digitalne nocne videnie

Moderátoři:GunShop.cz, Moderátoři

Mini Me
Re: digitalne nocne videnie

Příspěvek od Mini Me » 11 bře 2024 20:13

Tohle se bude mozna zamlouvat vicero nocnim strelcum a nejenom me :) Firma Arken Optics uvadi na trh jejich nove hybridni nocni videni Arken TNC 225R ThermNight
Zaklad vychazi z Arken Zulus a navic ma termovizor .Vsechny tri varianty - den/noc s IR prisvitem a termovizor se daji navzajem kombinovat a prepinat hlavni displej a male okno [ obraz v obraze ] nebo jen hlavni displej ve zvolenem rezimu.
Nocni videni nechat na strelbu a termovizi jako pozorovak pro detekci to bude ideal,ale hlavne cena v Anglii bude v prepoctu mirne nad 30 000,- KC :D
Na obrazku vlevo
arken tnc225r.jpg
Kratke video

Deathbull

Příspěvek od Deathbull » 13 bře 2024 13:34

Ještě že jsem nevzal nového Parda. Tohle beru day 1 :mrgreen:
Pidlooký ponocný
bobpet

Příspěvek od bobpet » 28 srp 2024 17:06

Poprosím o informáciu od užívateľov, či pri streľbe s Arken Zulus ZHD520R je nutné ho zakaždým spárovať s mobilom aby využíval nahraté údaje pre balistické výpočty pre zámerny kríž. Vďaka za info
QB 78, cal. 4,5mm,
PR900W, cal. 5,5 s regom + Arken ZULUS
Benjamin MAXIMUS cal. 4,5 + Optisan Cobra
Snowpeak M25 + Discovery VT-R 4-16x44SF
Mini Me

Příspěvek od Mini Me » 29 srp 2024 07:11

Neni nutne to pokazde pripojit,vsechna potrebna data si pretahnes do Zulusu,po aktualizaci na posledni firmvare si muzes vytvorit 5 ruznych profilu.
Jinak Arken Optics (HK) Co., Ltd se rozdelil na Arken Optics [ klasicka optika ] a DNT Optics pro vse kolem nocniho videni a termovizi.
DNT ma i novou apku - https://play.google.com/store/apps/deta ... v&hl=en_GB
Taky maji nove stranky - https://dntoptics.com/
Napoveda nastaveni -
https://uk.dntoptics.com/pages/blogs
https://dntoptics.com/pages/firmware-upgrade
bobpet

Příspěvek od bobpet » 29 srp 2024 08:42

Ďakujem za info. Zdalo sa mi totiž, že s odstupom času nestrieľa presne aj napriek tomu, že som pred výstrelom odmeral vzdialenosť k terču vstavaným diaľkomerom..
QB 78, cal. 4,5mm,
Mini Me

Příspěvek od Mini Me » 29 srp 2024 15:46

Porovnani noveho DNT firmware a starsim

Mini Me

Příspěvek od Mini Me » 10 lis 2024 12:23

Zakladni model DNT ThermNight TNC 225R ma dva nove sourozence s lepsim termoviznim rozliseni/model TNC 335R a TNC 635R.
Fotky a info zde - https://www.flickr.com/photos/150760461 ... 321844634/
Video s porovnanim vsech tri modelu bude v radu hodin mozna dnu na tomhle YT -
https://www.youtube.com/@RussDouglas222/videos
new dnt.jpg
diZZy

Příspěvek od diZZy » 10 srp 2025 09:21

Obrázek
Ahojte všetci.
Keby niekoho zaujímalo alebo mal v pláne a uvažoval o zadovážení DNT thermnight zo série 225-635r a nevedel sa rozhodnúť možno mu tento post pomôže.
Ja osobne som išiel do zariadenia 335r (zlatá stredná cesta a podľa mojich skúseností a informácii je táto 335r z tých troch modelov najlepšia v pomere cena výkon)
Pokiaľ bude záujem vysvetlím prečo.
Zatiaľ som zariadenie len osadil na môj Epic ll a skúšal len pri vode (žiadna streľba čisto len pozorovanie)
Bol som veľmi milo prekvapený kvalitou termovízie v porovnaní s pozorovákom Hikmicro LYNX LE10S ktorý mám k dispozícii (aj keď tento pozorovák sa nedá porovnávať hlavne koli cenovej triede, tepelnému senzoru a rozlíšeniu) ale môžem povedať že DNT 335r je neporovnateľný vo všetkých smeroch.
Budem robit recenziu pre našu komunitu svk/cz aby si človek urobil obraz pokiaľ nad niečím takým uvažuje. Kvalitu nočného a denného obrazu budem spomínať v ďalšom príspevku teraz som chcel len v rýchlosti opísať termoviziu v tomto zariadení.
V iných krajinách kde je povolený lov je toto stroj na zabíjanie.
Pridávam dve prvé videá ktoré som v rýchlosti vyhotovil, bude ich určite viac.

