Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři

ale foukne si to jako každý komp na jakékoli pušce to ano jinak by to z principu asi nefungovalo kdyby to nefoukalo
 ale foukne si to jako každý komp na jakékoli pušce to ano jinak by to z principu asi nefungovalo kdyby to nefoukalo  

Mám zkušenost se SVT40.Úsťová brzda je sice pohledná a v tomto případě původní,ale ve vzdálenosti asi dvou metrů od vedle ležícího střelce byl hluk výstřelu přímo nesnesitelný.Vlály mi nohavice a měl jsem pocit,že mi někdo kope do břicha.4mike píše: s čímkoilv jiným fungujícím je to pro okolo stojící těžko stravitelný i se sluchátky
 ) v okruhu 6m což samozřejmě taky nemá nic společného s kompenzováním zpětného rázu útočných pušek respektive to nevypovídá o tom že by měli vojáci nějaký problém při bojích s použitím takto vybavených útočných pušek
 ) v okruhu 6m což samozřejmě taky nemá nic společného s kompenzováním zpětného rázu útočných pušek respektive to nevypovídá o tom že by měli vojáci nějaký problém při bojích s použitím takto vybavených útočných pušek
 třeba gůgl a obrázky czech army in afghanistan a najdeš tam asi milión fotek našich vojáků co používají orchanu sluchu a mají kompy na kosách
  třeba gůgl a obrázky czech army in afghanistan a najdeš tam asi milión fotek našich vojáků co používají orchanu sluchu a mají kompy na kosách   
   na druhou stranu netvrdím že je to tak ve 100% případů
 na druhou stranu netvrdím že je to tak ve 100% případůRozdíl ve výkonu obou nábojů je mi znám.DeadMan píše:...
 Jinac v bojove akci a jeste napriklad uvnitr budov si myslim, ze je NEMYSLITELNE pouzivat takto "prekompenzovanou" utocnou pusku at je v  razi 7,62x39 a nebo .223 (5,56x45).  Osobne sem mel v 7.62 nekolik zbrani (FSN-01, SKS) a ted si pomalu "tunim" saigu mk03 v .223 Remington.  A kdybych si mel vybrat mezi 7,62x39 a 5,56x45 co si vzit do "akce" tak bych nevahal ani pikovterinu vzal AK v 5,45x39 a nebo v .223 kdyby byla moznost vyberu
  Jinac v bojove akci a jeste napriklad uvnitr budov si myslim, ze je NEMYSLITELNE pouzivat takto "prekompenzovanou" utocnou pusku at je v  razi 7,62x39 a nebo .223 (5,56x45).  Osobne sem mel v 7.62 nekolik zbrani (FSN-01, SKS) a ted si pomalu "tunim" saigu mk03 v .223 Remington.  A kdybych si mel vybrat mezi 7,62x39 a 5,56x45 co si vzit do "akce" tak bych nevahal ani pikovterinu vzal AK v 5,45x39 a nebo v .223 kdyby byla moznost vyberu  (Ak by to bylo ale zcela urcite
 (Ak by to bylo ale zcela urcite  - ta spolehlivost je proste totalni) . Strelba je mnohem prijemnejsi i nekompenzovana saiga kope mnohem mene nez kompenzovana 58  a s vhodnou strelou sem si jisty ze zed s .223 prostrelim taky
 - ta spolehlivost je proste totalni) . Strelba je mnohem prijemnejsi i nekompenzovana saiga kope mnohem mene nez kompenzovana 58  a s vhodnou strelou sem si jisty ze zed s .223 prostrelim taky  .  Na strelnici sem zkousel naposledy jen tak z prdele strilet na 10 mm ocelove plechy. Strilel jsem na 50m POLOPLASTEM od Barnaula a plech sem temer prostrelil (9 mm se zavrtal). Celoplast byl samozrejme skrz.  Slibil sem Deadmanovi ze zajdem na strelnici a muze si zkusit  osobne vystrelit z "urvane" malorazky at si sam udela vlastni nazor.  Potom uvidime, osobne si myslim, ze trosku zmeni nazor na razi 5,56x45
 .  Na strelnici sem zkousel naposledy jen tak z prdele strilet na 10 mm ocelove plechy. Strilel jsem na 50m POLOPLASTEM od Barnaula a plech sem temer prostrelil (9 mm se zavrtal). Celoplast byl samozrejme skrz.  Slibil sem Deadmanovi ze zajdem na strelnici a muze si zkusit  osobne vystrelit z "urvane" malorazky at si sam udela vlastni nazor.  Potom uvidime, osobne si myslim, ze trosku zmeni nazor na razi 5,56x45 

(chápu že né každému to bude připadat vtipné
  (chápu že né každému to bude připadat vtipné  )
 )