Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
bledule
náhodnej výstřel
Příspěvek
od bledule » 24 zář 2008 21:38
No aby toho nebylo málo,musím ještě upozornit na jedno riziko týhle zbraně.
O weekendu jsem marně zkoušel lepit ten závěr a při tom jsem neuváženě příliš přitáhl ten šroubek co šteluje spoušť.Vložil diabolu a při šestým pumpu s nárazem pumpy o válec vyšla rána do zdi /díkybohu/,kdo máte zkušenost s nechtěným výstřelem ,dokážete si asi představit co mně těsně po tý šlupce šlo hlavou.Pojistka to prostě neudržela a spouśť byla tak najemno,že ten náraz to spustil.Důrazně upozorňuju abyste při pumpování mířili do bezpečnýho místa nebo tam dali diabolu až po natlakování.
Co si o tom myslíte /kromě toho,že jsem kretén/?
-
pisty
Příspěvek
od pisty » 24 zář 2008 21:40
mne to robila tiez a potom som sa naucil davat diaboku az po natlakovani

-
zdenek30.p - Příspěvky:4
Příspěvek
od zdenek30.p » 24 zář 2008 21:52
bledule píše:fotka je to na pytel,ale aspoň bude jasný kde je slabý místo
BTW,nevíte o nějakým hyper lepidle na plast
Nic nelep, nech si to zavařit. Dnes se plasty dají bez problémů svařit. Ani to moc nestojí a máš jistotu, že to bude držet.
-
bhurt - Příspěvky:328
Příspěvek
od bhurt » 24 zář 2008 22:09
Zajímalo by mě, jestli už někdo vyměnil hlaveň za ocelovou. Pokud ano, prosím o zkušenosti
-
Pepan1
Příspěvek
od Pepan1 » 25 zář 2008 08:54
Tak toto by mě rovněž zajímalo... Nicméně... Včera jsem provedl tuto úpravu: Vyměnil jsem plastovou trubičku na hlavni za ocelovou-světe div se, slepecká hůlka byla naprosto geometricky stejná jako ona plastová trubička. Prostor mezi trubičkou a hlavní jsem vyplnil karosářským tmelem... Tato úprava by měla zamezit prohýbání hlavně uprostřed vlivem její malé tuhosti. Lze totiž i předpokládat, že pokud původní hlavěň považujeme za prostý nosník (uložený na 2 koncích), tak když skrz něj projede něco "těžkého"a rychlého, co se tře uvnitř tohoto nosníku, tak vlivem malé vzpěrnosti v podélném směru se hlaveň může různě prohábat, aniž tedy by se nějak nakrucovala v uloženích. Čili zvýšením tuhosti hlavně bych měl tento možný jev eliminovat a v případě, že ani po této úpravě nebude přesnost zvýšena, nezbývá než opravdu hlavěň vyměnit, protože problém bude ve vrtání hlavně, v celé její zkroucenosti a pod.. Na druhou stranu.. Hlavěň, pokud bude jakkoliv skroucená, tak přece, pokud po každém výstřelu si stabilně svoji křivost ponechá, pak projektil opustí hlaveň ve směru tečny k poslední osové křivosti hlavně a puška by tak měla střílet stále stejně.... Tak furt nevím... Patrně tu máme více spolupůsobících faktorů, které se vzájemně doplňují a ničí nám nervy.
-
Pepan1
Příspěvek
od Pepan1 » 25 zář 2008 08:59
To Bledule::: No, já myslím, že kretén asi nejsi, ale přecejenom mě příjde normální, přirozený , dávat diabolu až po napumpování. Už jenom proto, že při vlastním pumpování, což je někdy fuška, to člověk drží jako dvě polena v ruce a dycky můžeš v nějaký křeči i ty sám svým prstem zmáčknout spoušť... A spoléhat na to, že dycky připumpování budu mít zajištěno pojistkou... no, nevím, já sem hlava děravá..
-
bledule
Příspěvek
od bledule » 25 zář 2008 15:18
to Pepan :
já měl při střelbě z týhle flinty zcela zmechanizovanej pohyb nabití,zajištění napumpování a výstřelu.Takže při mým "rekreačním objemu střelby", když jsem vzal do ruky QB78 jsem dělal bezděčný pohyby tam,kde QB ovládací prvky prostě nemá

