Jaký nůž nosíte ?
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
- m.a.r.k.a.l.
- Kontaktovat uživatele:
Většinou nosím tento skladný, velmi ostrý nůž v koženém pouzdru. Už jsme spolu pár let a po jiném netoužím.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
		QB78 DeLuxe cal .177, Nikko Stirling 3-9×40AO
Lov 21
			Lov 21
Re: Jaký nůž nosíte ?
2m.a.r.k.a.l.: Taky pěknej, co je to zač?
No a já jsem si nedávno taky pořídil jeden novej, do sbírky, na nošení, na myslivost, na vše
Full-tang konstrukce, ocel N690 (alternativa 440), střenka pravý paroh. Celkem dobře vyvážený, sedí pěkně v ruce. Pěkná čistá práce. Je od jakéhosi nožíře od někud z Moravy, ale jméno jsem zapoměl a vizitku ztratil (kdyby někdo poznal znak tak budu rád za info!).
Celková délka je kolem 220mm, délka čepele tvoří cca půlku celé délky, čili kolem 110mm.
Nějaké foto:

Foto v plné velikosti: http://www.mojefotky.cz/fotoalba/fotoal ... _id=409367
No a originál pouzdro mi moc nevyhovovalo, tak jsem se pustil do výroby svého vlastního z kůže. Je z 4mm přírodní kůže, ručně šité přímo nití na ruční šití kůže. Jsem celkem spokojen na to, že to byla má první práce s kůží...

Plná velikost: http://www.mojefotky.cz/fotoalba/fotoal ... _id=410561
Ohledně té kůže... Čím jde napustit aby ztmavla a čím ji napustit aby neztvrdla? O barvě jsem slyšel cosi o lihovém mořidle a na napuštění může být silikonový olej?
No a já jsem si nedávno taky pořídil jeden novej, do sbírky, na nošení, na myslivost, na vše

Full-tang konstrukce, ocel N690 (alternativa 440), střenka pravý paroh. Celkem dobře vyvážený, sedí pěkně v ruce. Pěkná čistá práce. Je od jakéhosi nožíře od někud z Moravy, ale jméno jsem zapoměl a vizitku ztratil (kdyby někdo poznal znak tak budu rád za info!).
Celková délka je kolem 220mm, délka čepele tvoří cca půlku celé délky, čili kolem 110mm.
Nějaké foto:

Foto v plné velikosti: http://www.mojefotky.cz/fotoalba/fotoal ... _id=409367
No a originál pouzdro mi moc nevyhovovalo, tak jsem se pustil do výroby svého vlastního z kůže. Je z 4mm přírodní kůže, ručně šité přímo nití na ruční šití kůže. Jsem celkem spokojen na to, že to byla má první práce s kůží...

Plná velikost: http://www.mojefotky.cz/fotoalba/fotoal ... _id=410561
Ohledně té kůže... Čím jde napustit aby ztmavla a čím ji napustit aby neztvrdla? O barvě jsem slyšel cosi o lihovém mořidle a na napuštění může být silikonový olej?
Cogito ergo armatus sum.
Apevio: kup v drogerii Elaskon (bílá plastová lahvička s červeným nápisen) za 60,-Kč, vraž ho do hrnku s vdou, přiveď do var, protřepávej a pak štětěčkem natři kůži horkým Elaskonem. Pokud natřeš 1 x, ztmavne akorát, po 2x ještě více. Já na barvení kůří používám lihová mořidla i míchaná na požedovaný odstín a pak mastím Elaskonem. Je levný a účinný. Silikonový olej ne. Nebo: UnevezsalLederBalsam na bázi včelího vosku (bundy, kalhoty, boty, futrály), ale je dražší. (Sorry za OT).
Tak nejnovější miminko od gerbra 

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Pak dej vědět, dřív jsem ho chtěl  vypadá pěkně, jen by mě mrzelo to zoubkatý ostří
 vypadá pěkně, jen by mě mrzelo to zoubkatý ostří 
Cogito ergo armatus sum.
Vykoval jsem si jeden kousek, zatím nemám čas a materiál na střenky:
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm, 
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
Ještě 11kusů a máš velkou příborovou sadu  

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Nevím teda jestli příborák má 15cm dlouhé ostří které holí ale od Tebe to beru jako pochvalu, kdo by se *ral s vidličkama...
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm, 
To se poddá, tréning dělá mistra, tož val dál a víc 

Tak moja nejnovější kudla, je to rybička od soga, vyloženě svačinová záležitost 

Tak už sem dostal aj minipentagona, už jen základní mpdel Pntagon a mám ty dýkovité všechny ,-)
Třeba sa u někeho povaluje a skončí u mně
Třeba sa u někeho povaluje a skončí u mně

Tož, Ede, pěkné, pěkné, do každé čižmy jeden a pod druhou pazuchu ještě ten čtvrtý.
Jasan, dobréch kudel není nikdy dost 

2Ed: Jo Pentagon se mi moc líbil. Kamarád ho má a díky němu mám alespoň Flash II  Pěknej nožík, akorát do ruky....
 Pěknej nožík, akorát do ruky....
Jakej nůž nosíš?
Já jsem si teď pořídil novýho mazla jako EDC- Izula v Desert Tan. Moc pěkná hračka, taky holí, celkem sedne do ruky. Mám jí z KSF v edici Screaming Eagle. Zatím spokojenost...

http://www.mojefotky.cz/fotoalba/fotoal ... _id=412301
 Pěknej nožík, akorát do ruky....
 Pěknej nožík, akorát do ruky....Jakej nůž nosíš?
Já jsem si teď pořídil novýho mazla jako EDC- Izula v Desert Tan. Moc pěkná hračka, taky holí, celkem sedne do ruky. Mám jí z KSF v edici Screaming Eagle. Zatím spokojenost...

http://www.mojefotky.cz/fotoalba/fotoal ... _id=412301
Cogito ergo armatus sum.
teť tahám malý na krku a zavírák v kapse,:-)