Prosím o radu: má někdo praktické zkušenosti s Tokagyptem? Podle ruských zdrojů jsou jeho střenky věrná kopie z P38, trochu mě láká možnost používat 7,62 a 9L. (I když ta kombinace TT a P38..hm...)
Včera mi na střelnici TT vysadil - nešel spustit kohout. Když jsem vytáhl bicí kontejner, samostatně chodil dobře. Doma jsem pak zjistil příčinu - vylomený kousek přerušovače. Naštěstí jsem měl náhradní, s novým chodí (naprázdno) dobře. Mohlo to být spouštěním naprázdno?
burunduk píše:Prosím o radu: má někdo praktické zkušenosti s Tokagyptem? Podle ruských zdrojů jsou jeho střenky věrná kopie z P38, trochu mě láká možnost používat 7,62 a 9L. (I když ta kombinace TT a P38..hm...)
Tokagypt nemám, ani nevím, jestli jsem ho měl někdy v ruce, ale už podle fotky je vidět, že střenky "přesnou kopií" střenek na P.38 nejsou. Liší se poměrně dost i tvarem.
Zdravím a mám dotaz: kolik výstřelů vydrží TT? Jsem v pokušení inovovat (zahlédl jsem krásný kousek) a slyšel jsem něco o cca 5000 výstřelů. Tak nízká má být životnost kvůli výkonému náboji. Naštěstí mají asi nejrozšířenější náboje SM nevelký výkon - naměřené rychlosti se pohybovaly od 421 do 434 m/s, tedy do nějakých 518 J. SB chodily od cca 435 do 450 J, tedy taky dost daleko od katalogových údajů. Jaké máte zkušenosti, popřípadě kolikátého Tokareva?
sice tokareva nemam ale ma ho kamos.aspon co se on docetl tak tech 5000 vystrelu je tak akorat.
ber to tak ze je to kovarska prace stara bezmala 70let.mam mosina ktery je vlasne se da rict to same a pocet vystrelu je stejny.myslim si ze kdo kupuje takove veterany tak nepredpoklada strileni 1000ran do roka.a kdyz uz jo tak je ta vyhoda ze tyto zbrane jsou za hubicku
Prosport .22-Delta Titanium 4-16x42...u ceho jsem zacinal u toho koncim
Člověk se dočte ledacos, ale Burunduka patrně zajímají praktické zkušenosti. Tak se pánové pochlubte kolika tisíci výstřely se někomu z Vás povedlo Tokareva zlikvidovat. Taky by mě to zajímalo .
Uživateli palong74 doporučuji vzhledem k jeho posledním příspěvkům :
-ber to tak ze je to kovarska prace stara bezmala 70let
-pri Katynskem masakru zlikvidovali 3 tokarevy.to jsem se docetl v jedne knize o Katyni.kolik ze jich zmastili?tusim 20000 oficiru.......deleno tremi
zcela změnit okruh zájmů a forum, kde by mohl fundovaněji popsat jak pistoli TT33, tak způsob exekucí
TT-33 je neuvěřitelný odolný, jednoduchý, což je jeho výhoda, spolehlivý držák na maximálně výkonné střelivo o který se nemusíš starat, čím jej nakrmíš a zda zapadl do hlíny/ na rozdíl od P08 / , pokud máte nerepasovaný originál, tak stačí jen střílet, střílet........pistole i vzhledem k použití silného střeliva vydrží několik tisíc výstřelů !!!!!!!!!
Je to jednoznačné, každý, kdo trochu sbírá zbraně jí prostě musí mít, a kdo není tohoto názoru, tak ji ještě ve svém trezoru nemá. Myslím si, že brzy příjde doba, že kvalitní uloženky prostě už nebudou. Kupte jí a neřešte to, tak kvalitní zbraň a 70 let stará, a za ty peníze ?