.
 .Predpokladáš že keď dostane zásah plynovkou tak sa už nič nepokúsi urobiť (alebo že už nebude môcť nič urobit) ? To sa nestáva ani použiťí ostrej zbrane.S plynovkou je šance zasáhnout dřív a zmizet.
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
 .
 .Predpokladáš že keď dostane zásah plynovkou tak sa už nič nepokúsi urobiť (alebo že už nebude môcť nič urobit) ? To sa nestáva ani použiťí ostrej zbrane.S plynovkou je šance zasáhnout dřív a zmizet.
S tím naprosto souhlasím. Navíc rozumný člověk, pokud nejde o život, rezignuje. Jen jsem chtěl říct, že i v takovém případě, naskytne-li se možnost je bezpečnější použít jakoukoli plynovou nebo pepřovou zbraň (plynovka, sprej). Maximálně zasahnu oba a oba se rozbrečímeALKAJ píše:Keby som ťa chcel napadnúť (teoreticky) tak sa budem snažiť si zaistiť také podmienky aby si mal čo najmenšiu šancu účinne reagovať.

Z toho celý princip vychází. Nevěřím, že kdybys dostal pepřem do očí, tak začneš kolem sebe střílet ostrou naslepo... To by rozumný člověk asi neriskoval (chodci, auta, okna). Po zásahu ostrou je to trochu jiné, i když to asi s člověkem docela zamává. Ona bolest dokáže hodně paralizovat, ale zas tu jsou endorfiny, adrenalin a podobné chemické "zázraky", které dokáží udělat divy. Ale nevycvičený člověk si asi bude chtít zachovat zdravý zbytek kůže než se pouštět do dalších soubojů. A sahat po pistoli, když už jeden zásah dostal si říká o další ... ale to je vše teorie a člověk v takových situacích jedná jinak.Predpokladáš že keď dostane zásah plynovkou tak sa už nič nepokúsi urobiť (alebo že už nebude môcť nič urobit) ? To sa nestáva ani použiťí ostrej zbrane.

Dnes sem vyzkousel jen tak vystrelit jeden CS a jeden peprak a musim rict,pri tom pepraku rana jako z dela.To sem ani necekal,je to jak z brokovnice (tata myslivec,tak prirovnavam... ikdyz zas tolik mi v usich nepiskalo,tak jen o malinko mensi) Ten CS takovou ranu neudelal,ale taky byla vetsi nez sem myslel.To se na videich nezda
 Dnes sem vyzkousel jen tak vystrelit jeden CS a jeden peprak a musim rict,pri tom pepraku rana jako z dela.To sem ani necekal,je to jak z brokovnice (tata myslivec,tak prirovnavam... ikdyz zas tolik mi v usich nepiskalo,tak jen o malinko mensi) Ten CS takovou ranu neudelal,ale taky byla vetsi nez sem myslel.To se na videich nezda  Jinak ale,vystrelit parkrat v noci na ulici (kdyz by to bylo potreba),tak to zarucene zbudi celou ulici a i policajty (pokud vas nekdo uvidi) rekl bych.Nestalo se vam to uz?
 Jinak ale,vystrelit parkrat v noci na ulici (kdyz by to bylo potreba),tak to zarucene zbudi celou ulici a i policajty (pokud vas nekdo uvidi) rekl bych.Nestalo se vam to uz? Ten pepř bych videl už jen jako perličku na dortu
 Ten pepř bych videl už jen jako perličku na dortu   ale néé, žertuju, já si ale při "hraní" preventivně rvu do uší vatu. Jednou jsem na ní zapomněl a teda nevím, jestli je s nádstavcem na světlice zvukový efekt větší (při odpalování světlice) nebo jestli ta vata opravdu tolik tlumí, ale v uších mi píská ještě teď, po dvou týdnech..
  ale néé, žertuju, já si ale při "hraní" preventivně rvu do uší vatu. Jednou jsem na ní zapomněl a teda nevím, jestli je s nádstavcem na světlice zvukový efekt větší (při odpalování světlice) nebo jestli ta vata opravdu tolik tlumí, ale v uších mi píská ještě teď, po dvou týdnech..   
   Já spíš teď poslední dobou přemýšlím, jestli třeba délka hlavně má nějaký vliv na dostřel "oblaku"
  Já spíš teď poslední dobou přemýšlím, jestli třeba délka hlavně má nějaký vliv na dostřel "oblaku"   

Děkuju
 Děkuju 

prvně asi z 15cm vzdálenosti a brambora se ani nehla, z 10cm se už pootočila, z 5cm odskočila, ale pořád nebyla poškozená.. důlek jsem do ní vypálil až když jsem jí přiložil k hlavni. Je to taková hlučnější svářečka na plasty, ale zatím bych neměnil!
 prvně asi z 15cm vzdálenosti a brambora se ani nehla, z 10cm se už pootočila, z 5cm odskočila, ale pořád nebyla poškozená.. důlek jsem do ní vypálil až když jsem jí přiložil k hlavni. Je to taková hlučnější svářečka na plasty, ale zatím bych neměnil!   

