UMAREX - 850 AirMagnum
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Výkon
Vie mi niekto poradiť ako zvýšiť výkon na tejto puške vlastní ju kamarát kaliber 5.5mm viem že s CO2 sa dá za ideálnych podmienok dostať 215 až 220m/s , sériovo mu dávala s Exact Jumbo 1.03g od 185-189m/s to je do 18.4J potom tam dal asi 2x silnejšiu biciu prižinku a dávalo to stou istou diabolkou len 191m/s ale to bolo testované za ideálnejšich podmienok v obydvoch pripadoch sa puška nechala najprv nahriať pri krbe ale v druhom prípade sa meralo cez Chrono Digital pri teplote 20C a s diabolkou Exact Jumbo Heavy to dalo 184m/s čo je 20J slušne ale môže to byť lepšie no nie. A s Jumbo Heavy 0.93g to dalo max 200m/s tiež pohoda no keby sa dostane na aspom 215m/s s Heavy 1.17g bolo by to 27J a to by mu stačilo. Na jeho pozemok mu chodi líška a zadrhla mu už kopu zajacov chce ju odpratať slušne a reči že je to nezakonne nemusim škodu mu nikto nepreplati. Ak vie niekto poradiť ako nato nech mi da vedieť do sukromnej správy.
Minulosť: Umarex 850 4.5mm/ 5.5mm, Walther 1250 Dominator 4.5mm
Súčasnosť: Hatsan AT44 4.5mm
-
Čo takto kontaktovať najskôr najblizšie poľovnícke združenie, oznámiť im situáciu, a v prípade nečinnosti požadovať náhradu škody. Určite to bude legálnejšia a humánnejšia cesta,ako strieľať po líške z U850. Len pre informáciu, líška je zver extrémne tvrdá na ranu, mnohokrát si odnesie aj zásah z guľovnice tak ďaleko, že ju nikdy nikto nenájde.
Haenell 312, cakam na nove voditko.....
Hatsan 125 uprava diopter
Umarex 850 AirMagnum+ custom tercova pazba + GP 3,5-10x40 (Airsoft kopia Leupold, ale nástrel drží a obraz je slušný)
Zháňam jednoranný nabíjač pre U850.
Umarex 850 AirMagnum+ custom tercova pazba + GP 3,5-10x40 (Airsoft kopia Leupold, ale nástrel drží a obraz je slušný)
850
To sa dá pítať náhradu škody od Poľovníkov v prípade že ju neodstránia ?
Otom som ešte nepočul. No ale teraz k téme vie niekto niečo alebo ?
Otom som ešte nepočul. No ale teraz k téme vie niekto niečo alebo ?
Minulosť: Umarex 850 4.5mm/ 5.5mm, Walther 1250 Dominator 4.5mm
Nenasel jsem na netu nikde upravu CO2 vzduchovky v .22, ktra by se stabilne dostala prez 20J. Myslim ze je to take dano maximalnim tlakem, ktere CO2 dokaze vytvorit.
Nad 20J vetrovku, nebo se vyrabi i pruzinovka.
Ale s tema myslivcema to opravdu jde. Kamarad myslivec rikal, co je stojej rocne lisky a divocaci. No nejvic divocaci, kdyz vlitnou do pole.
Nad 20J vetrovku, nebo se vyrabi i pruzinovka.
Ale s tema myslivcema to opravdu jde. Kamarad myslivec rikal, co je stojej rocne lisky a divocaci. No nejvic divocaci, kdyz vlitnou do pole.
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Stalkere
nad 20 joule s .22 ? pravě že čím větší ráže tím snáže větší výkon, už mockrát popsané, CO2 má určitý tlak a ten bouchne stejně do 4,5mm tak do 9mm .... takže když letí 4,5mm rychlostí 175 metrů a 9mm rychlostí 175 metrů ( při čemž 4,5mm cca 0,5gramu a 9mm cca 7 gramů ) kdo bude mít větší energii ... a bude přez 20 joule ?

Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
-
Ad tuning U850.Cital som ze pomoze zvacsenie otvoru na ventile,ktorym prechadza ta leskla ocelova tycka, na ktoru udiera udernik.
Ad skody, viem ze polovnici u nas(revir siahajuci od poli az po hreben hor vo vyske 750mnm) uz museli neake skody polnohospodarom platit, a rovnako ustretovo sa snazia potlacat diviaciu zver, aby to platenie nemuselo byt take vysoke, takze pokial su dokazy(fotky su naj) o riadeni lisky na chove kralikov(polnohospodarska vyroba ako kazda ina, bez ohladu na to, ci je na vlastnu spotrebu, alebo predaj), je mozna premluva s polovnikmi o rieseni(najlepsi je odstrel).Clovek sa tak nedopusti nedovoleneho ozbrojovania, ani trestneho cinu pytliactva, vzhladom na to, ze liska je polovna zver, a vztahuju sa na nu obdobne zakony ako na ostatnu volne zijucu polovnu zver.
Ad skody, viem ze polovnici u nas(revir siahajuci od poli az po hreben hor vo vyske 750mnm) uz museli neake skody polnohospodarom platit, a rovnako ustretovo sa snazia potlacat diviaciu zver, aby to platenie nemuselo byt take vysoke, takze pokial su dokazy(fotky su naj) o riadeni lisky na chove kralikov(polnohospodarska vyroba ako kazda ina, bez ohladu na to, ci je na vlastnu spotrebu, alebo predaj), je mozna premluva s polovnikmi o rieseni(najlepsi je odstrel).Clovek sa tak nedopusti nedovoleneho ozbrojovania, ani trestneho cinu pytliactva, vzhladom na to, ze liska je polovna zver, a vztahuju sa na nu obdobne zakony ako na ostatnu volne zijucu polovnu zver.
-
Otazka smerujuca predovsetkym ku zbehlejsim uzivatelom CO2. Planujem zvacsit kapacitu zasobniku na co2 tym, ze si necham vysustruzit a narezat zavity na trubku, ktora by priemerom mala byt co najblizsie priemeru zasobniku na bombicky CO2, samozrejme musi byt dlhsia ako povodna trubka.Plan je, aby siahala neakych 5cm od ustia hlavne(asi tak, ako na vetrovkach). Mam ale dilemu, aky zvolit materiál trubky tak, aby isiel dobre opracovat, vzdoroval kvapalnemu CO2 v ramci tlaku, a nechal sa esteticky povrchovo upravit na vonkajsej ploche. Povodna trubicka ma dlzku cca 20 cm a je podla vsetkeho z hlinikovej zliatiny. Postrehy a rady uvitam
AIRMAGNUM 850 Target kit
Cafte vsetci
ako sa mate? som si nasiel kopec neprecitanej posty ale vsetkym som poctivo odpisal
trochu neskoro skoro po roku ale predsa
Bol som v zahranici skoro rok no a nemal so sebou nic co pluje olovo
Moja airmagnumka 850 je uz v druhych rukach a chlapik je s nou spokojny no co uz isla dalej lepsie ako by sa malo na nu prasit. Ale to najdolezitejsie je to ze po navrate na Slovensko som hned utekal do Merkurie pre nejaku zbran. Bez zavolania p. Sabikovi som automaticky letel do Topolcian a ake sklamanie obchod nikde teda povodny. Este ze som mal ulozene cislo v mobile
nastastie sa obchod iba prestahoval o par metrov dalej. Hned ako som vosiel do predajne kazdy pozna to zovretie zaludka
som nevedel co mam prve pozerat
nastastie mal so mnou strpenie pozeram jak puk ako sa tie ceny pohli smerom dole o to vacsia radost ze odidem s nejakou krasavicou
. Jasne ze som vsetko pozeral jak maly chlapec bol som tam 2 a pol hodiny. No najkrajsia zbran Weihrauch HW 100 TK quickfill jasne ked som ju chytil do ruk tak mi sadla jak rit na serbel fakt za tie peniaze je to delo. No ale co uz mal som 500€ na kupu niecoho co mi spravi radost
. Chalani vsetko som popozeral ale najviac mi zas padla do oka AIRMAGNUM 850 vo vybave TARGET SET za 319,-€ si pamatam ze tolko som dal pred rokom za holu airmagnumku tiez bola okolo 9500,-SK no proste vyborna cena adapter, tlmic, optika WALTHER 6x42 no proste parada za tie peniaze. No takze pravidlo NESTUPIS DO TEJ ISTEJ RIEKY DVAKRAT u mna neplati. Ale na druhej strane za tie peniaze nic lepsie nekupis. No za zvysne eurace som zobral ospevovane JSB EXACT, bombicky a zasobniky. Takze zasobniky uz mam natlacene JSB-ckami a cakam na slnecne dni
. Teraz som pisal do DRULOVU na tu redukciu na ten adapter ked ho uz mam v tom TARGET SETE
ALEXXXUS dakujem za info ktore si sem dal volal som s p. Hánělom ze to nie je problem poslat na Slovensko. Takze financne podmienky na strielanie z CO2 sa lepsia vyzera to tak ze to bude lacnejsie ako minuly rok
No a na koniec jedna fotecka 

krasavica :-)
no nejak som zabudol tu fotku pripojit 

Naposledy upravil(a) VLADONR dne 04 bře 2009 22:50, celkem upraveno 1 x.
a este jedna :-) nech to slak trafi :-)
dufam ze ma tu nikto nepodrbe sak som sem uz davno nic nedal 

