TAU (5,6,7)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Jak jsem již psal, koupil jsem TAU 7 s uříznutou hlavní a nyní již mám doma novou.
Protože vím, že je zde více lidí kteří ji měli rozebranou do šroubku, chci se tedy zkušenějších zeptat na uchycení hlavně.
- je jištěna tím šroubkem díl č. 26 popř. pod ním je nějaký imbus?
- musím tedy rozebrat celou spoušť?
- je jen nalisovaná popř. lepená?
- na co si dát bacha .... popř. zkušenost atd.
Vím že není mnoho lidí co vyndavá hlaveň, proto ty otázky, snad se budou hodit i jiným.
Poslat do Aeronu beru jako krajní možnost.
Díky za info.
Protože vím, že je zde více lidí kteří ji měli rozebranou do šroubku, chci se tedy zkušenějších zeptat na uchycení hlavně.
Vím že není mnoho lidí co vyndavá hlaveň, proto ty otázky, snad se budou hodit i jiným.
Díky za info.
Re: TAU (5,6,7)
ahojkymikiki píše:Jak jsem již psal, koupil jsem TAU 7 s uříznutou hlavní a nyní již mám doma novou.
Díky za info.
do šroubku je stále rozebraná známy mi měl sehnat díly z firmy ale jeho kontakt někam vyšuměl ... netlačím na to protože mám dost jiné práce než se rýpat ve vzduchovce ...
poradit ti ale můžu originál je pájený mosazí chvilku jsem o tom uvažoval ale po bližším zkoumání jsem zjistil že by se z toho mohla vyrojit kupa problémů lučík i zásobník na plyn v pažbičce jsou také pájeny mosazí muselo by se kolem toho chodit s hořákem sakra opatrně ... šla by ale použít cínová pájka ... tu jsem ale taky zavrhl nechtělo se mi potom hrát s povtchovkama ... vyhrál to stary dobry epoxid
ať si vybereš kteroukoli metodu tak musíš byt sakra opatrný díra totiž je na jedné straně otevřena a prochází tama součástky (23 , 56 pojištěné 42) navíc je tam pilovou frézou vyfrézována cca10 mm drážka široká 2mm , zespodu je vyvrtaná díra která je zaslepena železným válečkem zřejmě ně jaky technologicky otvor a nebo to jistilo hlaveň ... netuším ... jo a málem bych zapomněl celou hlaveň po zapájení ještě jistil čep č.41 ktery drží a na němž se otáčí závěr ...
Jo a ještě jde použít stará dobrá lícovací metoda metoda a hlaveň jenom nalisovat ....
jak budu mít čas tak to vyfotím a hodím sem ...
jestli kohokoli napadají další otázky tak sem s nimy
Když to tak čtu, tak asi nejlepší je poslat TAU7 do Aeronu.
"poradit ti ale můžu originál je pájený mosazí "
josse: když nevíš, tak neraď nesmysly
mikkiki: Hlaveň na tAU7 je obvykle lepená vteřinovým lepidlem, pokud jí chceš vyjmout musíš jí ohřát na teplotu, která naruší kohezi lepidla, obvykle postačí 150 až 200°C (sporák, el. trouba). Před tím samozřejmě musíš celou pistoli kompletně odstrojit včetně nabíjecí klapky, hledí, spoušťového mechanismu, vnitřního těsnění a brzdícího pístu pod hladní, pokud tam je. Po vyčištění zbytků starého lepidla a zalepení hlavně je obvykle nutné znovu tělo s hlavní alkalicky černit - teple brynýrovat. Osadit nové těsnění, atd. Jak snadné. No, snadné to být nemusí. Některé hlavně mohou jít vytahovat poněkud ztuha, je potřeba tahat za hlaveň při dobře upnutém těle - pouze osový tah, či si pomoci opatrně mírným šroubovitým pohybem. Dané spoušti musíš rozumět, jinak ji budeš jen obtížně seřizovat, atd.
Je tedy zřejmé, že TAU7 musíš kompletně rozebrat a následně i seřídit. Jestli to nezvládněš, nech to raději na "výrobci", jinak bys mohl být zklamán. Mimochodem ta tvoje TAU7 je poněkud nepovedeným pokusem z původní pistole udělat TAU7 Junior. To, že má neuměle uříznutou hlaveň, ještě nemusí znamenat, že střílí špatně. Kdybys měl záhlubník na úpravu ústí hlavně, mohl by si s tím něco dělat, aby by to aspoň trochu vypadalo.
josse: když nevíš, tak neraď nesmysly
mikkiki: Hlaveň na tAU7 je obvykle lepená vteřinovým lepidlem, pokud jí chceš vyjmout musíš jí ohřát na teplotu, která naruší kohezi lepidla, obvykle postačí 150 až 200°C (sporák, el. trouba). Před tím samozřejmě musíš celou pistoli kompletně odstrojit včetně nabíjecí klapky, hledí, spoušťového mechanismu, vnitřního těsnění a brzdícího pístu pod hladní, pokud tam je. Po vyčištění zbytků starého lepidla a zalepení hlavně je obvykle nutné znovu tělo s hlavní alkalicky černit - teple brynýrovat. Osadit nové těsnění, atd. Jak snadné. No, snadné to být nemusí. Některé hlavně mohou jít vytahovat poněkud ztuha, je potřeba tahat za hlaveň při dobře upnutém těle - pouze osový tah, či si pomoci opatrně mírným šroubovitým pohybem. Dané spoušti musíš rozumět, jinak ji budeš jen obtížně seřizovat, atd.
Je tedy zřejmé, že TAU7 musíš kompletně rozebrat a následně i seřídit. Jestli to nezvládněš, nech to raději na "výrobci", jinak bys mohl být zklamán. Mimochodem ta tvoje TAU7 je poněkud nepovedeným pokusem z původní pistole udělat TAU7 Junior. To, že má neuměle uříznutou hlaveň, ještě nemusí znamenat, že střílí špatně. Kdybys měl záhlubník na úpravu ústí hlavně, mohl by si s tím něco dělat, aby by to aspoň trochu vypadalo.
pbrejsa:
díky za vyčerpávající info
Asi se opravdu informuji u Aeronu, na kolik to u nich vyjde.
Ještě ale nejdříve (snad tuto sobotu) zkusím z upnuté TAUky vystřelit pár ran na 10 popř. na 15 metrů a uvidím jaký bude soustřel.
Už mám 10 dní dovolenou a ani jsem si nevystřelil
, to není dovolená ale galeje 
díky za vyčerpávající info

