Nákupní povolení (nutnost uvedení modelu)
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
-
jeff
Ahoj,
práve jsem složil zkoušku pro získání zbrojního průkazu a chystám se v pondělí zažádat o jeho vydání. Rád bych současně požádal o nákupní povolení na pistoli - Glocka. Ale ještě nevím jaký model, rozhoduji se mezi 17 a 19. A to je právě ten problém. Myslíte, že půjde do žádosti napsat jako model 17/19? Nebo nechat model neuvedený? Ráže je stejná, jde jen o velikosti...
Chci to tak udělat proto, aby mi do zbrojního průkazu rovnou zaznamenali povolení nosti zbraň kategorie B a pak jsem si v klidu mohl vybrat tonkrétní model. Nebo navrhujete jiný postup? V nejhorším zažádám o povolení na Glocka 19 a kdybych se rozhodl pro 17, tak si požádám o povolení nové, ale lepší by to bylo všechno najednou...
Díky za tipy!
práve jsem složil zkoušku pro získání zbrojního průkazu a chystám se v pondělí zažádat o jeho vydání. Rád bych současně požádal o nákupní povolení na pistoli - Glocka. Ale ještě nevím jaký model, rozhoduji se mezi 17 a 19. A to je právě ten problém. Myslíte, že půjde do žádosti napsat jako model 17/19? Nebo nechat model neuvedený? Ráže je stejná, jde jen o velikosti...
Chci to tak udělat proto, aby mi do zbrojního průkazu rovnou zaznamenali povolení nosti zbraň kategorie B a pak jsem si v klidu mohl vybrat tonkrétní model. Nebo navrhujete jiný postup? V nejhorším zažádám o povolení na Glocka 19 a kdybych se rozhodl pro 17, tak si požádám o povolení nové, ale lepší by to bylo všechno najednou...
Díky za tipy!
-
Olaf
Nákupní povolení
Jeff napsal:
Nevím sice jestli chceš nakupovat zbraň v místě, nebo se chystáš pro ní na druhý konec republiky. Ale uvažuješ v každém případě komplikovaně. Což takhle si dojít do prodejny, vybrat si 17 či 19 , a k PČR jdeš již pro nákupní povolení na konkrétní zbraň a můžeš již znát i výrobní číslo zbraně. Nákupní povolení máš na počkání a zbraň si už jenom vyzvedneš. Není to jednodušší??
V nejhorším zažádám o povolení na Glocka 19 a kdybych se rozhodl pro 17, tak si požádám o povolení nové, ale lepší by to bylo všechno najednou...
Nevím sice jestli chceš nakupovat zbraň v místě, nebo se chystáš pro ní na druhý konec republiky. Ale uvažuješ v každém případě komplikovaně. Což takhle si dojít do prodejny, vybrat si 17 či 19 , a k PČR jdeš již pro nákupní povolení na konkrétní zbraň a můžeš již znát i výrobní číslo zbraně. Nákupní povolení máš na počkání a zbraň si už jenom vyzvedneš. Není to jednodušší??
-
Návštěvník
Nebo si požádej o obě
Cena povolení 100 Kč je vůči ceně krabičky nábojů málem zanedbatelná 
Nakupni povoleni se vydava na konkretni typ, model, razi, vyrobni cislo.
Takze odpoved na tvoji otazku je: ne, nejde to. Krome toho, ze si musis vybrat model (17/19) musis si nechat tam napsat i konkretni zbran (ukazes a reknes tuhle
. Na povoleni se rovnez uvadi prodejce atd...
este Olafe doplnim, ze na nakupku muzes cekat az 14 dni... ja cekal nejaky tri tejdny...
Takze odpoved na tvoji otazku je: ne, nejde to. Krome toho, ze si musis vybrat model (17/19) musis si nechat tam napsat i konkretni zbran (ukazes a reknes tuhle
este Olafe doplnim, ze na nakupku muzes cekat az 14 dni... ja cekal nejaky tri tejdny...
[i]"the loudest sound ever is click when you want to hear bang and bang when you want to hear click"[/i]
Obávám se že se mýlíš .... podle zákona musíš uvést do žádosti o nákupní povolení maximum známých informací, které jsi schopen. Třeba tady u nás když nejsi pevně rozhodnutý, tak ti vydají nákupní povolení i na "pistole ráže 9mm". Prostě víc nevíš a basta ... ani s tím nedělají drahoty, řeknou že pokud víc nevíš tak holt víc nevíšcityshark píše:Nakupni povoleni se vydava na konkretni typ, model, razi, vyrobni cislo.
Takze odpoved na tvoji otazku je: ne, nejde to. Krome toho, ze si musis vybrat model (17/19) musis si nechat tam napsat i konkretni zbran (ukazes a reknes tuhle. Na povoleni se rovnez uvadi prodejce atd...
