Zdravím všechny, měl bych takový dotaz. Vlastním CZ85 (bez blokace uderniku) a zajímá mě jedno. Včera jsem ji doma tak omakával a jenom sem si tak zkoušel natáhnout kohout a přes spušť a palec vypustit kohoutek na bezp. ozub (zásobník venku, komora prázdná to je jasný

). A z té pozice kde kohout byl na bezp. ozubu jsem zkusil jakoby naprázdno vystřelit nejdřív sem jako pomalu, pomalu mačkal a prostě ten kohout nebouchnul do úderníku. a když jako z bezp.ozubu normálně vystřelim tak to cvakne naprázdno to je ok. Jen mě teda udivuje proč mi to takhle někdy ta zbran nechce vystrelit kdyz pomalu treba mackam a kohoutek je na bezp. ozubu. Pokud to zmáčknu normálně nebo rychle tak to cvakne na prázdno-jinak řečeno zbran by vystrelila. Vůbec nevím proč to tak je jestli je to druh závady (což mi přijde blbost, protože ta zbran je ve výborném stavu, nikdy nic ji nebylo) a nebo jestli je to z duvodu bezpecnosti? nevim....Doufám, že jsem to popsal srozumitelně ...
Používej funkci "hledat" než založíš nové vlákno
přesunuto z duplicitního theadu.Silencer
Pro HHawkinse: Hele já ti něco povím jo. Já mám CZ85 verzi COMBAT kupovanou od kamaráda, který přešel na CZ 75 Tactical Sport, tak zbraň je z roku někdy 94, značka zkušebny tam je z roku 95. a Můžu ti říct, že bys tvrdil, že je jako nová. Zbraň střílí, žádné závady (akorat ted resim takovou prkotinu, viz. tento prispevek, ale tak to nepovazuji za zavadu),pojistka,ozub funguje, akorát jsem měnil zásobník zá pár kil jeden ten náhradní co jsem měl měl špatnou geometrii a náboje se drhly. A náboje žere všechny, já tedy střílím S&B,MFS,Gecco,Barnauly a já nevím co ještě a paráda. Už mám tedy objednanou přebíječku, takže si pojedu vlastní náboje. Plno chlapů ze střelnice má CZ75/85 a pohoda, akorát jeden ten má také 85 tak mu praskl pojistný čep, jelikož ty z r. 199x maj slabší průměr, nicméně nic co by puškař nezvládl. Dnes uz mají ty Cezety silnejsi prumery, takze by to praskat nemelo a nahradni dil sezenes v pohode. A je pravda, že můžeš narazit na špatnej kus (zbran se nepovede vyrobne), ale to same se ti muze stat u jinych znacek. Já bych prostě do jiné pistole nez CZ nešel

Toť můj názor.