tactical 858 nebo saiga MK ?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Nesřílel jsem nikdy ze Saigy, ale znám z minulosti Kalašnikov. Sa. 58 (tactical) je kvalitou úplně jinde. Takže volím 858 Tactical.
Re: tactical 858 nebo saiga MK ?
Nestřílel jsem z Glocka, ale čezeta je úplně bombastická 

Na kvalitu se nedívám, jde mě o kvalitu střelby. Je mě jasný že tady bude spousta lidí kteří si koupí českou zbraň jenom proto že je česká. Na to kašlu. Taky mám český auto co montujou češi a bohatnou na tom němci. O tom to přece není. Že je saiga plechová a 858 je frézovaný železo je taky přece jedno, zatloukat tím hřebýky nebudu. Jde mě o prachobyčejnou střelbu přesnou tak co zvládne ta zbraň.
strelbu zvlada dobre i 58, pokud nepocitam to ze nektere hermexujou 

Přesnost je srovnatelná, ale jde o komfort střelby: díky uzamčení rotačním závorníkem se AK míň zvedá při stejný ráži. A střílet saigou v .223 R je vůbec zážitek jako s malorážkou...
Saigy maj ale jednu nevýhodu: špatná dostupnost zásobníků, páč origo AKčkový tam nevlezou...
Saigy maj ale jednu nevýhodu: špatná dostupnost zásobníků, páč origo AKčkový tam nevlezou...
"Dokud žiju, ani jedna fašistická kurva přes nás neprojde."
V.I.Čujkov
V.I.Čujkov
tak tak, cena zasobniku na 58 - 60kc
cena zasobniku na saigu 1000kc
atd .... cena 58 u nas v zakladnim provedeni vychazi polovicni nez u saigy
cena zasobniku na saigu 1000kc
atd .... cena 58 u nas v zakladnim provedeni vychazi polovicni nez u saigy
Snad ty zásobníky v současnoti je trochu problém. Ale k nové flintě zásobník je. Já sem koupil
zásobník M16 čtyřicet ran za 280 Kč trochu ho upravil a funguje v saize taky dobře.
Jestli je cena 858 k saize dvojnásobná tak to zase neni taková láce. Rozhodující je cena střeliva a ta je srovnatelná i v .223 rem. Co považuji za poměrně zásadní je to, že saiga se nechá víc ladit a přizpůsobit k obrazu svému /spoušťák,odběr plynu a další věci.../.
zásobník M16 čtyřicet ran za 280 Kč trochu ho upravil a funguje v saize taky dobře.
Jestli je cena 858 k saize dvojnásobná tak to zase neni taková láce. Rozhodující je cena střeliva a ta je srovnatelná i v .223 rem. Co považuji za poměrně zásadní je to, že saiga se nechá víc ladit a přizpůsobit k obrazu svému /spoušťák,odběr plynu a další věci.../.
no cena streliva u 7,62 je cena 3,5kc u 223R je 5,5 kc a na www.sa58.cz se da ladit dostopen píše:Snad ty zásobníky v současnoti je trochu problém. Ale k nové flintě zásobník je. Já sem koupil

Když z 58 uděláš zubatej hnus a osadíš to baterkou a dvojnožkou, tak to není ladění...
me se libi takove ladeni http://www.sa58.cz/images/200002523-bda ... 06_1_1.jpgAlfonss píše:Když z 58 uděláš zubatej hnus a osadíš to baterkou a dvojnožkou, tak to není ladění...
A jak to má vyladěnou spoušť? Má to pod 0,5 kg? Jak rychle s tím opakovaně dokážeš dát dvojstřel z volné ruky na 50 m na soustřel opsné 50mm?
bohuzel ja takove krasky nejsem majitel takze otazky ti nezodpovim
Tohle je asi takovej "tuning", jako když si na Š120 dáš velký laminátový křídlo, litý kola a přední spojler a přes kapotu 2 rychlý pruhy.
Ale opravdovej tuning se zabývá laděním motoru, podvozku, brzd....
U zbraní je to podobné.
Ale opravdovej tuning se zabývá laděním motoru, podvozku, brzd....
U zbraní je to podobné.
Nemáš pravdu Alfons, je to ladění. Zubaté zbraně nejsou nejkrásnější, ale účelné.
Predator, s nevyladěnou Saigou MK 223 je střelba podobná jako s vz.58, malorážka to rozhodně není. Koupil jsem si Saigu MK 223 abych porovnával, a v současné době už bych zbraň typu AK v 223 nechtěl.
Nedostupnost kvalitních a originálních zásobníků v 223, v 7,62x39 si kámoš po koupení Saigy do 3 dnů koupil originální kvalitní zásobníky za cca 630,-. A někde upravovat složitě zásobníky, na to nemám nervy a ani možnosti. Charakteristiky spouští v daných zbraních AK i vz.58 jsou si podobné, ovládání taky.
Asi zde hraje roli faktor, to co se komu líbí, vz 58 je dostupnější cenově i náhr. dílama. AK-Saiga má jméno a tradici.
Nechci zde hodnotit vytuněné Saigy od kolegy z Brna, cenou a funkcí jsou jinde.
Open na co chceš dávat na 50m dvoustřel do 50mm kružnice z volné ruky, záleží, jestli ta puška s daným střelivem to vůbec umí. V Hodonicích na CNC Rifle dávají cca na 35 m asfaltového holuba, to snad trefíš z volné ruky a pak jsou tam A4. Není to ideální závod, ale u nás nějvětší a prověří nejen střelce, ale i jeho vybavení a zbraň.
Predator, s nevyladěnou Saigou MK 223 je střelba podobná jako s vz.58, malorážka to rozhodně není. Koupil jsem si Saigu MK 223 abych porovnával, a v současné době už bych zbraň typu AK v 223 nechtěl.
Nedostupnost kvalitních a originálních zásobníků v 223, v 7,62x39 si kámoš po koupení Saigy do 3 dnů koupil originální kvalitní zásobníky za cca 630,-. A někde upravovat složitě zásobníky, na to nemám nervy a ani možnosti. Charakteristiky spouští v daných zbraních AK i vz.58 jsou si podobné, ovládání taky.
Asi zde hraje roli faktor, to co se komu líbí, vz 58 je dostupnější cenově i náhr. dílama. AK-Saiga má jméno a tradici.
Nechci zde hodnotit vytuněné Saigy od kolegy z Brna, cenou a funkcí jsou jinde.
Open na co chceš dávat na 50m dvoustřel do 50mm kružnice z volné ruky, záleží, jestli ta puška s daným střelivem to vůbec umí. V Hodonicích na CNC Rifle dávají cca na 35 m asfaltového holuba, to snad trefíš z volné ruky a pak jsou tam A4. Není to ideální závod, ale u nás nějvětší a prověří nejen střelce, ale i jeho vybavení a zbraň.
účelné k tomu, že na to pověsíš baterku, laser atd...
Ale přesněji to střílet nebude, chovat se to díky railům taky líp nebude, spolehlivější to nebude...
Ale přesněji to střílet nebude, chovat se to díky railům taky líp nebude, spolehlivější to nebude...