Steyr LG 110 Field Target
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Igi sa pyta: Nech mi niekto vysvetli ako dokazali spraviť firemny sustrel na 50m? podotykam že to bolo okolo 1cm. Ked som sa ja na to pytal na vzduchovkaroch tak som bol za sprosteho. Ešte by ma zaujimalo prečo všetci,pardon, väčšina meni hlavne na steyeroch,to asi preto že su take kvalitne a presne. a možno tie hlavne nerovnaju okom ale nejakou vesmirnou technologiou.
Re: Steyr LG 110 Field Target
No já neznám nikoho kdo by měnil hlaveň a to si myslím, že jsem těch Steyerů viděl celkem dost.
Ale je fakt, že ten graf od igi_79 je tragédie a jasná reklamace.
Jinak ten firemní soustřel mohli dosáhnout lehce. Je to v tunelu z upnuté zbraně a pochybuju, že na tom měli nasazenou kartuš, spíš tam místo ní při nastřelování nasazují přípravek s hadicí k nějaké 20l flašce, takže tlak se jim nezmění. Ale i kdyby tam měli kartuš, tak na těch 10ti ranách těžko něco poznají.
Ale je fakt, že ten graf od igi_79 je tragédie a jasná reklamace.
Jinak ten firemní soustřel mohli dosáhnout lehce. Je to v tunelu z upnuté zbraně a pochybuju, že na tom měli nasazenou kartuš, spíš tam místo ní při nastřelování nasazují přípravek s hadicí k nějaké 20l flašce, takže tlak se jim nezmění. Ale i kdyby tam měli kartuš, tak na těch 10ti ranách těžko něco poznají.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
- DrobasMirek
co já vim z ostatníCH fór tak hlavně na Steyrech menili někteří závodně ambiciózní ujové v SK a v HU.. podle mýho je to konkrétně na FT trochu zbytečný, ale budiž
Jinak s přesností si zatim nemůžu stěžovat, nestřílim na 50m (nemám si desku o co opřít), ale na 60m mám strom a soustřely jsou v relativním bezvětří velmi pěkný, leč k tunelovým maji daleko
EDIT: vypadlo mi písmenko
Jinak s přesností si zatim nemůžu stěžovat, nestřílim na 50m (nemám si desku o co opřít), ale na 60m mám strom a soustřely jsou v relativním bezvětří velmi pěkný, leč k tunelovým maji daleko

EDIT: vypadlo mi písmenko
- igi_79
- Kontaktovat uživatele:
Kubajzz: 6:15 kontrola prebieha za celkom "obycajnych" podmienok v celkom obycajnom zveraku.
Este otazka na teba - krutil si uz hlavnou
?
Este otazka na teba - krutil si uz hlavnou

V NL s tím pár lidí dost experimentovalo pro 100 metrové soutěže - hlavně polygonální hlavně, ale někdo se chystal i na Smooth Twist. Výsledky jsou neprůkazné - někdy s tím něco vyhraje, jindy to zase vyhraje jiný se standardním laufem...Kubajzz píše:No já neznám nikoho kdo by měnil hlaveň a to si myslím, že jsem těch Steyerů viděl celkem dost.
Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
Osobně nevidím k výměně hlavně žádný důvod.
Ani nevím, že by si na hlaveň někdo někdy stěžoval. Vím, že na Slovensku to snad někdo měnil, ale smysl té výměny mi nějak uniká. A jestli to něco přineslo taky netuším, podle mě těžko. Steyr ty hlavně vyvíjel sám pro sebe, zkoušeli různé twisty a délky a vyšlo jim z toho to co se teď dělá, tak podle mě se těžko najde něco výrazně lepšího. Nástřely z tunelu jsou vesměs jedna dírka, nemyslím, že jiná hlaveň by byla nějak lepší.
2igi_79:
Kroutit hlavní jsem ještě nezkoušel, protože se změnou vzdálenosti nemám problém s bočním posunem, ale u Steyera je tam ten přední přítlačný šroubek, tak si myslím, že by to stejně asi nic nepřineslo.
Ani nevím, že by si na hlaveň někdo někdy stěžoval. Vím, že na Slovensku to snad někdo měnil, ale smysl té výměny mi nějak uniká. A jestli to něco přineslo taky netuším, podle mě těžko. Steyr ty hlavně vyvíjel sám pro sebe, zkoušeli různé twisty a délky a vyšlo jim z toho to co se teď dělá, tak podle mě se těžko najde něco výrazně lepšího. Nástřely z tunelu jsou vesměs jedna dírka, nemyslím, že jiná hlaveň by byla nějak lepší.
2igi_79:
Kroutit hlavní jsem ještě nezkoušel, protože se změnou vzdálenosti nemám problém s bočním posunem, ale u Steyera je tam ten přední přítlačný šroubek, tak si myslím, že by to stejně asi nic nepřineslo.
Daystate Grand Prix - Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MD + Bushnell 3200 10x40
KalibrGun Cricket .22 - Delta Titanium 6-24x42
http://www.youtube.com/watch?v=8-ejyHzz3XE
KalibrGun Cricket .22 - Delta Titanium 6-24x42
http://www.youtube.com/watch?v=8-ejyHzz3XE
Obyčajná zmena kalibru z 5,5 na 4,5 kôli FT súťažiam...Kubajzz píše:Vím, že na Slovensku to snad někdo měnil, ale smysl té výměny mi nějak uniká.
Aha, tak to jo, to i Alexxxus má k tomu nějaké další hlavně s různými kalibry.
Já jenom, že tady zaznělo "...všetci,pardon, väčšina meni hlavne na steyeroch..."
Já jenom, že tady zaznělo "...všetci,pardon, väčšina meni hlavne na steyeroch..."

