Tlakov? lahve a pln?n?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Vždy som kladol otázky na ľudí, ktorí maju v danom segmente prax a aj v tomto prípade mi prišla odpoveď viacmenej rečou tváre a tela, ako hoverenou vetou.
Táto fľaša: http://www.edive.cz/katalog/lahve/potap ... 0-bar.html
je vyše roka natlakovaná, nikdy za čas od naplnenia nebola využita na plnenie kontajneru ktorejkoľvek pušky, celé obdobie roka uložená v batožinovom priestore (strieborne SUV) mnohokrát v tropických teplotách pri záchytnch parkoviskách priehady Zemplínska šírava a fľaša /ventil/ bez deštrukcie.
Táto: http://www.edive.cz/katalog/lahve/potap ... 0-bar.html plnená 10.5. na max.plniaci tlak 320 bar (hasiči) od tej doby celý čas uložená v kufri auta stojacom týždeň na chalupe (čierne SUV) na otvorenom priestranstve, teplota v intereri počas dňa cez 70st.C a taktiež bez nehody (technickeho zlyhania).
V dnešny večer ma trochu zarazila táto téma a kapánek "prestrašila" /fundovane výpočty/,
myslíte, že viac už takto neriskovať v takomto skladovaní? (strelba vždy mimo bydliska, neprenašam 7L fľašu mimo vozidiel...od kúpi a plnenia non-stop vo vozidle) ??
Táto fľaša: http://www.edive.cz/katalog/lahve/potap ... 0-bar.html
je vyše roka natlakovaná, nikdy za čas od naplnenia nebola využita na plnenie kontajneru ktorejkoľvek pušky, celé obdobie roka uložená v batožinovom priestore (strieborne SUV) mnohokrát v tropických teplotách pri záchytnch parkoviskách priehady Zemplínska šírava a fľaša /ventil/ bez deštrukcie.
Táto: http://www.edive.cz/katalog/lahve/potap ... 0-bar.html plnená 10.5. na max.plniaci tlak 320 bar (hasiči) od tej doby celý čas uložená v kufri auta stojacom týždeň na chalupe (čierne SUV) na otvorenom priestranstve, teplota v intereri počas dňa cez 70st.C a taktiež bez nehody (technickeho zlyhania).
V dnešny večer ma trochu zarazila táto téma a kapánek "prestrašila" /fundovane výpočty/,
myslíte, že viac už takto neriskovať v takomto skladovaní? (strelba vždy mimo bydliska, neprenašam 7L fľašu mimo vozidiel...od kúpi a plnenia non-stop vo vozidle) ??
Re: Tlakové lahve a plnění
Jestli chceš mít úplně klidné svědomí, tak si někde kup či půjč manometr a přeměř si to. U mně se sice obsah lahví točí daleko víc, že by některá byla natlakovaná rok, to absolutně nehrozí, ale když je potřeba, tak prostě pár dní v zaparkovaném autě zůstanou (mj. jedna stejná, jako máš Ty).
Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
dobrý den,možná jsem to někde přehlédl, ale nezkoušel někdo upravit CO2 hasičák na tlakovou nádobu k plnění větrovek? Všml jsem si že některé 6kg se dají tlakovat přes 200 bar. nemá stím někdo skušenosti?
děkuji za jakékoliv info. Martin
děkuji za jakékoliv info. Martin
kdysi dávno se s tím i potápělo. jde to
- HonzaH83
- Kontaktovat uživatele:
666karel píše:kdysi dávno se s tím i potápělo. jde to

Já mám dvojčata 2x2L a zatím dobrý. Až na tu váhu

snajpr81:
hasičák je na cočko, tečka.
Ušetříš pár korun za flašku a budeš mít hlavu v oblacích
Kup si do začátku 2litrovku 300 bar, nestojí moc.
dám na ni cca 1200 ran.
Když nic netuním, tak plním 2x za rok.
hasičák je na cočko, tečka.
Ušetříš pár korun za flašku a budeš mít hlavu v oblacích

