Obdržel jsem informaci, že mají 3ks Taurusu raging Bull, 44mag, 6ti palec. řekl jsem si, že si jednoho vyberu.
Byli ochotní, přinesli všechny tři, ale pánové, nevím jak jste spokojeni Vy, ale tohle jste neviděli. První měl vakl na válci jako kráva, hned jsem ho vrátil. Druhý kousek měl vůli na válci dobrou, ale buben šel ztuha otáčet a vytahovač nábojů nešel vůbec vysunout. Po tvrdém zatlačení se nějak vysunul a zůstal vysunutý. Navíc předek výsuvného segmentu s bubnem se při dovření odíral o rám zbraně a bylo to pěkně vykousané. Kohout byl odřený a zrovna tak válec ze strany nabíjení náboji.
Třetí kousek měl podélnou vůli na rameni s bubnem, nedotočenou hlaveň a dva kusy měly vyhnuté spouště ven z lučíku. Taktéž všechny kusy měly špatně začištěný vývrt pro našroubování hlavně a byly tam oštěpky. U jednoho kusu jsem shledal nesouosost komor s hlavní.
Ve finále jsem nevzal ani jeden, chápete to, tři kusy a ani jeden nebyl ok. Pokud mi bude někdo tvrdit, že taurus vyrábí kvalitní revolvery, rád mu to vysvětlím. Pokud někdo uvažujete o Taurusu, dobře si revolver prohlédněte, ale opravdu dobře.
Můj první kousek měl 5 závad, od uvolněných mířidel, přes nesouosost, vybočená spoušť z lučíku /ohnutá osička/ až po excentricky vyrobenou růžici vytahováku, čímž byla znemožněna funkce pojistky při uzamknutí bubnu.
Taurus už nikdy více pánové....