Chápu že popis je velice nepřesný ale už je to holt dvacet let. Děkuji
  Chápu že popis je velice nepřesný ale už je to holt dvacet let. DěkujiZáhadná osmapadesátka
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
- 
				Lettow-Vorbeck
Pátrám po typu a původu záhadné osmapadesátky. Kamarád tvrdí že ji měl v letech 89/90 na vojně, tuším že na letišti v Kbelích. Tvrdí že měla hlaveň delší než obvyklá sa 58 a měla na ní plechový kryt. Nevíte někdo co to mohlo být zač  Chápu že popis je velice nepřesný ale už je to holt dvacet let. Děkuji
  Chápu že popis je velice nepřesný ale už je to holt dvacet let. DěkujiČtu v poslední době tak strašné věci o kouření, že jsem se rozhodl přestat číst. - Winston Churchuil
			Re: Záhadná osmapadesátka
Puška vzor 52/57  

Jojo, 52/57. Zamykání (nosič závorníku, závorník i závora) jsou předobrazem téhož u později zkonstruovaného vz.58. Heč, mám obě 

viděl jsem kdysi jeden exemplář naživo a je to KRASAVICE!!! A mimochodem, tuším že jeden tady z fóra se jí nedávno zbavoval...
Pořádná bouchačka je z plastu a oceli, a nosí se v kydexovém pouzdru.
52/57 co bych za ni dal. ALe proč je to tak drahé? Že by na světě bylo málo kusů?
Glock 19, Vz. 58
			- 
				ostrostrelec
Drahé je to u nás, na západě jsou i o polovinu levnější. Sám z tama jednu mám.
			- 
				Lettow-Vorbeck
Dík za odpověď. Tahle možnost mě nenapadla. Zeptám se ho.
Čtu v poslední době tak strašné věci o kouření, že jsem se rozhodl přestat číst. - Winston Churchuil