Kup si do začátku 2litrovku 300 bar, nestojí moc.
dám na ni cca 1200 ran.
Když nic netuním, tak plním 2x za rok.
http://david_holub.sweb.cz/
To je ale přístup-je to na co2 a tečka...Pěkná blbost-je to tlaková láhev a jako taková se dá použít.Znám člověka který inspiroval již mnoho kolegů a z nových co2 lahví si seskládal dvojčátko na potápění a už mám objednávky na 4ks propojek pro další...Za cenu cca1200Kč dostanete cca 7litrovou láhev včetně(sice nepoužitelného)ventilu a náplně a zbytek je na vás:-)))Jo a navíc je vyrábí Vítkovice...
Ať se Ti daří.
ARMEX:
EDIT:
Jestli můžeš, tak do příspěvku připiš, jestli tu flašku od hasičáku nafoukají potápěči nebo hasiči vzduchem, jestli jim stačí datasheet a tlakovka od lahve původně určené na cočko.
Já jsem obyčejnej spotřebitel hasičák používám na cočko a na vzduch mám lahve určené na vzduch, měnit to nebudu, ale určitě to bude zajímat víc lidí.
ARMEX:
EDIT:
Jestli můžeš, tak do příspěvku připiš, jestli tu flašku od hasičáku nafoukají potápěči nebo hasiči vzduchem, jestli jim stačí datasheet a tlakovka od lahve původně určené na cočko.
Já jsem obyčejnej spotřebitel hasičák používám na cočko a na vzduch mám lahve určené na vzduch, měnit to nebudu, ale určitě to bude zajímat víc lidí.
Naposledy upravil(a) daho11 dne 01 čer 2011 12:13, celkem upraveno 3 x.
http://david_holub.sweb.cz/
...
Naposledy upravil(a) Robo77 dne 13 led 2014 16:02, celkem upraveno 1 x.
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Láhev po CO2 by neměl nikdo nikdy naplnit vzduchem jednak je to na láhvi vyražené že byla na CO2 , jednak bude tutově vyrezlá, a mylsím že nebude mít tlakovku na 300 bar ale na 200 ... a potom by plnící tlak byl 150 bar což je dost na prd.
Jak známo CO2 je tuším uchováváno pod tlakem +-70 bar. Takže mu ta flaška bohatě stačí. Na vzduch kup flašku na VZDUCH.
Jak známo CO2 je tuším uchováváno pod tlakem +-70 bar. Takže mu ta flaška bohatě stačí. Na vzduch kup flašku na VZDUCH.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
některé ji právě mají, proto mě to zajímá.skůsím sem hodit foto.Alexxxus píše: mylsím že nebude mít tlakovku na 300 bar ale na 200 ... a potom by plnící tlak byl 150 bar což je dost na prd.
a stím plněním, no ono by se nemělo dělat věcí a dělají se,tím netvrdím že mě to někdo naplní, ale právě od toho jsou tyto fóra aby se lidi zde mohli zeptat, nebo vyjádřit
CZ 200 cal. 177, JSB exact heavy
Leupold mark MK4 M1 4,5-14x50,bipod harris(oboje čínská výroba) nabíječ AA (10), regulátor+QF - ALTAROS, moderátor Josef1000
plnění - pumpa Hill
Leupold mark MK4 M1 4,5-14x50,bipod harris(oboje čínská výroba) nabíječ AA (10), regulátor+QF - ALTAROS, moderátor Josef1000
plnění - pumpa Hill
nové lahve na co2 kg mají test 315 BAR, na 200 bar plnění by šly přetypovat, je to o ventilu a testu.
Technoplyny také přehazují lahve jak potřebují, poměrně často jsou přeražené lahve kyslík - dusík včetně směsí - argon včetně směsí .... s testem 250 ,300 i 450 bar
Technoplyny také přehazují lahve jak potřebují, poměrně často jsou přeražené lahve kyslík - dusík včetně směsí - argon včetně směsí .... s testem 250 ,300 i 450 bar
přesně tyto mám na myslijirkahu71 píše:nové lahve na co2 kg mají test 315 BAR
CZ 200 cal. 177, JSB exact heavy
plnění - pumpa Hill
plnění - pumpa Hill
Nejde mi sem dát odkaz na konkrétní model-jinak na žádné láhvi nebylo vyraženo CO2-jen nastříkáno a to mě nezajímá...Proč by měla oxidovat lahev po cca 2měsících-taky netuším a protože se mi tu válí celkem 5 kompresorů (příležitostně mě to živí) tak s foukáním se netrápím
))
Jinak třeba Hasicí přístroj sněhový- CO2 2P má test na 320-což je provozních 210Bar
Nikoho nenavádím...Jo a je tam chyba v popisku-dnes se už nehraje na životnost lahve-jen musí projít zkouškou...

Jinak třeba Hasicí přístroj sněhový- CO2 2P má test na 320-což je provozních 210Bar
Nikoho nenavádím...Jo a je tam chyba v popisku-dnes se už nehraje na životnost lahve-jen musí projít zkouškou...
co2 hasičáky mají vyraženo "OXID UHLIČITÝ" a rez uvnitř způsobí vlhkost. Co2 dá vodě kyselou reakci a už to jede. U nové lahve ale samozřejmě žádná hrůza nebude. Už jsem viděl 27litrovku na co2 z roku 98 prohnilou cca 20 cm ode dna.