Kubajzz kto kedy menil hlaveň a kto kedy pretesňoval steyer,pretože fučal kade tade,a že to cinka a pod... ved to všetko je tu už popisane. Je mi jasne že ked niekto kupi flintu za 1600€ tak ju nebude kritizovať aj keby sa na druhy deň rosypala.ono sa da velmi alibisticky napisať:ked ma niekto špatnu konzistenciu tak napiše velmi jednoducho: mňa konzistencia nezaujima hlavne že to presne striela,alebo ked ma niekto špatnu hlaveň tak nenapiše mam špatnu hlaveň ale vymenil som hlaveň,lebo chcem vyskušať iny kaliber.ono niekedy treba čitať aj tzv. medzi riadkami aby si človek vytvoril obraz o niečom.
Vždy si pisal na toto forum objektivne prispevky,nejak mam dojem že ta doba je už preč,ale možno sa mylim.
Vždy si pisal na toto forum objektivne prispevky,nejak mam dojem že ta doba je už preč,ale možno sa mylim.
- DrobasMirek
..to už neni ale čtení mezi řádky, ale paranoia.. 

- igi_79
- Kontaktovat uživatele:
Tak ja na svoju novu Steyr LG110FT bez akychkolvek komplexov napisem, ze ma niekolko slabsich miest:
- regulator budem mat spatny asi od vyroby, ale co sa tyka porovnania s konkurenciou, urcite ma svoje rezervy a mozno aj potencial na "tuning"
- plastove diely - madlo nabijacej packy, spust, velky cierny kryt nad rukovetou (aj ked s velmi kvalitneho plastu), paka spuste (ten diel na ktory sa upina tyc spuste), zadny kryt stabilizatora - je toho dost...
- spracovenie a kvalita dreva - kvalita opracovania dreva je o kategoriu horsia ako pri HW100, povrchy ktore nie su priamo na ociach su nastriekane (alebo skor len namocene do farby) aj s trieskami (spodna cast licnice); drevo nie je dost tvrde a ostavaju v nom otlacene miesta pri opreti zbrane pri HFT; povrch pistolovej rukoveti mam az prilist zniceny leptanim v ktorom je strasne vela farby
- spustovy mechanizmus nie je oddeleny od bicej casti - vedia to oddelit v Anschutz aj v HW, tak preco nie u Steyr? pohlad na "starlock" poistne kruzky vo firemnych servisnych videach mi tiez nerobi dobre
- podobne drzia pokope moj stolik za 200czk z Obi
- ostre gumove vystupky na botke - idealne do streleckeho kabatu, ale v triku po 200 ranach to uz boli - ano je ich mozne vybrat, ale cim ich nahradit?
2JuroNR:
Tak píšeš tady, že všichni nebo většina mění hlavně... Tak jsem si prošel celé to téma a našel jsem jedinou zmínku, což byla ta Cacova, že vyměnil kalibr 5,5mm na 4,5mm...
Já Steyera nemám žádný problém zkritizovat, už jsem to i tady několikrát udělal, ale nebudu si vymýšlet blbosti jakože je u něho nutné vyměnit hlaveň nebo podobně.
A ty s tím tvým máš s hlavní problém? Musel jsi ji vyměnit?
Tak píšeš tady, že všichni nebo většina mění hlavně... Tak jsem si prošel celé to téma a našel jsem jedinou zmínku, což byla ta Cacova, že vyměnil kalibr 5,5mm na 4,5mm...
Já Steyera nemám žádný problém zkritizovat, už jsem to i tady několikrát udělal, ale nebudu si vymýšlet blbosti jakože je u něho nutné vyměnit hlaveň nebo podobně.
A ty s tím tvým máš s hlavní problém? Musel jsi ji vyměnit?
- DrobasMirek
co se zpracování plastových a hlavně dřevěných částí týče je naprostá pravda to co se tu píše, je to bída, ale lze to řešit. Že by to mělo být perfektní už z výroby za tyhle peníze je ale bez diskuze..
Jo, je to tak. Sám to dřevo vždycky každému ukazuju.
Plastové díly mi nevadí, i HW100 má plastovou spoušť.
Ale přidal bych blbě vyřešenou nabíjecí páku, která by měla při natáhnutí zacvaknout v zadní poloze a ne lítat sem a tam, protože nejde nabíjet, když mířím hlavní směrem dolů.
To mě na té flintě štve nejvíc, protože je to user unfriendly. Chystám se to nějak pořešit, až bude čas.
Plastové díly mi nevadí, i HW100 má plastovou spoušť.
Ale přidal bych blbě vyřešenou nabíjecí páku, která by měla při natáhnutí zacvaknout v zadní poloze a ne lítat sem a tam, protože nejde nabíjet, když mířím hlavní směrem dolů.
To mě na té flintě štve nejvíc, protože je to user unfriendly. Chystám se to nějak pořešit, až bude čas.