Je si někdo jistej správnou barvou lahví na vzduch (třeba pro dýchání - tj. 99% flašek používanejch pro větrovky

) Jediný čím lze v zahraničí plnírnu (nejspíš potápěče) přesvědčit že je flaška opravdu na vzduch je ražba AQC (slovo vzduch na dně je asi moc nenadchne).
Jediný co jsem našel je "ČSN EN 1089-3 Lahve na přepravu plynů – Označování lahví (kromě lahví na LPG) – Část 3: Barevné značení" nebo dokument svazu potápěčů čr (nekde je tu na něj odkaz na stranypotapecske.cz teď ho nemůžu najít). V obou dokumentech se mluví o bílo černej do kříže zaoblené horní části (nebo proužky) viz.
http://1.2.3.12/bmi/www.cressi.cz/foto/ ... EA02E7.JPG
ale o tom jakou má mít barvu zbytek flašky v čsn není ani písmeno. Ta žlutá kterou doporučuje svaz potápěčský hrozně svítí - nelíbí se mi to. Když už si dám tu práci a nastříkám zaoblený vršky flašek ZP-10ky bílo černě s N-kem, zajímá mě jestli bude správně když zbytek lahví nechám khaki?
Ještě poznámka k revizím - ocelová lakev: periodická prohlídka každých 5let obsahující tlakovku (u nové je tato až po 10ti), ale taky každých 2,5 roku vizuální kontrola (sice se to nevyrazí na flašku, ale ve zkušebně by měl zůstat záznam - takže když by se něco nedejbože mělo stát tak aby bylo legislativě učiněno zadost tak je skoro jedno jestli máme flašky kompozitový nebo ocelový - každý 2 roky se s flaškama má někam chodit

)
Slavia 631 LUX ČSSR cal. 4,5 mm
Norconia QB 78 DeLuxe cal. 4,5 mm + NikkoStirling 6x40 AO
Umarex-Hammerli 850 AirMagnum cal. 5,5mm