Pred chvili jsem dodelal svuj prvni kus ustoveho nesmyslu na QBcko.Material je dural, uvnitr tri prepazky z natacek oddelene podlozkami- taky z duralu.Nasazuje se natesno na hleven a jeste spojeno sroubkem do zavitu od musky (sroubek jsem tam vrazil takovy ktery jsem nasel,zitra jeste udelam nejakyho cervika). Ustovka se nezmenila,presnost nevim (uz je tma) ale to ticho.Jen cvakne bicak a zasvisti diabolka,parada.
Pekny .No ked mas sustruh tak neni o com ,na tom spravis co kolvek.Neskusal si obalit tie natacky nijakym molitanom alebo hrubsou latkou?Urcite by to pohltilo viac zvuku.
Pěknej tlumič, hlavně že slouží a dělá ti radost, taky mám rád jen takové cvak a pak fííííííííííííííí a leží třeba ,,kanec,,
Jen ještě malá pozn. hlavně si vyzkoušej nástřely mě ty moje tlumiče vždy nějak vypekli až na jeden na Hatsanu, tam to chodí bez problému jinak na AA asi vždy nějaká záhadná chybička....
Obalovat natacky neni treba,uz fakt neni co ztisit.Zkousel jsem to i ve sklepe, v prazdny mistnosti.Bez toho proste racha,s timto zas jen to cvaknuti.
Predpokladam ze s nastrely by nemel byt problem,oba koncove kusy i podlozky jsou udelany na jedno upnuti takze musi byt 100% souose.
Soustruh je super,travil jsem u toho ted kazdy den abych si zas vzpomel jak se na tom dela...
Prave jsem zkousel jestli to nemeni nastrel.Chvili jsem byl v soku,litalo
to o metr jinam.Ale duvod neni v tlumici ale u Cinanu,vyvrt hlavne je
mimo osu.Stacilo tlumic natocit o ctvrt otacky doleva a zas to lita
presne.
Pri te prilezitosti jsem zkusil udelat zakonceni hlavne jak radil combak v tematu o QBcku,rozdil jsem zatim zadny nezpozoroval - ale rozhodne to lip vypada
Doporučím tento,někdo jsem dával nákres.
Už jen pružiny mezi přepážky a je to.
Ale funguje to na 100% i bez těch tří přepážek Nástřel se nehne ani o píd prrostě paráda... http://cz.fotoalbum.eu/piku/a435607
Prepáč Daystate, ten tlmič som tam dal ja ale neprišla žiadna odozva. Volá sa deciblocker. Myslel som si že sa nikomu nepáčil. Ten prvý modrý kus alebo prepážka neviem to nazvať slúži podla kalibru bud na 4,5 alebo 5,5. Je velmi podobný malorážkovému volá sa Sirocco SM 11, len samozrejme nemá expanznú komoru.
Tu je ešte raz to video :
Ja ked so robil tlmic ,tak ked so dal velmi male otvory do prepazok dost padla aj rychlost boli to asi 6mm otvory,musel so ich zvecsit tak na 7,5mm to uz ovplyvnilo menej a tlmenie, skoro ostalo je to o trosku viac hlucnejsie ale iba o malo.Treba volit kompromis ale ked mas silu vzduchovku asi to nepocitiš.
Ja som mal na vzduchovke gamo shadow csi integrovaný tlmič na konci hlavni ale aké diery v ňom boli to už si nepamätám ale zdá sa mi že boli dosť velké min. 6 mm a možno že až 8 ale to len odhadujem. bohužial alebo vlastne našťastie som ju predal a už gamo nechcem ani vidieť. Ten deciblocker ma zaujal tým že sú tam neni žiadne natačky na vlasy a pod. ale fakt sa to už podobá na tlmič. Ešte jeden ma zaujal z produkcie Daystate a ten mal len pružinu podložku pružinu podložku pružinu - 3 pružiny 2 podložky, a bol velmi krátky max. 10cm. Ked nájdem video tak to sem dám. Na youtube je ich plno možeš si vyberať aký chceš.