tuning a opravy Slavie 620, 630 a 631
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
- Moderátor
Slavia 620
Zdarek lidi tak tady přidávám fotku mé Slavie 620, musím se ale přiznat, nestřílí. Musel jsem ji totiž předělat do konce prázdnin, protože přes rok bych nemel šanci, kvůli učení a tak. Kdybyste měli náhodou nějakou i rozbitou 620 na náhradní díly tak prosím napište. Něco víc se dočtete na Téma SLAVIA 620. Potřebuji spoušť a šroub spojující hlaveň s válcem a kdyžtak i hlaveň. Díky
Pojistka
Potřebuji radu,po výměně pružiny u Slavie 631 mi přestala fungovat pojistka proti nechtěnému výstřelu.Máte s tím někdo zkušenost?Otec má taky starou S631 a pojistka mu u ní taky nefunguje co pamatuju.
Je to snad nemoc Slávií?
Nemám rád když něco nefunguje!
Díky za každou radu.
Je to snad nemoc Slávií?
Nemám rád když něco nefunguje!
Díky za každou radu.
Je ta pružina original CZUB?Jde mi o sílu té pružiny.Je možné, že součásti jsou příliš nebo naopak málo přitlačovány.Nejsou nadměrně opotřebované díly, které jsou důležité pro funkci pojistky?Je v pořádku západka a pružina pojistky(díly 26 a 27)? 

Erix
Ať žije vzduchovka, vždyť také patří mezi zbraně!!!
Pistole Tex cal. .177, Slávia 620 cal. .177
Ahoj,pružinu jsem koupil v prodejně s tím,že je to na Slavii,jestli je to
přímo originál CZUB. to nevím.Když jsem ale vyndal starou a srovnal jsem jí s tou novou, tak měly obě stejný průměr,počet závitů i sílu drátu, akorát ta nová byla o 1.5cm delší, to bych přičítal únavě té staré.
Díly 26 a 27 jsou podle mě dobré, ale myslím si,že západka která je stlačovaná pružinou slouží pouze na to, aby pojistka nevypadla, nebo se pletu???
A díky za každou radu
přímo originál CZUB. to nevím.Když jsem ale vyndal starou a srovnal jsem jí s tou novou, tak měly obě stejný průměr,počet závitů i sílu drátu, akorát ta nová byla o 1.5cm delší, to bych přičítal únavě té staré.
Díly 26 a 27 jsou podle mě dobré, ale myslím si,že západka která je stlačovaná pružinou slouží pouze na to, aby pojistka nevypadla, nebo se pletu???

A díky za každou radu

Napadá mě jen jedna jediná možnost - ulomený, nebo možná jen ohnutý konec tělesa pojistky (díl 25), o který při nátahu zatlačí píst, pak teprve zaskočí západka spouště - v tom případě by pojistka při nátahu zůstávala v odjištěné poloze, a tím, že konec ("kulička") chybí, nemá co blokovat pohyb spouště.
- pokud mám něčím blokovaný pohyb nepoškozené pojistky, nejde ani natáhnout - prostě píst nedojede do pozice, kdy jej zahákne spoušť.
- pokud mám něčím blokovaný pohyb nepoškozené pojistky, nejde ani natáhnout - prostě píst nedojede do pozice, kdy jej zahákne spoušť.
Tak jsem to rozebral a všechno se zdá být v pořádku.Díly 25,26 a 27jsou bez známek opotřebení, jenom díl 28 má mírně opotřebovanou hranu. Pojistka při natažení vyskočí,spoušť má potom o dost kratší krok,ale ani to nestačí.Aniž bych pojistku zamáčkl naspět, jde při zmáčknutí spouště vystřelit.
Ještě musím říct že jsem měnil zároveň s pružinou pístu i malou pružinku spouště(original),protože mi stará vystřelila a už jsem jí nenašel,mohlo by to na to mít vliv???
"Před výměnou pojistka fungovala"
Ještě musím říct že jsem měnil zároveň s pružinou pístu i malou pružinku spouště(original),protože mi stará vystřelila a už jsem jí nenašel,mohlo by to na to mít vliv???
"Před výměnou pojistka fungovala"

Dosedací hrana mezi díly 28 a 30 má samozřejmě vliv na moment uvolnění záchytu pístu, pokud je sjetá hrana, dojde k uvolnění dříve - to jest ještě v dráze, kterou neblokuje pojistka. nevím, jestli je CZUB schopné toto dodat jaqko náhradní díl, ale nejjistější bude asi výměna 28+30. To. že se to projevilo až po výměně pružiny může být tím, že s novou pružinou působí větší síly na dosedací plochy záchytu a spouště a po ojeté hraně už to sjede.
Možná by stálo za vyzkoušení ty plochy zabrousit dorovna - záleží, nakolik je to opotřebované...
Možná by stálo za vyzkoušení ty plochy zabrousit dorovna - záleží, nakolik je to opotřebované...
Heeelp me pls chybaju mi suciastky a nemám ani sajn ako vyzerajú 

Naposledy upravil(a) Juarez dne 08 srp 2008 22:06, celkem upraveno 1 x.
Ahoj, tak jsem našel jednu fotku, kde je spoušť trošku vidět.Spoušť je na kolíku, který prochází drážkou v uzávěru válce(to půlkulaté).Ve spoušti je také malý otvor (slepý), ve kterém je pružinka.Další věc je můj zjednodušený nákres toho uzávěru, který Ti chybí.
Erix