kvuli tomuhle dotazu a zmíněné pojistce jsem byl nucen asi po4. ji dnes rozebrat a omladit pružinou, pet-tuningem a těsněním, tak pěkně děkuju
tuning a opravy Slavie 620, 630 a 631
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
Nebo může být nepohyblivá pojistka-zrovna dnes se mi to seklo, důvod byl příliš dlouhý šroub co je na pažbě. pokud to dělá i bez pažby tak bych ji zkusil vyndat, musí fungovat i bez ní.
kvuli tomuhle dotazu a zmíněné pojistce jsem byl nucen asi po4. ji dnes rozebrat a omladit pružinou, pet-tuningem a těsněním, tak pěkně děkuju
. taky jsem zkoušel střílet s puškohlededem a byla to katastrofa, fakt s tim asi neumim
Nejde!Prostě NNe
Re: tuning Slavie 620 a 631
To jsem právě zkoušel i bez pažby a pořád to dělalo to samý, fakt nevim proč to nechodí??? 
Jedna kapsa prázdná, druhá vysypaná :)
Tento problém mě postihl taky a i když jsem tomu nechtěl věřit byl "vydřený" uzávěr pouzdra-díl č.24.Ve vybrání kde má tyčka pístu být zapřena záchytem pístu je to vychozené(v podstatě pár setin)a záchyt to už neudrží(nemá se dostatečně o co opřít).Oprava za cca 220kč( v prodejně zbrojovky Uh.Brod,abychom si rozuměli přesně,koupě nového uzávěru).Ostatní součástky,se kterých se skládá uzávěr pouzdra použít samozřejmě ze starého kusu.Jinak tato závada je pouze okem velmi těžce odhalitelná.Pokud je k dispozici prismatická kostka a nejlépe tisícinové hodinky(úchylkoměr)a dostatečně velká broušená plocha,na které měření provádíme,dá se úbytek materiálu takto zjistit.Ovšem musí se porovnávat s novým kusem.Se vzduchny,na které se mě to projevilo bylo vystřeleno několik desítek tisíc ran(sloužila v dnes už bývalém svazarmu).krabick píše:To jsem právě zkoušel i bez pažby a pořád to dělalo to samý, fakt nevim proč to nechodí???
Tak to zkusím ještě probrat vzduchovka neni moje, ale známého, tudíž jestli se mu do toho bude chtít investovat, ale si bude, protože jinak je v supr stavu. Díky všem za rady. 
máš od včerejška sz!
opotřebení nepovažuju za pravděpodobnou příčinu, zvlášť pokud není patrná a vzduchovka je celkem zachovalá. ale mýlit se můžu, v tom případě si ale nedovedu vysvětlit proč nelze natáhnout vůbec, když by problémem mělo být spíš samovolné spuštění
opotřebení nepovažuju za pravděpodobnou příčinu, zvlášť pokud není patrná a vzduchovka je celkem zachovalá. ale mýlit se můžu, v tom případě si ale nedovedu vysvětlit proč nelze natáhnout vůbec, když by problémem mělo být spíš samovolné spuštění
Nejde!Prostě NNe
-
Smazaný uživatel 5179
Selhání zádržnéha systému v důsledku opotřebení v řádech tisícin mi též prijde jako nesmysl.
Momentálně mám doma rozebranou na opravu jednu 630ku a ten mechanizmus je tak geniálně primitivní že tomu nevěřím..
Ale jěště na co jsem u ní nenarazil, při zahlubování dna pístu (při výrobě) vznikla špona tak nešťastně, že překryla přepouštěcí otvor tak z 50%. 4mm vrtáček to napravil
Momentálně mám doma rozebranou na opravu jednu 630ku a ten mechanizmus je tak geniálně primitivní že tomu nevěřím..
