Ještě tak vyřešit ne/lámaní hlavně ......ale pístovka to bude vždy....
tuning a opravy Slavie 620, 630 a 631
Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři
ano...ještě si stim pohraju,"teď už to bude pilováni otřepů"a pak ji upravit také vzhled,plánuju dvounožku uchycenou k pažbě.A také možná oplášťovat hlaveň silnosťěnnou trubkou (demontovatelné jen pro stelbu s dvojnožkou) jde mě o to, aby se zvýšila hmotnost pevné hmoty a eliminovaly se více dopředné rázy od pístu (pohyblivé hmoty) možná zákluzová dvojnožka....nevim pořád mě něco napadá ..jsem kutil...
martin77 -) Určitě zkoušel jsem různé druhy střeliva,toto jsem voli ač se mě asi plno lidí vysměje - rád střílím na velkou vzdálenost....nevadí se mě (když je počasí) válet po zemi s dvojnožkou.
Jsou nejaké diabolky které by mě mohl někdo doporučit?
kritérium : přesnost/energie?
Jsou nejaké diabolky které by mě mohl někdo doporučit?
kritérium : přesnost/energie?
Naposledy upravil(a) Almejda dne 09 pro 2008 17:35, celkem upraveno 1 x.
Re: kanálek
S tím přepouštěcím kanálkem je to zajímavé, asi to bude jak říkáš, do teď jsem si myslel opak tj. že větším průměrem to projde rychleji a s větším rázem. Ty vzduchovky jsou vážně zajímavé zbraně na pokusy.Almejda píše:JKe zmenšení kanálku mě vede úvaha: silná pruzina + píst (těžší) + menší přpouštěcí kanálek = vyšší tlak = Vyšší úsťová rychlost. Nejde přece jen o co nejsilnější pružinu a nejehčí píst.......toto bádání beru zcla objektivně a nebudu si vymíšlet ze to prostřelí tvárnici......PS jakmile bude čas tak samozřejmé odskouším přesnost což je jaksi ještě důležitějíší než výkon...Doufám že to bude k něčemu a konečně bude jasné jestli lehký nebo těžký píst ,nebo velký či malý kanálek... zatim ..
Ale těžší píst výkon nezvyšuje, zůstane to zhruba nastejno, je to změřené i otestované.
A věřím ti, že si nebudeš vymýšlet a budeš zkoušet
ps. Takto zničit štafle, to je síla.
Ahoj chci reagovat na 2 poslední příspěvky:
1. Štafle byly už v háji ,stoupací plošina se zvracuje a už mě několikrát ztrestala....je to hliník....
¨
2.Samozřejmě nestřílim doma do pohovky ...tem cedník byl starej a nepoužitelnej....
3.K poslednímu příspévku - opravdu přepouštécí kanále ma vliv na výkon - vis 3 odkazy na předchozí stránce....opravdu zajímavý text.
-a teď trocha analogie....ohledně hmotnosti pístu - všichni zde známe výpočt pohybové energie....když bude píst lehčí tak dosáhne v pouzdru větší rychlosti ,ale při jeho trajektorii na něj (proti jeho pohybu) začne působit značný tlak stlačujícího se vzduchu.Lehký píst ,a to zvlášť v měm případě ,kdy mam zmenšený kanálek cca na 3 mm by uhodil do vzduchového polštáře menší silou....Představ si že budeš stát v autě na vlakovém přejezdu a narazí do tebe vlak jedoucí 40 km/h a co se stane.... nebo do tebe narazí cyklista jedoucí 60km/h...Je jané že to je přirovnání dosti extrémní až nesmyslné ...ale jde o hmotnost -)potažmo energii.... naví jestli mě stále nevěříš stáhni si program "výpočet vzduchovky" (tímto dělám autorovi relamu)....
Posední věc - nechci nikoho krmit - jde mě hlavně o můj požitek z úprav a snažím se je uvádět pravdivě a podělit se snima s ostatníma co také bádaj...Ale pokud máš jiné nápady tak určitě sem snima
1. Štafle byly už v háji ,stoupací plošina se zvracuje a už mě několikrát ztrestala....je to hliník....
¨
2.Samozřejmě nestřílim doma do pohovky ...tem cedník byl starej a nepoužitelnej....
3.K poslednímu příspévku - opravdu přepouštécí kanále ma vliv na výkon - vis 3 odkazy na předchozí stránce....opravdu zajímavý text.
-a teď trocha analogie....ohledně hmotnosti pístu - všichni zde známe výpočt pohybové energie....když bude píst lehčí tak dosáhne v pouzdru větší rychlosti ,ale při jeho trajektorii na něj (proti jeho pohybu) začne působit značný tlak stlačujícího se vzduchu.Lehký píst ,a to zvlášť v měm případě ,kdy mam zmenšený kanálek cca na 3 mm by uhodil do vzduchového polštáře menší silou....Představ si že budeš stát v autě na vlakovém přejezdu a narazí do tebe vlak jedoucí 40 km/h a co se stane.... nebo do tebe narazí cyklista jedoucí 60km/h...Je jané že to je přirovnání dosti extrémní až nesmyslné ...ale jde o hmotnost -)potažmo energii.... naví jestli mě stále nevěříš stáhni si program "výpočet vzduchovky" (tímto dělám autorovi relamu)....
Posední věc - nechci nikoho krmit - jde mě hlavně o můj požitek z úprav a snažím se je uvádět pravdivě a podělit se snima s ostatníma co také bádaj...Ale pokud máš jiné nápady tak určitě sem snima
Naposledy upravil(a) Almejda dne 10 pro 2008 08:32, celkem upraveno 1 x.