strelba vzduchovkou na potkany/krysy/mysi vs. zakony
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
To je fakt úchylárna, strieľať havranov. A ešte len tak... pre skúšku, či trafím...
Si zaslúžiš facku, takú otcovskú...
Si zaslúžiš facku, takú otcovskú...
Umarex CPSport .177
Crosman 2250XT AirSource .22, Nikko Stirling 3-9x40 AO Mountmaster
Picasso 1,6 HDi - ex, momentálne corolla 1,6 Valvematic
:-)
Crosman 2250XT AirSource .22, Nikko Stirling 3-9x40 AO Mountmaster
Picasso 1,6 HDi - ex, momentálne corolla 1,6 Valvematic
:-)
Re: strelba vzduchovkou na potkany/krysy/mysi vs. zakony
myslím že ani straky máš to na 7 strane: Pica pica straka čiernozobá 99,58€
QB 78 De luxe .177
Crosman 1377c .177
CZ 200 S Hunter .177, custom pažba
Hatsan AT 44W LW .177
SPA PP700S A .22
QB 78 De luxe .177
Crosman 1377c .177
-
Je fakt že vran/havranů je čím dál mín, pamatuju když sem byl malej měli sme jich plnej dvorek a ted´ nic
.. No a straku sem viděl naposled před 2lety... Ty zvířata mizej před očima a nedá se říct že by za to nemohl člověk, alesponˇ u nás to tak je.

- DrobasMirek
se někdy přijeď podívat kolem Prahy.. havranů, že je obloha černá když táhnou vydrancovat další zahradu.. Jak to sedne na ořech tak už tam žádný nenajdeš:-) ale jsou zřejmě inteligentní když už k nám nesedaj, zřejmě maji i dobrou paměť..
strak je tu pár, zato sojek, že se člověk až diví kde se to líhne, jako malej jsem naopak stěží nějakou viděl, teď je jich u nás mraky. Strčíš palec do lesa a už na tebe tyhle pi*i pořvávaj dokavaď neodejdeš..
strak je tu pár, zato sojek, že se člověk až diví kde se to líhne, jako malej jsem naopak stěží nějakou viděl, teď je jich u nás mraky. Strčíš palec do lesa a už na tebe tyhle pi*i pořvávaj dokavaď neodejdeš..

u nas tie havrany moc nevidno a straku obcas...minule som jednu videl o dva domy nizsie.som si akurat vtedy strielal z balkona
no straka sedela na strome cca 100-150m.ani som nepomyslel na to,ze skusim strelit

ako vravim,u nas je hodne vrabcov a tie svandry hnede(asi drozd plavy)...na jesen nam pozrali polovicu hrusiek na strome a to mame iba jednu vo dvore...niekedy som ich naratal aj vyse 10...a zaciatkom leta to chodi pozierat ribelze a u susedov zas ceresne a vysne...nieco hrozne

ako vravim,u nas je hodne vrabcov a tie svandry hnede(asi drozd plavy)...na jesen nam pozrali polovicu hrusiek na strome a to mame iba jednu vo dvore...niekedy som ich naratal aj vyse 10...a zaciatkom leta to chodi pozierat ribelze a u susedov zas ceresne a vysne...nieco hrozne
- Jabberwocky
Straky jsou skutečně lokálně přemnožené (někde to může být jinak), o tom žádná. Ale s těmi havrany je to složitější. Havran je silně sociální pták, sdružuje se do hejn a kolonií. Takže i kdyby bylo v kraji posledních dvacet kusů, tak se budou pohybovat ve skupině a bude to působit, jako že jich je dost. Havrany fakt nestřílet!
BSA Lonestar 4,5 mm + NS Nighteater 6-24x56 AG
Slavia 634 4,5 mm + NS Mountmaster 6x40 AO
www.promonarchii.cz
Slavia 634 4,5 mm + NS Mountmaster 6x40 AO
www.promonarchii.cz
V Pardubicích během zimní noci hřaduje až 50 000 jedinců a v Nymburku až 20 000.To jsou jen 2 města.Jabberwocky píše:Můžu se zeptat, proč proboha havran? Chápu holuby, chápu straky, byť bych asi i tohle nechal spíš na myslivcích, nicméně budiž, o tom teď diskutovat nechci. Ale havrani?
"V Červeném seznamu ČR je v kategorii VU - zranitelný druh." (http://www.biolib.cz/cz/taxon/id8984/)
"Počty havranů hnízdících ve střední Evropě se od 60. let znatelně snížily. Důvodem je ubývání obdělávaných půd používání pesticidů a pronásledování člověkem." (http://www.priroda.cz/lexikon.php?detail=853)
Havran polní k nám migruje na zimu ze severovýchodu,kde v době hnízdění žere skoro to samý co u nás straka.
Pokud by zůstal,byla by to tragédie.
Nevim co řešíš kvůli jednomu havranovi.

Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
Je to tak nějak. U nás jsem vránu viděl naposled před 40 ti lety, havrana ještě nikdy, zato strak a hrdliček je tu jako máku!
A to že jednou za čas jednu někdo trefí-mohu jenom schválit.
A to že jednou za čas jednu někdo trefí-mohu jenom schválit.
proste vsade je niecoho ineho vela...a kazdy si mysli,ze ostatne druhy su potom ohrozene...
radsej keby sme mapovali,kde je coho vela a nie sa tu vadili
podla toho usudime,kto urobil velku skodu a kto nie...
napr ja viem,ze ked odstrelim jedneho vrabca,tak sa tu skoro nic nestane,lebo ich tu je niekedy po ***
radsej keby sme mapovali,kde je coho vela a nie sa tu vadili

napr ja viem,ze ked odstrelim jedneho vrabca,tak sa tu skoro nic nestane,lebo ich tu je niekedy po ***

Já osobně bych to tady nerozváděl, co jsem trefil a co ne! Všechna ta škodná je chráněna a hájena zelenejma mužíkama a mohlo by se to nevyplatit! Držím se pořekadla - není žalobce- není soudce! I ten brabčák, kterejch bylo před 40 lety jak much, je dnes chráněnej!
Já osobně střílím jen plechová zvířátka.
Mám problém s tím, když bych netrefil přesně a umíralo by to dlouho.
Mám problém s tím, když bych netrefil přesně a umíralo by to dlouho.
práve preto že je to lokálne,človek si myslí že sú premnožené,ale to nieje pravda! havrany nestrielať ja som havran

QB 78 De luxe .177
Crosman 1377c .177
Hatsan AT 44W LW .177
SPA PP700S A .22
QB 78 De luxe .177
Crosman 1377c .177
Nechcel som tu rozputat vojnu ani pohorsenie, nestrielal som v umysle trafit ale vyplasit.Jabberwocky píše:Můžu se zeptat, proč proboha havran? Chápu holuby, chápu straky, byť bych asi i tohle nechal spíš na myslivcích
Ale z jednej strany sa teším, lebo rozšírim svoju zbierku preparátov takže nic strelené nejde na zmar.

Nič to nespravedlnuje ale každy má nejake koníčky.

To neznamena že teraz si pojdem strelit Orla skalneho.

Vramci noriem....

Co sa tyka polovníkov, ani nechcem hovorit co vsetko zabiju a chránené. (poznám)

Komu sa to nepáči- Prepačte,ale to je vsetko čo k tomu dodám....

SPA CP1-M 4,5mm
Slavia 618
Slavia 630
Slavia 634 + NS Mountmaster 6x40AO (Delta entry IR 6x32AO)
HW100S Bullpup + HAWKE SID.TAC.30IR 8.5-25x42
Slavia 618
Slavia 630
pretože havran je tiež z.chranený a aj preto že ja sa volám J.Havran 

QB 78 De luxe .177
Crosman 1377c .177
Hatsan AT 44W LW .177
SPA PP700S A .22
QB 78 De luxe .177
Crosman 1377c .177
Chcem va povedat jeden pribeh čo sa mi stal a zhodil mi ružove okuliare.
Videl som ako nízko letí labut, tak som ju sledoval kam ide až narazila do konára a spadla cca z 20m výšky. Tak som išiel tam a videl ako sedí a pozerá, vobec neutekala asi mala niečo zranené. Tak som vytočil všetky čísla ktoré som poznal od policajtov, slobody zvierat, a podobných inštitúcií ba dokonca som poslal chalanou z ulice k veterinarovy či ju ošetrí a čo si myslíte kto prejavil trošku zaujmu? Nikto vobec nikto, tak som ju dal do kočíka miesto malého syna a odviezol pešo k vode a tam ju pustil. Plavala pekne preč a na druhy den ked som sa išiel na nu pozriet tak bola mrtvá.
A preto mi možu všetci fukat praškovy cukor do zatku.
Ked sa jedna o zachranu, ruky davaju preč a ked o pokutu všetci ich natahujú a hraju sa na velkých
ochrancov.
Videl som ako nízko letí labut, tak som ju sledoval kam ide až narazila do konára a spadla cca z 20m výšky. Tak som išiel tam a videl ako sedí a pozerá, vobec neutekala asi mala niečo zranené. Tak som vytočil všetky čísla ktoré som poznal od policajtov, slobody zvierat, a podobných inštitúcií ba dokonca som poslal chalanou z ulice k veterinarovy či ju ošetrí a čo si myslíte kto prejavil trošku zaujmu? Nikto vobec nikto, tak som ju dal do kočíka miesto malého syna a odviezol pešo k vode a tam ju pustil. Plavala pekne preč a na druhy den ked som sa išiel na nu pozriet tak bola mrtvá.
A preto mi možu všetci fukat praškovy cukor do zatku.

Ked sa jedna o zachranu, ruky davaju preč a ked o pokutu všetci ich natahujú a hraju sa na velkých
ochrancov.

Naposledy upravil(a) jofny dne 20 pro 2010 23:49, celkem upraveno 1 x.
SPA CP1-M 4,5mm
Slavia 618
Slavia 630
Slavia 618
Slavia 630