Naposledy upravil(a) VLADONR dne 04 bře 2009 22:51, celkem upraveno 1 x.
TLMIC vs KOMPENZATOR
Este take info vraj byva v tychto setoch kompenzator alebo tlmic. V tom target sete som mal ja konkretne tlmic co som bol teda nadseny ze naozaj funguje. Myslim ze kompenzator moze byt tiez fajn a nebolo by zle ho vyskusat resp. kto ma kompenzator nech hodi na sklo ci sa to oplati ku 850 - tke dokupit a ci to pri tejto kategorii zlepsi sustrel. Este kto nevie rozoznat kompenzator od tlmica tak su uplne zhodne samozrejme bavime sa o UMAREXE akurat tlmic nema v tom plaste vyrezane tie diery a vo vnutri je nejaky molitan teda aspon mne sa to tak zda ako som do toho cumel s baterkou
ten kompenzator ma diery na odvod CO2 z hlavne.

plnenie z CO2 flase
Ventil na ten adapter na dve 12g bombicky mam objednany z Drulovu. Takze ten uzaver s prepicovacom ktory sa bezne odsrobuje pre vlozenie bombiciek zamenim za objednany ventil. A teraz kedze nemam nejaky prehlad o flasiach CO2 potrebujem vediet co s tym. Jednoducho ten zavit z toho adapteru co som objednal mi bude pasovat na zavit flase s manometrom? Treba este nieco dorabat nejaku redukciu alebo dokupovat? Teraz by mi mohli helfnut QB-ckari plnici kde zohnat lacnu flasu komplet pre tieto ucely? Skusenosti s nejakym konkretnym objemom ktory sa mesti do auta, cena plnenia flase, pocet naplneni toho zasobnika ktory da z jedneho naplnenia nejakych 60 ran a vsetko co pomoze aj ostatnym. Naschval to pisem poporiadku nech to tu dame nejak do kopy vsetko okolo financii nakolko podla sukromnych sprav tipujem ze to zaujima kazdeho majitela 850-tky ktory to este nema doriesene a davat 200,- korun resp. 7,-€ za 88gr. CO2 nie kazdemu vyhovuje. A chcem aby ta sprava roka od Alexxxusa ze DRULOV ma pre nas vlastnikov 850-tky prepustak na adapter 12gr. bombiciek dosiahla efektu dosazitelnosti strelby z tejto super opakovacky
kazdemu. Takze vsetko na sklo nech to tu mame pokope dost nas to tu cita co to mame doma po skrinach len nie kazdy ma sustruh a plnu spajzu CO2 flias 

bb
Jestli jsem to dobře pochopil:
Všude, kde se používá 88gr. bombička lze provést tuto záměnu (např. Umarex 850, Beretta CX4 popř. Crosman NightStalker):
Problém může být jen délka - změřil někdo ten adaptér včetně nového ventilu, aby zjistil o kolik je delší, než originál bombička 88gr.?
Když nebude vadit délka - např. u 850 tak je postup tento:
1) zakoupit ventil na adapter za cca 200,- Kč u Drulovu
2) zakoupit ten adaptér na dvě 12gr. bombičky (cca 1500,-Kč???)
Pak lze plnit z 150gr. kyvety.
Cena náplně 150gr. kyvety je cca 30,-Kč
Všude, kde se používá 88gr. bombička lze provést tuto záměnu (např. Umarex 850, Beretta CX4 popř. Crosman NightStalker):
Problém může být jen délka - změřil někdo ten adaptér včetně nového ventilu, aby zjistil o kolik je delší, než originál bombička 88gr.?
Když nebude vadit délka - např. u 850 tak je postup tento:
1) zakoupit ventil na adapter za cca 200,- Kč u Drulovu
2) zakoupit ten adaptér na dvě 12gr. bombičky (cca 1500,-Kč???)
Pak lze plnit z 150gr. kyvety.
Cena náplně 150gr. kyvety je cca 30,-Kč