,znáte to.Zvyk je železná košile...
-
honda - Příspěvky:795
Příspěvek
od honda » 26 zář 2008 07:44
Taky pár poznatků k této flintičce. Výkon u ní zůstává nevyužitý díky nepřesnosti, proč to lítalo na 10m někam 20cm doleva a 40cm dolů mi bylo jasny až jsem ji začal rozebírat a sundal plastovou trubičku z hlavně a zůstal v němém úžasu. Ta hlaveň je totiž křivá jak se tady říká „jak když kanec chčije“ a možná ještě o trochu víc. Něco mám neuměle nafoceny a přikládám. Zkusím ji v soustruhu srovnat než ji zahodím, počítám až to upnu tak se hodinky budou protáčet 10x dokola. Další vada je v komoře kde diabolka plandá jak lump v palírně a pak v hloubce 21mm narazí na ostrou hranu kde začínají drážky a tam to s ní vyvede svoje a to je asi hlavní příčina proč jde každá rána jinam. Do těch míst přichází ve volné komoře, která nemá plynulý přechod do drážek. Toto místo vyfotit nedokážu. Vždycky je diabolka trochu napříč a tam ji to pěkně ohryzne. Na fotce je z jedné i druhé strany vidět to dílo.
http://leteckaposta.cz/737287219
-
Pepan1
Příspěvek
od Pepan1 » 26 zář 2008 08:21
Prosímtě.. hondo, jak jsi vyndal tu hlaveň? jen jsi ji silou vytrhl?, nebo je tam nějak našroubovaná?
-
Příspěvek
od honda » 26 zář 2008 09:51
Taky jsem nevěděl a ptal se tady, za konec chytit do čelostí (ne do huby) , pootočit, křupne v tom jak se utrhne lepidlo a vytahneš ven. Lepidlo drží na hlavni, povolí to v UH
-
Pepan1
Příspěvek
od Pepan1 » 26 zář 2008 10:15
Já jenom doplním, že úprava, kterou jsem zmínil výše, byla naprosto neúčinná (železná trubičky+epoxytmel), zkusím se tedy zaměřit na to, co píše honda.. Tady mám teda další otázku na hondu: Budeš nějak upravovat ten vstup diaboly do vrtání hlavně? Například, jestli tam zajedeš nějakou kónickou frézkou, aby si spříjemnil diabole zaplutí do drážek? Nebo co navrhuješ?
-
Příspěvek
od honda » 26 zář 2008 10:56
Pokud se mi podaří ten lauf srovnat tak potom lepidlem vyspravit a udělat komoru s přechodem pak ji zalepím zpět. Jinak už mám rozpracovanou vlastní kontsrukci kde použiju jen pumpu, ta se dá velice snadno přendat.
-
milius - Příspěvky:3137
Příspěvek
od milius » 26 zář 2008 11:34
..................
Naposledy upravil(a)
milius dne 05 črc 2009 19:28, celkem upraveno 1 x.
-
ricci35
Příspěvek
od ricci35 » 26 zář 2008 11:37
To milius: To už tady někdo zkoušel,vyplnit to polyuretanovou pěnou (tuším).Ale kdo to byl....skleroza,že by Alex?

Benjamin Marauder .22 - Falcon T50
-
milius - Příspěvky:3137
Příspěvek
od milius » 26 zář 2008 11:43
.................
Naposledy upravil(a)
milius dne 05 črc 2009 19:28, celkem upraveno 1 x.