Opticwarehouse akceptuje karty, a také pokud nemáte kartu jde domluvit s Lisou že pošlete Libry v doporučeném cenném psaní s průvodním dopisem co chcete. Dopis tam jde cca 4 dny zpět je to za 3 dny formou Fedex, poštovné na jednu optiku je ovšem cca 40 - 50 liber je to podle velikosti balíčku a podle váhy.
Ještě jsem ozkoušl system PayPal - zbírám vzduchvky a tak platím PayPalem jednomu zběrateli, příklad ... v 10 ráno mně něco nabídne - do 12 smlouvám o ceně - ve 12:01 zaplatím PayPalem v 12:05 mám od prodejce že obržel platbu okolo 18té hodiny jsem měl vždy Trackinknumber od TNT a za 2 dny jsme měl další kousek ve zbírce.
PayPalu se naše banky brání - mají jen poplatek za vedení virtuální peněženky jinak nic - 1% z častky kterou pošlete si strhne peněženka příjemce .... a české zlodějské banky utřou rypák.
Komerční banka mně tuto službu zapírala asi tak 10 hovorů a ani na pobočce mně říkaly že něco takového neznají - až na centrále Komerční banky přiznali ... Ano to máme ale víte není to spolehlivé .... kecy funguje to naprosto perfektně ( cca 35 palteb na Ebay - Egunu - a do Anglie a vše během pár minut ) Takže není se více méně čeho bát.
Poměrně slušné jednání nabízí mBanka - ale zase jejich helpline je děsoběs

Toť vše co sjem chtěl k placení do Anglie napsat.