Tlakov? lahve a pln?n?

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:
Re: Tlakové lahve a plnění

Příspěvek od VSCharlie » 20 říj 2010 09:22

To "Robo77"
Ano, to video je přesně to, co jsem měl na mysli.
Krásně ukazuje rozdíly mezi plněním pumpou a z láhve.
Včetně těch bolavých zad, dřiny, potřeby 80kg živé váhy a použití páky z fošny .. :lol:

Tu 3L láhev v odkazu mám (kupovanou ještě před slevou) a beru si ji právě na srazy a podobné akce.
HW-100S se z ní naplní přibližně 14x, což je přibližně 1600 ran (3 krabičky po 500ks).
Což BOHATĚ stačí.. :wink:

Navíc když to sečtu, 3000láhev+1500hadice s manometrem = 4 500,-Kč, což je oproti pumpě minimálně o 1500,-Kč levnější a bez dřiny.

Léčíme nákazu - "Pěkně KULKOU po KULCE".....
http://vscharlie.rajce.idnes.cz/
cernunos

Příspěvek od cernunos » 20 říj 2010 09:38

Pavel 54:Já taky netvrdím,že např. Alexxxx je zde nějaký podvodník,o to nejde.Mě jde o to,že budu klidnější,koupím-li takové zařízení oficiálně z obchodu s potvrzením o jeho kvalitě a nemusím se bát,že se pak stane nějaký úraz nebo jiná nepříjemnost.Je to možná v tomto případě spíš o pocitu.
cernunos

Příspěvek od cernunos » 20 říj 2010 09:43

Pavel V:Dík za odkaz,takže třeba u tohoto plnícího setu :http://www.aczshop.cz/product_info.php? ... cts_id=177 mi manometr přesně ukáže,kolik tlaku mám v kartuši během plnění?Opravdu si chci totiž koupit spíš kartuši už s QF,protože mi přijde otravné tu s manometrem stále vyndavat z flinty kvůli plnění.A ještě jestli nevadí,že je to určeno pro pušky FX?To je universállní pro všechny větrovky?Díky za odpovědi.
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VSCharlie » 20 říj 2010 12:06

To "cernunos"

Ad-1 Plnící set od "alexxxxuse" je stejně kvalitní, jako ty z obchodu. Rozhodně je nedělá doma na koleně, jenom má lacinější zdroje. Pokud chceš "obchodníkovi" platit skoro 1000,-Kč víc jen za pocit, nemůže ti to nikdo mít za zlé.

Ad-2 Ano, manometr ti ukazuje tlak, který je momentálně v kartuši.
Tento údaj na velkém manometru se většinou liší zhruba o +10barů od údaje na manometru kartuše, pokud na ní je.
Podle mě je velký manometr přesnější, než ty malé na kartuších.
Pokud by jsi chtěl znát tlak, která máš ještě v láhvi, musel by jsi zaslepit konec, který se strká do kartuše.

Jenom POZOR - při plnění velmi opatrně s otvíráním ventilu na flašce (není zrovna nejjemnější), otvírat a následně plnit pomalu, jinak přefoukneš, nebo můžeš strhnout těsnění ventilu kartuše..
Léčíme nákazu - "Pěkně KULKOU po KULCE".....
http://vscharlie.rajce.idnes.cz/
airgunner

Příspěvek od airgunner » 20 říj 2010 12:23

cernunos píše:Pavel V:Dík za odkaz,takže třeba u tohoto plnícího setu :http://www.aczshop.cz/product_info.php? ... cts_id=177 mi manometr přesně ukáže,kolik tlaku mám v kartuši během plnění?Opravdu si chci totiž koupit spíš kartuši už s QF,protože mi přijde otravné tu s manometrem stále vyndavat z flinty kvůli plnění.A ještě jestli nevadí,že je to určeno pro pušky FX?To je universállní pro všechny větrovky?Díky za odpovědi.
Tohle máš levnější(1490,-) a min. stejně kvalitní a od spolehlivého zdroje, záruka je samozřejmost. O solidnosti JSB netřeba pochybovat.
http://www.schulzdiabolo.cz/cz/produkty ... nstvi.html
pexo

Příspěvek od pexo » 20 říj 2010 18:59

cernunos, keď už spomínaš úraz, tak ten sa Ti môže stať, keď neudržíš pumpu a vybije Ti zuby. :D Fľaška + tlakovacie zariadenie s manometrom je super, pretože si presne natlakuješ, koľko treba. Mám doma 2 kartuše a každý tlakomer ukazuje inak. Predtým som používal len hadičku, ale to nebolo ono. Tlakovacie zariadenie som si doma vyrobil z pokazeného redukčného ventilu na argón a funguje to perfektne. Tak prečo by malo byť od Alexusa toto zariadenie zlé? Ako vieš, že to čo kúpiš v obchode je lepšie a spoľahlivejšie?
Pavel V.