Asi se opravdu informuji u Aeronu, na kolik to u nich vyjde.
Ještě ale nejdříve (snad tuto sobotu) zkusím z upnuté TAUky vystřelit pár ran na 10 popř. na 15 metrů a uvidím jaký bude soustřel.
Už mám 10 dní dovolenou a ani jsem si nevystřelil

Ahoj, když už jste u té montáže, já mám u své TAU7 podezření, že je přeladěná na moc velkou ránu. Prostě bombička vydrží jen cca 10-20 ran. Mám ji momentálně "svlečenou" ze dřeva a vidím, že jsou tam dva štelovací šrouby. Jeden zepředu, který drží pružinu bicího kladívka (č.20 je zašroubovaný skoro vevnitř, tady čuju problém). Pak tam je ale ještě jeden šroub z druhé strany (č.30 pod "gripem") a ten netuším k čemu slouží - zmenšuje/zvětšuje komoru na CO2 ?? Radši se ptám, abych něco nerozhasil. Jinak o té metodě rozplácnuté diabolky vím, jen potřebuju vědět, kterým z těch dvou šroubů mám točit a kam, až zjistím, že je opravdu moc velký tlak céóčka. Díky
Slávia 631 (diopter Aeron) + TAU 7 + Vostok ИЖ-38 + Lov 21
to co jsem viděl, to jsem sdělil, takže si nech těch urážek ....pbrejsa píše: josse: když nevíš, tak neraď nesmysly
PetrikCZ:
Bez úprav "železa" se výkon se nastavuje pouze šroubem 20, který stlačuje pružinu 54. Šroub 30 je pouze zátka, která uzavírá komůrku s kuželkou, výkon s ním zásadně neovlivníš, hlavně musí těsnit. Doufám, že jsem tě holými fakty neurazil
Bez úprav "železa" se výkon se nastavuje pouze šroubem 20, který stlačuje pružinu 54. Šroub 30 je pouze zátka, která uzavírá komůrku s kuželkou, výkon s ním zásadně neovlivníš, hlavně musí těsnit. Doufám, že jsem tě holými fakty neurazil

V TAU Brno?
http://www.taubrno.com/index.php?pge=0
http://www.taubrno.com/index.php?pge=0
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
pbrejsa: neurazil, to je přesně co jsem chtěl vědět - DÍKY. Už vidím, jak bych s tím ze zvědavosti točil a "znetěsnil" tu komůrku. Ještě že jsou tu znalci jako ty
. Jinak jestli to z toho dost nevyplynulo, já nechci zvyšovat výkon, spíš naopak. Tu TAUku mám z druhé ruky a původnímu majiteli šlo zřejmě o sílu, zatímco mě jde hlavně o přesnost a nemám náladu každých deset výstřelů měnit bombičku.

Slávia 631 (diopter Aeron) + TAU 7 + Vostok ИЖ-38 + Lov 21
Tak jsem dnes konečně po 14 dnech měl trošku čas a vrhnul jsem se na TAU7.
Nejdříve jsem nastřelil z "domácí stolice" na 16m a bylo to cca 20x18mm.
Pak jsem vyměnil starou pažbičku za novější (také použitou) i když nebyla z TAUky, ale po úpravách sedla - musel jsem ji trošku upravit.
Trošku jsem začistil konec hlavně a jemně zahloubil.
Po této úpravě jsem vyzkoušel další nástřel a byl fakt o trošku lepší (na 16m = 12x13mm).
Asi již ponechám, stejně lepší výsledek neudělám.
Nejdříve jsem nastřelil z "domácí stolice" na 16m a bylo to cca 20x18mm.
Pak jsem vyměnil starou pažbičku za novější (také použitou) i když nebyla z TAUky, ale po úpravách sedla - musel jsem ji trošku upravit.
Trošku jsem začistil konec hlavně a jemně zahloubil.
Po této úpravě jsem vyzkoušel další nástřel a byl fakt o trošku lepší (na 16m = 12x13mm).
Asi již ponechám, stejně lepší výsledek neudělám.

Jedu přes CDMA modem, proto musím rozbetlovat na více souborů - to jen pro ty, co mi budou psát, že to nedám do jedné zprávy
Nyní tedy konec hlavně před a po.

Nyní tedy konec hlavně před a po.
no a zde je tzv. domácí nastřelovací stolice/lavice
Základem je SOP300, nějaké fošny a svěrky

Základem je SOP300, nějaké fošny a svěrky