Nedávno jsem se tu ptal na kompenzátor Weihrauch, jestli nemá někdo zkušenosti. Vypadá to, že ne, tak jsem se rozhodl je udělat, dnes mi přišel balíček. Jak píše o kus výše Strix71, že nezakončená dlouhá hlaveň nepůsobí moc pěkně, tak nutno souhlasit, esteticky to jednoznačně prospělo, viz foto s holou hlavní a s kompenzátorem. Samotný kompenzátor je vysoustružen z jednoho kusu hliníku, zajišťuje se červíkem, má být pro hlavně 15 až 17 mm, součástí dodávky jsou dvě vložky. Čekal jsem, že v těle budou nějaké boční otvory, ale nejsou, jde o jeden celistvý kus nastrčený na hlavni a vpředu je otvor cca 9 mm. Žebrování je jen designové, žádné otvory nemá, otestováno tlakovou zkouškou

- zacpáním ústí prstem a fouknutím do části, která se nasazuje na hlaveň. Co to dělá při střelbě bohužel nevím, zatím nebyla možnost vyzkoušet.
Ale měl bych na zkušenější jeden dotaz. V druhé příloze je náčrtek, jak kompenzátor vypadá (bez žeber, ty se mi kreslit nechtělo). Na hlaveň se dá nastrčit, aby na ní červík dosáhl a vznikne tak komora, ale dá se posunout i tak, až se hlaveň dotýká ústí. Předpokládám, že by tam nějaká komora být měla, ale jaká? Snažit se o co největší, nebo naopak menší, třeba nějaký 1 cm?