Příspěvek od Pavel V. » 20 říj 2010 23:05

to cernunos: plnící pin má každý výrobce většinou svůj vlastní, dodává ho s větrovkou, takže ho jen našroubuješ na hadici. U všech odkazů, co jsem dával, je zboží obdobné - šroubení s odfukem a s manometrem + hadice. U výrobce FX bych se trochu bál životnosti hadice, je to hodně slabá hadička, která bude náchylná na ohýbání při plnění a při transportu. Air arms od JSB jsem osobně neviděl, hadice od Alexxxuse má spousta lidí a slouží jim k plné spokojenosti...
FX Maverick compact .22
AirMaks Katran C .22
drát

Příspěvek od drát » 21 říj 2010 06:37

Air Arms je taky slabá hadička.
CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
daho11
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od daho11 » 21 říj 2010 06:55

na síle hadičky nezáleží, já mám plnění z hadičky od měřáků na 630 bar a má vnitřkem 1 mm, venkem cca 6
http://david_holub.sweb.cz/
Pavel V.

Příspěvek od Pavel V. » 21 říj 2010 07:19

právě tu od FX jsem viděl s tím, že těsně za místem nalisování koncovky se povrch hadice začal lámat. Je to samozřejmě tím, jak s tím člověk zachází, ale tu silnější hadici stočím do kola a dám do báglu s klidným svědomím ...
FX Maverick compact .22
AirMaks Katran C .22
Altaros

Příspěvek od Altaros » 21 říj 2010 09:52

No u výběru hadičky je ale ještě jeden faktor, který většina lidí opomíjí a tím je tlaková spotřeba.
Taková hadice 75cm dlouho s vnitřním průměrem například 4mm při každém plnění spolkne objemově cca 10ml vzduchu, ale natlakovaného z 0 na 200 bar, takže je nutné to přenásobit 2x, jelikož v kartuše se většinou plní při 100barech, tudíž na množství vzduchu to je jako 20ml. U cz 200 to je pak 1/5 ztrátového vzduchu při každém plnění. Naopak stejné dlouhá hadička zde zmiňovaného průměru 1mm spotřebuje 0,6ml, respektive 1,2ml.
Pro někoho kdo má plnění bez problému, případně má velký objem kartuše je to zanedbatelná hodnota, ale pro někoho s menším obsahem kartuše či špatnou možností plnění to už tak zanedbatelné být nemusí, jelikož by na láhev vystřelil třeba o 1/5 více ran.
Údaj průměru 4mm je zvolen jako příklad, ne hodnota konkrétní hadice.
Smazaný uživatel 6696

Příspěvek od Smazaný uživatel 6696 » 24 říj 2010 19:28

Přečíst celé tohle fóru najednou dá zabrat uff. Měl bych pár dotazů,asi jsem nečetl pozorně.
1. Když bych koupil novou láhev třeba od tud a tuhle http://www.edive.cz/katalog/lahve/potap ... 0-bar.html musel bych na ni dělat tlakovou zkoušku?
2.Kdyby na ni byl tlakový ventil 300bar. musel bych koupit nějakou redukci abych na ni nasadil plníci set hadici třeba koupenou v JSB?
Dík.
Naposledy upravil(a) Smazaný uživatel 6696 dne 24 říj 2010 20:06, celkem upraveno 2 x.
regis24
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od regis24 » 24 říj 2010 20:02

add1. Ne
add2. Nevim,nejlip zeptat se prodejce.
mkouba

Příspěvek od mkouba » 24 říj 2010 20:06

1) Ne
2) Ne, jde to rovnou bez potreby jakykoliv dalsi redukce

Tuto lahev mam a doporucuji koupit i drzak na prenaseni. Bez nej se s lahvi manipuluje docela obtizne.
Air Arms EV2 MK III
Smazaný uživatel 6696

Příspěvek od Smazaný uživatel 6696 » 25 říj 2010 04:54

Díky moc. Už mě nebavý pumpovat. :oops: :oops: :oops:
Odpovědět