V?trovky + pumpa...
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Mám dotaz uvažuji že si pořidim pumpu. Pročetl sem sem to celý ,ale nevím kterou
.

low end PCA, PCP, Pružina
Re: Větrovky + pumpa...
S Hatsan pumpou to jde rychleji,ale ztěžka.S Hill pumpou pomaleji a lehce.Hatsan je levnější.Hillka je kvalitnější.Ještě je jedna,ale s tou nemám zkušenost. http://www.euroshooting.eu/index.php?detail=M100
Já používám FX a jsem spokojen. Problém je s dostupností...
....možná za pár let....
Někde par stran zpět jsem počítal životnost. Já ji mám rok a úplně v pohodě. Původní kroužky.
....možná za pár let....
Mne osobne sa zda zložity na rozborku Hatsan viac ako Hill. Ked mažem a čistim preventivne hilku tak je to otazka par minut 3 matice a dostanem sa ku každemu dôležitemu o kružku a ide aj dobre prvy krat rozobrat. Na hatsan som mal niektore zavity zalepene takže prvy krat ju rozobtrat porod! A tak pre info hatsan nefuka rychlejšie preto že je nejako extra premysleny že fuka rychlo je dost lakave že ? Ale taha viac vzduchu pretože je od hilky o dost väčší aj priemer maleho piesta je širši. A na otazku ktora je najmenej naročna na udržbu a podobne tak na hilku zoženiem všetko za par centov až na to male zelene kružko ale to vydrži nenormalne veci. Fx som nemal v rukach ale čo sa udržby týka tak už to lepšie od hill nemože byt. Na hatsana som tiež zohnal všetke kružky ale zničil ich zachvilu.
Kalibrgun Cricket custom .35, Hatsan 135 .25 custom LW, Hhf 900, VZ.47, S.P.A. PP 700W 4,5, Walther Century Varmint 5,5,Slavia 630,Crosman 1322, HKp30co2,XDM-9 5,25".
https://www.youtube.com/channel/UCNth75 ... subscriber
https://www.youtube.com/channel/UCNth75 ... subscriber
Ak by niekto potreboval náhradu zeleného tesnenia najmenšieho piestu na Hill mk2 ,tak nech sa ozve cez SZ.
Edgun Matador R3 22cal. + Sightron SIII 10*42 , HW 100 S 177cal. + SWFA 10*42
Pokud se budeš k pumpě chovat jako člověk a nepřehřívat ji, pumpovat v klidu a s přestávkama, tak se nemá co pokazit a musí vydržet každá. Já mám Hillku cca 1,5 roku a zatím jsem neměnil ani ten nejmenší kroužek.Zbek píše:Která je provozně nejmenně náročná ?
Zoberieš Hatsanta a bude ti vrtat hlavou,že si mohol zobrat Hillku.
Vezmi Hillku a budeš spokojný,ako večšina uživatelov
Vezmi Hillku a budeš spokojný,ako večšina uživatelov

Měl jsem pumpu od crosmana ted mám hillku,,,od crosmana měla větší zdvih a dávala více vzduchu ale hodně rezla a musel jsem často měnit ten nejmenší o-kroužek,,,hillka zatím bez problemů akorát sem ji po půl roce rozebral a namazal jinak v poho..
Taipan II +MTC Viper Connect 3-12x32 AMD
HW 100s+Hawke 8,5x25-42
HW 100s+Hawke 8,5x25-42
Chce ji asi vzít i filtrem i když cena je cca o litr větší
, Nebo je to zbytečný ? Ještě koukam že je vic typu pump Hill MK3
a pumpa Hill MK2 jak je rozeznat a kterou koupit?

a pumpa Hill MK2 jak je rozeznat a kterou koupit?
low end PCA, PCP, Pružina
Já mám Hill Mk2,ale je jedno kterou Hillku koupiš.Mk2 má trochu vetší ten nejmenší píst(ale jenom desetiny mm) tak bude foukat víc(múj odhad),ale jenom o kousek.Když budeš brat Hillku tak vem radeji z filtrem a ty guličky pak vypečeš v troube když se ti bude objevovat na plnícim pinu vlhkost.Z filtrem ti nebude dávat tolik vlhkosti do PCP-čka.Zbek píše:Kterou Hil máte ?
Ja mám i 7L 300Bar flašku ,ale dávam ji pryč.Sem koupil 2L a budu ji fouka Punpou a sem sobestačný(když jedu na chatu nebo nedke mimo).Hillkou ji nemám z prestávkami problém dofoukat.
To je muj názor.Ja strílim jenom občas.Nekdo múže mít jine priority.Mne to taklhle vyhovuje a sem spokojenej

JJ ako Michal pise vem s filtrom. Ja mam sice MKII ale to preto lebo bola lacnejsia pred rokom aj cosi. Gulicky tam mam furt puvodniiii a len ich vypecem 30min na 120°C v roure a supnem spat a fukam zase 3 mesiace. Sebestacnost a dobry pocit pri zacviceni sa neda nahradit flaskou 

Weihrauch HW100S .177 + Discovery VT-Z 4-16x50 FFP
KalibrGun Cricket WST .22 + Hawke Sidewinder 30 Tactical 6.5-20x42
Taipan Veteran std .22 + Element Helix 6-24x50 SFP