-
jeff
Asi tak...
Prodejce na povolení neuvádíš, výrobní číslo také nemusíš, to vím. Jde mi o to, že když už budu mít povolení spolu se zbrojním průkazem, tak si jen zajdu na střelnici, vyzkouším obě zbraně a hned si ji můžu koupit. Když si teď o povolení nezažádám, tak s výběrem budu muset stejně počkat na vydání ZP, protože bez něj si nezastřílím (leda, že bych přitlačil za dozor instruktora...). Pak se rozhodnu a budu čekat na povolení a ještě na nový ZP, kvůli zapsání povolení nosit zbraň kategorie B... To raději risknu povolení jen na 19 a kdyžtak přijdu o stovku...
Třeba nakonec zajdu do obchodu a vyberu si jen podle držení, ale vystřelit si je asi lepší...
Prodejce na povolení neuvádíš, výrobní číslo také nemusíš, to vím. Jde mi o to, že když už budu mít povolení spolu se zbrojním průkazem, tak si jen zajdu na střelnici, vyzkouším obě zbraně a hned si ji můžu koupit. Když si teď o povolení nezažádám, tak s výběrem budu muset stejně počkat na vydání ZP, protože bez něj si nezastřílím (leda, že bych přitlačil za dozor instruktora...). Pak se rozhodnu a budu čekat na povolení a ještě na nový ZP, kvůli zapsání povolení nosit zbraň kategorie B... To raději risknu povolení jen na 19 a kdyžtak přijdu o stovku...
Třeba nakonec zajdu do obchodu a vyberu si jen podle držení, ale vystřelit si je asi lepší...
No, když půjdeš na střelnici s kamarádem co má ZP, tak za instruktora platit nemusíš. Tady ve Zlíně je to tak, že když si vyplníš žádost o nákupní povolení, tak nákupní povolení dostaneš na počkání ... cca 10minut a to klidně bez rozlyšení typu zbraně. Když si ji přinesež zaregistrovat, tak i nový zbroják s poznámkou o oprávnění nosit zbraň kategorie B dostaneš na počkání .... jak je to jinde nevím
-
jeff
tak pak není co řešit. Jen jsou policajti v každém městě jiní. Někde ti to jako u nás dají na počkání a jinde si musíš na všechno počkat a všechno vyplnit. Když za nimi přijdeš a slušně se jich zeptáš, jestli je možné neuvést konkrétní model, protože by sis je přímo v prodejně rád ohmatal a vyzkoušel a v případě rovnou zakoupil, tak si myslím že ti vyjdou vstříc.
Ares - hmmm tak prave u me mi tuto moznost primo odepreli. Ohaneli se prave novym zakonem, ze je pry povinnost uvest vsechno o konkretni zbrani. A na vsechno jsem cekal. Jsem totiz na te proklinane Praze 4 
[i]"the loudest sound ever is click when you want to hear bang and bang when you want to hear click"[/i]
§ 12 odst. 3 zakona 119/2002cityshark píše:Ares - hmmm tak prave u me mi tuto moznost primo odepreli. Ohaneli se prave novym zakonem, ze je pry povinnost uvest vsechno o konkretni zbrani. A na vsechno jsem cekal. Jsem totiz na te proklinane Praze 4
O povolení podle odstavce 1 žádá držitel zbrojního
průkazu nebo zbrojní licence na předepsaném tiskopise, jehož vzor
stanoví prováděcí právní předpis. Obsahem žádosti musí být
a) osobní údaje nebo údaje identifikující právnickou osobu,
b) údaje o zbrani, které se povolení týká,
c) číslo zbrojního průkazu nebo zbrojní licence a
d) důvod žádosti.
takze neni presne definovano, jake udaje se maji na zadosti uvadet...
obecne asi bude platit "cim vice, tim lepe' a bohuzel se opet potvrzuje, ze 'co organ, to Organ'
BTW to je to fakt na P-4 tak zly ? ceka me to v prubehu roku...
-
jeff
On k tomu existuje i právní výklad uveřejněný na stránkách MV ČR (http://www.mvcr.cz/rs_atlantic/project/ ... hp?id=1737).
Úryvek:
Úryvek:
Takže výrobní číslo nutné určitě není......Legislativní zkratka „údaje o zbrani“ je zavedena v § 10 odst. 1 písm. b) zákona o zbraních. Těmito údaji se rozumí druh zbraně, značka výrobce zbraně, vzor (model), ráže a výrobní číslo zbraně, pokud je žadateli známo. Z toho vyplývá, že v případě, kdy není žadateli známo výrobní číslo, není to překážkou při podání žádosti...