Ale jěště na co jsem u ní nenarazil, při zahlubování dna pístu (při výrobě) vznikla špona tak nešťastně, že překryla přepouštěcí otvor tak z 50%. 4mm vrtáček to napravil
Ešte k tomu nedržanu piesta po nátahu: Bratranec mal tento istý problém objednali sme iba sučiastku č. 28 ktorá drží v spomínanej súčiastke č.24 kolíkom. mala len zodrate hrany 
PS: na pieste sme pre istotu lahko prebrusili stičnu plochu (aby nebola oblá) ktora dosada na sučiastku č.28
PS: na pieste sme pre istotu lahko prebrusili stičnu plochu (aby nebola oblá) ktora dosada na sučiastku č.28
SPA CP1-M 4,5mm
Slavia 618
Slavia 630
Slavia 634 + NS Mountmaster 6x40AO (Delta entry IR 6x32AO)
HW100S Bullpup + HAWKE SID.TAC.30IR 8.5-25x42
Slavia 618
Slavia 630
Slavia 634 + NS Mountmaster 6x40AO (Delta entry IR 6x32AO)
HW100S Bullpup + HAWKE SID.TAC.30IR 8.5-25x42
Zdravím jsem naprostý laik v oboru vzduchovek, spíš jsem se doteď zabýval plynovkami.
Máme doma po zesnulém dědovi Slavii 631 v celkem dobrém stavu, dali jsme ji jednomu myslivci na seřízení a pojedeme si pro ní.
Chtěl bych občas zajít někde na pole nebo do lesa zastřílet si (daroval nám několik talířků do kterých se střílí tak bych střílel nejspíš na ty
) a chtěl bych se zeptat jestli se oplatí kupovat takové ty nejlevnější puškohledy které jsou k mání na aukru a jestli půjdou na 631 namontovat. Dík za rady a tipy 
Máme doma po zesnulém dědovi Slavii 631 v celkem dobrém stavu, dali jsme ji jednomu myslivci na seřízení a pojedeme si pro ní.
Chtěl bych občas zajít někde na pole nebo do lesa zastřílet si (daroval nám několik talířků do kterých se střílí tak bych střílel nejspíš na ty
když už puškohled tak něco pořádnýho, já teď zkoušel bushnel 4*32 a niko stirling 4*32 a je to akorát pro zlost, jen co jsem to sundal, najednou šlo střílet jak na 5m tak na 50 a o rychlosti nemluvě-na plinkačku si myslím podstatné.
jinak jsem zkusil 631 máznout měděným mazadlem a super asi budu používat pač se dost ztišila a výkon hodně narostl a bez pšoukanců
jinak jsem zkusil 631 máznout měděným mazadlem a super asi budu používat pač se dost ztišila a výkon hodně narostl a bez pšoukanců
Nejde!Prostě NNe
Zdar chlapi, našel jsem na půdě starou rezavou 630, rád bych se zeptal jak ji "odrezit" je rezavá jak liška.
zkusím se alespoň trochu naučit střílet bez puškohledu prvně, ale musím říct že po shlédnutí fotek atd. mě vzduchostřelba zaujala a myslím že to bude můj menší koníček v budoucnu 
-
Smazaný uživatel 5179
Cvicubis, prvně než do ní vložíš energii koukni proti světlu do hlavně a budeli v pořádku, rozeber ji, a koukni jak vypadá uvnitř(tam kde běhá píst).
Jak to bude v pořádku(bez rezi), můžeš pokračovat v očistě. Jestli ne, tak jí vyhoď.
Jak to bude v pořádku(bez rezi), můžeš pokračovat v očistě. Jestli ne, tak jí vyhoď.
jofny píše:Ešte k tomu nedržanu piesta po nátahu: Bratranec mal tento istý problém objednali sme iba sučiastku č. 28 ktorá drží v spomínanej súčiastke č.24 kolíkom. mala len zodrate hrany
Aha, tak to já to zkusim sehnat, nemáš tady náhodou adresu z tý stránky kdes to objednával?
- risopepi
- Kontaktovat uživatele:
Pri tom nezadržaní piestu sa nesmie zabúdať na jednu maličkosť a to na vodítko pružiny. Ak je vodítko poškodené, ohnuté, vydrané, môže tam byť aj úplne nový spúšťový mechanizmus, nedokáže bezpečne zachytiť piest. Vodítko pružiny drží zadnú časť piestu pevne v strede, aby úchyt spúšte neodtlačil od seba. Nezdá sa to, ale je to také jednoduché.
Alpha Whisky Romeo
(Allah's waiting room)
http://www.risopepi.sk/index.php?page=galeria
(Allah's waiting room)
http://www.risopepi.sk/index.php?page=galeria
mám pocit že na tom neco bude
vyndal jsem z 630ky pettuning a začala spouštět sama, mezi stavem OK a KO nebyl ani jeden výstřel. všechny plochy spoušti i té zádrže pístu pěkně brynýrované kromě té pidiplošky co jde proti tomu zkosení na tyčce pístu.