No já když jsem to kdy zkoušel, tak jsem se musel hned po výstřelu klidit stranou a to ještě tak, že jsem si odkašlával... Jestli si Petře s plynovkou nikdy nezkoušel střílet PV nebo CS, tak bych ti doporučil to rychle napravit. Jak jednotlivě, tak i několik rychlých výstřelů po sobě, abys pak náhodou nebyl někdy překvapený a věděl, co od toho můžeš čekat
 No já když jsem to kdy zkoušel, tak jsem se musel hned po výstřelu klidit stranou a to ještě tak, že jsem si odkašlával... Jestli si Petře s plynovkou nikdy nezkoušel střílet PV nebo CS, tak bych ti doporučil to rychle napravit. Jak jednotlivě, tak i několik rychlých výstřelů po sobě, abys pak náhodou nebyl někdy překvapený a věděl, co od toho můžeš čekat  I plynová pistole je o tréningu, když né o zábavě.. I já musím říct, že je to opravdu nešikovný obranný nástroj a bál bych se jí na obranu proti člověku použít a navíc je to i zakázané. Naopak na obranu proti zvěři je to podle mě ideální (už vůli té ráně, kterou vydá) a myslím si, že i pro tento účel byla vymyšlena. Přece jen to je o něčem jiném, když míříš třeba směrem do země například na útočícího psa, než když míříš někomu směrem na obličej, čimž vlastně vystavuješ zároveň i svůj obličej nečekanému zásahu. Já když střílím, tak je to vždy s brýlema. Dokonce se mi hned poprvé při prvním výstřelu (s pv 45) stalo to, že jsem cítil, jak mi zrnka koření přistály na obličeji a musím říct, že jsem to cítil ještě večer... Kdybych neměl brýle, asi bych se i rozplakal
 I plynová pistole je o tréningu, když né o zábavě.. I já musím říct, že je to opravdu nešikovný obranný nástroj a bál bych se jí na obranu proti člověku použít a navíc je to i zakázané. Naopak na obranu proti zvěři je to podle mě ideální (už vůli té ráně, kterou vydá) a myslím si, že i pro tento účel byla vymyšlena. Přece jen to je o něčem jiném, když míříš třeba směrem do země například na útočícího psa, než když míříš někomu směrem na obličej, čimž vlastně vystavuješ zároveň i svůj obličej nečekanému zásahu. Já když střílím, tak je to vždy s brýlema. Dokonce se mi hned poprvé při prvním výstřelu (s pv 45) stalo to, že jsem cítil, jak mi zrnka koření přistály na obličeji a musím říct, že jsem to cítil ještě večer... Kdybych neměl brýle, asi bych se i rozplakal  Plynovka jako obranná zbraň je nebezpečná a aby jí člověk mohl využít ve svůj prospěch, musí vědět co od ní může čekat a stále musí mít na pamati její nevýhody, kterých je bohužel celá řada. Plynovku pro potěšení-ano, pro řešení náhodných problémů-raději né. Každopádně i tento fakt nemění nic na tom, že bych chtěl mít ve svém arsenálu i pv 120
 Plynovka jako obranná zbraň je nebezpečná a aby jí člověk mohl využít ve svůj prospěch, musí vědět co od ní může čekat a stále musí mít na pamati její nevýhody, kterých je bohužel celá řada. Plynovku pro potěšení-ano, pro řešení náhodných problémů-raději né. Každopádně i tento fakt nemění nic na tom, že bych chtěl mít ve svém arsenálu i pv 120  

Je opravdu malá, když ji strčím do kapse od kalhot, tak o ni ani nevím. I co se týká funkčnosti, zatím se mi nestalo, že by se třeba sekl náboj. Ten zásah pepřem jsem dostal pouze u prvního výstřelu,ony to teda byly dva výstřely hned po sobě, ale pak když jsem ještě zkoušel znovu střílet PV, tak už se mi to nestalo. Co bylo tehdá špatně, netuším.
 Je opravdu malá, když ji strčím do kapse od kalhot, tak o ni ani nevím. I co se týká funkčnosti, zatím se mi nestalo, že by se třeba sekl náboj. Ten zásah pepřem jsem dostal pouze u prvního výstřelu,ony to teda byly dva výstřely hned po sobě, ale pak když jsem ještě zkoušel znovu střílet PV, tak už se mi to nestalo. Co bylo tehdá špatně, netuším.