bobpet

Příspěvek od bobpet » 10 srp 2025 21:29

Zaujímavé.. Teším sa na recenziu.
QB 78, cal. 4,5mm,
Dav1d

Příspěvek od Dav1d » 09 zář 2025 10:21

Rád bych se zeptal na zkušenosti s levnější termovizní předsádkou.
1) opravdu neovlivní nástřel? U zasádky (zpravidla IR) je jasné, že ne, protože ta je až za optikou. Ale předsádka je před ní a mám za to, že závisí na tom, jak přesně se nasadí. Čím delší vzdálenost střelby, tím hůř.
2) má někdo zkušenost třeba s Thermtec Hunt 335? V porovnání s Hikmicro Thunder 35 mi parametrově vychází o něco lépe, oboje je cenově dostupné a pro mé potřeby (střelba na malé cíle na 15 - 30 m), asi vyhovující.

Znejistilo mě např. max. doporučené zvětšení optiky 1-8x.

Děkuji
Mini Me

Příspěvek od Mini Me » 12 zář 2025 22:11

Tentokrat te od predsadky odrazovat nebudu :D S tim Thermtec Hunt 335 zkusenost nemam jen jsem se dival na YT videa a tam to nevypadalo zle.
Pri koupi online mas prece narok to do 14 dni vratit bez udani duvodu kdyz ti nebude vyhovovat.Dival jsem se na ceny v Cesku a podle prodejce je potreba jeste prikoupit adapter - zkopirovano ze stranky prodejce -

Pro montáž modelu ThermTec Hunt na puškohled je nutné dokoupení adaptéru se závitem M52x0.75 a správným rozměrem objímky dle vnějšího průměru objektivu puškohledu. Pozor – nejedná se o průměr čočky. Doporučujeme změření objektivu posuvným měřítkem.

Takze se uz dostavas skoro na 41 500 Kc a za par stovek navic muzes dostat tohle https://czsk.pard.com/pard-pantera-480/ nebo usetrit a vzit multispektralni den/noc/termal https://czsk.pard.com/pard-landsat-256-mini-940nm/
Dav1d

Příspěvek od Dav1d » 13 zář 2025 09:22

Multispektrální zaměřovač je lákavá myšlenka a má své výhody. Zejména tu, že s Termo nevidíš, přes co všechno střílíš (drobné větvičky nebo trávu, případně pletivo plotu ve větší vzdálenosti od zaostřeného bodu termo prostě potlačí. IR přísvit to vykreslí líp, můžeš si snadno na balistickém kalkulátoru ověřit, jestli třeba drát pletiva přes které střílíš při stávajícím zaměření mineš. Jenže IR přísvit (jakýkoliv) je vidět. Moje zkušenost je, že po nějaké době se na něj cíl naučí. Dokud mám termo pozorovák, tak je vše OK. Jakmile zapnu přísvit, jak když střelíš do vrabců... Navíc IR přísvit se zase, na rozdíl od terma, od překážek (pletivo, větve) odráží a "osňuje", takže třeba přes pletivo je s ním vidět jen na omezenou vzdálenost, ale s termem vlastně bez omezení.

Děkuji za dobrá výběr.

Předsádku hledám proto, že bych ji chtěl přidat na stávající optiku. Jednak bych pušku mohl nechat v "klasické sestavě" pro běžné použití, a jednak bych mohl tu předsádku (za předpokladu že to nástavec dá nebo si koupím víc nástavců) přehazovat na různých puškách, podle potřeby.

Moje hlavní obava je, že to bude závislé na tom, jak se podaří upnout nástavec. Je to před stávající optickou soustavou, nikoliv za ní, takže malinko se netrefím, a kolem 30 m už to může být znát a posunout bod zásahu. Takže bych chtěl od někoho kdo má zkušenost vědět, jestli se musí po každém nasazení puška zkusit a znova nastřelit, a nebo jestli prstě můžu na pušku nasadit a vědět, že se na těch 20 - 30 m prostě trefím +/- 3 mm, bez dalšího zkoušení, jako teď, a po střelbě zase sundat a uklidit...
Odpovědět