Vzduchové a plynové zbraně kategorie C
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
Dobrý den všem,doufám ,že mě dokážete pomoci.Chtěl bych si koupit nějakou vzduchovou nebo plynovou pistoli a pušku na diabolky nebo na broky pro sportovní účely ,ale POŘÁDNĚ výkonnou - tudíž kategorie C,zbrojní průkaz mám.Zatím jsem žádné takové nenašel!!!!!!!Mohli byste mě PROSÍM VÁS nějak poradit a pomoct.Předem moc děkuji.
		- 
				luky
Air Arms S-400 4,5mm Xtra Hi-Power(do 30j)  

A nebo S-410 5,5mm Xtra Hi-Power(do 46j) 

WWW.militaria.pl
 WWW.militaria.pl

A nebo S-410 5,5mm Xtra Hi-Power(do 46j)

WWW.militaria.pl
 WWW.militaria.plvzduchové a plynnové zbraně kategorie C
Tu možnost,už stejně i u zbraní kategorie D,zavrhli v poslanci už dávno v parlamentu.teoreticky by se nemělo střílet ze vzduchovkou a ni ještě a s daleko méně účinnými zbraněmi nikde (ani na zahradě) ,jen na schválené střelnici!!! to už si každý musí,přebrat sám, jaké ty naše zákony jsou.Shvalovali je lidi,co nemají o zbraních ani páru !!!!
			Re: vzduchové a plynnové zbraně kategorie C
A to si vycetl kde?cvicubis píše:teoreticky by se nemělo střílet ze vzduchovkou a ni ještě a s daleko méně účinnými zbraněmi nikde (ani na zahradě) ,jen na schválené střelnici!!!
Taky mi to přijde blbost. Jak to teda je, nemám zrovna platný znění a nechce se mi to hledat? Žiju ale v domění, že vzduchovkou do 16J si můžu střílet jak chci, dokud netrefím souseda do pr... Prostě dbát na to, aby nevznikla škoda a abych někoho neohrozil a pak si můžu střílet jak chci ne?Andy píše:A to si vycetl kde?cvicubis píše:teoreticky by se nemělo střílet ze vzduchovkou a ni ještě a s daleko méně účinnými zbraněmi nikde (ani na zahradě) ,jen na schválené střelnici!!!
- 
				skala
pokud to ma byt na sportovni strelbu tak si prohledni stranky:  
www.shooting-varga.cz
jedinym omezenim budou pouze penize
			www.shooting-varga.cz
jedinym omezenim budou pouze penize

- 
				Pavel R
§15Silencer píše:Taky mi to přijde blbost. Jak to teda je, nemám zrovna platný znění a nechce se mi to hledat? Žiju ale v domění, že vzduchovkou do 16J si můžu střílet jak chci, dokud netrefím souseda do pr... Prostě dbát na to, aby nevznikla škoda a abych někoho neohrozil a pak si můžu střílet jak chci ne?Andy píše:A to si vycetl kde?cvicubis píše:teoreticky by se nemělo střílet ze vzduchovkou a ni ještě a s daleko méně účinnými zbraněmi nikde (ani na zahradě) ,jen na schválené střelnici!!!
(3) Střelba ze zbraně uvedené v § 7 písm. c) až g) nebo ze zbraně uvedené v § 7 písm. j) je zakázána na místě, kde by mohl být ohrožen život nebo zdraví osoby nebo způsobena škoda na majetku, pokud se nejedná o použití zbraně k ochraně života, zdraví nebo majetku.
(§7
c) palné zbraně určené pro střelbu náboji typu flobert s energií střely na ústí hlavně do 7,5 J,
d) plynové zbraně na vzduchovou kartuš,
e) plynové zbraně, u nichž kinetická energie střely na ústí hlavně dosahuje nejvíce 16 J,
f) expanzní zbraně a expanzní přístroje,
g) mechanické zbraně, u nichž je napínací síla větší než 150 N, )
V tom případě je zakázaná střelba i na střelnici, protože i tam může dojít k újmě na zdraví či majetku   Jestli to dobře chápu, tak zbraň si můžeš koupit, ale můžeš na ní ledatak čučet a ne z ní střílet, protože kdekoliv MŮŽE být střelbou ohorožen majetek či zdraví. Jak se vůbec obrat jako "může být" dostane do zákona
  Jestli to dobře chápu, tak zbraň si můžeš koupit, ale můžeš na ní ledatak čučet a ne z ní střílet, protože kdekoliv MŮŽE být střelbou ohorožen majetek či zdraví. Jak se vůbec obrat jako "může být" dostane do zákona   

Jestli to dobře chápu, tak zbraň si můžeš koupit, ale můžeš na ní ledatak čučet a ne z ní střílet, protože kdekoliv MŮŽE být střelbou ohorožen majetek či zdraví. Jak se vůbec obrat jako "může být" dostane do zákona

Ale běžte mi k šípku! Škodou na majetku a zdraví se rozumí logicky škoda na zdraví a majetku, která je předvídatelné v míře obvyklé. Jaká škoda na majetku a zdraví vznikne při střelbě na střelnici, kde se střílí s palnými zbraněmi s mnohonásobně vyšší energií? Nulová, nepatrná??? Vice versa se životem. I střelba na zahrádce do terče umísteného ve svahu, pokud se dbá na bezpečnostní zásady je velmi malá. Pokud si ale terč umístíte do okna kuchyně bacičky a střílíte z venčí, je evidentní možnost, že bábrle dostane brokem  .
 .
Prosím, nevykládejte si zákony tak, jak Vás napadne. Už tak jsou složité víc, než je zdrávo .
 .
 .
 .Prosím, nevykládejte si zákony tak, jak Vás napadne. Už tak jsou složité víc, než je zdrávo
 .
 .Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
			K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
Já bych to upravil: on si totiž každý vykládá zákony po svém. Aby byl někdo, kdo by snad mohl rozumnět tomu, co říká zákon stvořil Pámbůh soudce a právníky. A taky pos(r|l)ance, kteří tomu všemu nasadí korunu...Andy píše:On si totiz kazdy Cech vyklada zakony po svem
No, konec filozofie - je čas jít do kanafasu.
Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius