Sidewinder píše:To Shiva: 

zakopanym psem bude asi nedostatek uznani  

to jsem nejak nepochopil.
Sidewinder píše:
No ale kdyz si predstavim:
...ze by si nekdo ze soucasnych MaO-istu zalozil vlastni soutez, nazval ji take MaO, pouzil vse co jsme vytvorili, jen nektere veci si upravil tak, aby mu lepe vyhovovaly .. nazval nas starymi komunisty a timto nasi streleckou zakladnu rozdelil na dva znepratelene tabory .. 
... taky by mne to mrzelo! takze Te castecne i chapu.. Ona vecna kritika je prinosna .. ale vse ma sve hranice.
tohle mi taky unika. Stary komunisti byla sice tvoje slova ale trefna a ja s nimi souhlasim. ikdyz stari komunisti celkem nic nezalozili. a nikdo od nich nic nepouzil. Navic nejvetsi ucast soutezi byla prave na soutezich reg. CBRA do postovni mezinarodni ligy, do te doby, nez se za registraci zaclo platit. 

bohuzel mezinarodni uroven vyzaduje preci jen neco vic organizace a zacnou byt naklady na ucetni, notare, mezinarodni prispevky atd. Dnes plati vic, protoze plati clenske prispevky a jeste na CSS. CBRA zrusila volne clenstvi a po vzoru jinych organizaci zavedla clenstvi pres kluby, tim vlastne prisla i o zdroj prijmu z clenskych prispevku. a souteze mimo MCR jsou v rezii klubu, takze napr na ceny pro viteze ligy, nebyly penize. Proto se reg. zavody zpoplatnili.
Ver mi, neni to o tom ze my tu jezdime Lexusem a na mezinarodni souteze litam letadlem. Kdepak, vsechny penize jdou na chod organizace a zpet do jejich clenu. 
ted nic ve zlem, ale MaO je zatim na zacatku cesty a tyhle problemy ji zatim netrapi, a treba ani nebudou, protoze ma nad sebou zastresujici organizaci. Nebo ani nemate ambice jit za hranice republiky, takze je to fakt uplne o necem jinem.
Sidewinder píše:
Ale na stranu druhou .. kdyz by to pomohlo vylepsit naladu na soutezi tim, ze by nespokojeni a nastvani jezdili jinam, tak vlastne proc ne .. jde preci jen o tu zabavu s prateli .. a komu se to nelibi...  

jo souhlas, taky to tak dopadlo a nemam s tim problem. Ale nesouhlasim s tim, ze to je jen pro zabavu s prateli, protoze na velke mezinarodni soutezi proste nejses jen s prateli 

ale samozrejme clovek strili protoze ho to bavi.  A nechce si to kazit lidmi co jezdi prudit a testovat co si mohou dovolit, co jim projde a co ne a hledat duvod proc nejezdit a koho jak pomluvit. 
Stejne jako vy nechcete mit na soutezich prud a chcete mit prijemnou atmosferu tak to chcem i my. s tim rozdilem, ze vy mate pravidla a stavbu souteze tak jak chcete a teoreticky muzete poslechnout konstruktivni kritiku a neco zmenit. My ne, kdyz prijedes a budes kritizovat a treba i logicky (v dane chvili) tak ja to zmenit proste nemohu, mohu se o to pokusit, kdyz se vyhodnocuje funkcnost pravidel, kdyz se reviduji a mohu pozadat o zvazeni zmeny a  o te zmene bude hlasovat radove 15 ci vice delagatu ze vsech clenskych zemi. bud to projde tak OK nebo ne a pak mi zbyvaji jen dve veci. akceptovat (coz je pravdepodobne, protoze chcat proti vetru kdyz pochciju i ty co stoji zamnou, neudelam jen po jejich souhlasu) nebo to slozit. cimz nic nedocilim. Pak se snazit dokazat ze to pravidlo je naprd v praxi.  Takovych bodu co se mi nepovedlo zvratit je v pravidlech cela rada. Ale myslim si, ze vetsina delagatu mela radu vyhrad a museli udelat kompromis jako ja. 
proto rikam ze MaO to ma v tomhle jednoduche.