Jen o vzduchovkach
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
Vždy když přijdu s jakoukoliv zbraní (vzduchovka, CO2, brokovnice, malorážka.....) domů, tak ji dám na topení, pak až úplně uschne a je teplá ji vyčistím namažu a připravím na uložení, dřív ne
Funguje to dobře 
Cogito ergo armatus sum.
Poviem ti ako to robia profici napr. s fotakmi. Este ked je fotak vonku, treba ho zabalit do igelitoveho vrecka, najlepsie takmer bez vzduchu. Potom to nechat v povodnom obale /futre, taske/ doma, az kym sa postupne nevyrovnaju teploty vo vnutri a vo futrale.
Tym ze sa to da do vrecka, neprichadza k zrazaniu vlhkosti, ktora je vo vzduchu pri dotyku s chladnym predmetom /zbranou/.
Takze ked pojdes von so zbranou, zober aj velke igelitove vrece a postup bude opacny...
Tym ze sa to da do vrecka, neprichadza k zrazaniu vlhkosti, ktora je vo vzduchu pri dotyku s chladnym predmetom /zbranou/.
Takze ked pojdes von so zbranou, zober aj velke igelitove vrece a postup bude opacny...
Grand Power K100 9mm
TOZ 35 .22LR
IŽ-35/Walther .22LR
Haenel SUHL 150 laminated, pilar bedding, Harris 6-9
Steyr LP 10
S.P.A. P10, 5,5mm
TOZ 35 .22LR
IŽ-35/Walther .22LR
Steyr LP 10
S.P.A. P10, 5,5mm
Dobrá otázkajari píše:Chtěl bych se zeptat co děláte se vzduchovkou,větrovkou(jakakoliv zbran)když příjdete ze střílení domu do tepla a puška je vymrzlá.Otřete jí do sucha nebo ji necháte uschnout u topení?
Jednou sem zabalil vzduchovou pistoli http://www.vzduchovka.cz/80000/80000.html ještě venku po kalbě do igelitky, doma ji dal do skříně i v té igelitce a šel spát. Asi za tejden sem si chtěl jít zase zastřílet a když sem vydělal pistoli ze sáčku byla rezavá
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
a nebolo by dobre ju este vonku pred vojdenim do tepla pretiahnut naolejovanou handrou? skratka ta vrstva oleja by troska ochranila pred vodou ktora sa narosi, a az vo vnutri sa vyrovna teplota znova ju vytriet do sucha a olejovou handrou...
inak asi by bolo najlepsie odstranit aj pazbu a tak to vytriet, ved pod pazbou sa tie orosi...
inak asi by bolo najlepsie odstranit aj pazbu a tak to vytriet, ved pod pazbou sa tie orosi...
Tak ako som pisal. Podstatou je zabranit prudeniu tepleho vzduchu k studenej puske. Darmo ju otries, ked aj vnutorny mechanizmus ti navlhne. To ze ti v igelite zhrdzavela, znamena ze si to neurobil dobre. Obal treba vzduchotesne uzavriet, aby tam nevnikala vzdusna vlhkost z tepleho vzduchu.
Ale aj tak si myslim, ze teoria je prehnana, nikdy som pusku nebalil do nicoho a je tu cela a zdrava!
Ale aj tak si myslim, ze teoria je prehnana, nikdy som pusku nebalil do nicoho a je tu cela a zdrava!
Grand Power K100 9mm
TOZ 35 .22LR
IŽ-35/Walther .22LR
Steyr LP 10
S.P.A. P10, 5,5mm
TOZ 35 .22LR
IŽ-35/Walther .22LR
Steyr LP 10
S.P.A. P10, 5,5mm
- pem
- Kontaktovat uživatele:
HP
Samozřejmě jsem nemyslel na 600m, ale vzdálenost přizpůsobenou vzduchovkám, mohlo by to být zajímavé. Střílet třeba od 30 do 100 m.
http://www.desertsharpshooters.com/highpower.html
http://www.desertsharpshooters.com/highpower.html
- pem
- Kontaktovat uživatele:
HP
Nemyslel jsem nic jiného, než to o čem jsem psal.
Je přece úplně jedno, zda nějaká střelecká soutěž se jmenuje tak či onak, zda je určena pro zbraně, které mají 1000 J nebo 16 J. Jde jen o to, jak si zastřílet a střílení spestřit, zasoutěžit mezi sebou, atd.. A samozřejmě pravidla přizpůsobit na vzduchovku či větrovku, včetně terčů a vybavení.
Vy všichni skalní jedinci tohoto fora se scházíte a střílíte mezi sebou, ukazujete své miláčky a porovnáváte je a handrkujete se mezi sebou, kdo má lepší vzduchovku či větrovku, optiku, střelivo apod.. Tak mě řekněte co je špatného a směšného na tom, když by se soutěžilo (nebo alespoň vyzkoušelo) střílet nějakou upravenou střeleckou soutěž určenou pro zbraně daleko výkonější než jsou vzduchovky.
Pro vzduchovky by se toto samozřejmě muselo přizpůsobilo. Myslím, že by to bylo zajímavější, než střílet na plechovky nebo kostky cukru. Byla by daná pravidla, dané terče, dané a povolené vybavení, vzdálenosti a polohy, stejné podmínky pro každého.
Byla to čistě jen moje úvaha a bláhově jsem se domníval, že by to mohlo někoho zajímat.
Asi ne ...
Je přece úplně jedno, zda nějaká střelecká soutěž se jmenuje tak či onak, zda je určena pro zbraně, které mají 1000 J nebo 16 J. Jde jen o to, jak si zastřílet a střílení spestřit, zasoutěžit mezi sebou, atd.. A samozřejmě pravidla přizpůsobit na vzduchovku či větrovku, včetně terčů a vybavení.
Vy všichni skalní jedinci tohoto fora se scházíte a střílíte mezi sebou, ukazujete své miláčky a porovnáváte je a handrkujete se mezi sebou, kdo má lepší vzduchovku či větrovku, optiku, střelivo apod.. Tak mě řekněte co je špatného a směšného na tom, když by se soutěžilo (nebo alespoň vyzkoušelo) střílet nějakou upravenou střeleckou soutěž určenou pro zbraně daleko výkonější než jsou vzduchovky.
Pro vzduchovky by se toto samozřejmě muselo přizpůsobilo. Myslím, že by to bylo zajímavější, než střílet na plechovky nebo kostky cukru. Byla by daná pravidla, dané terče, dané a povolené vybavení, vzdálenosti a polohy, stejné podmínky pro každého.
Byla to čistě jen moje úvaha a bláhově jsem se domníval, že by to mohlo někoho zajímat.
Asi ne ...