Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
Hellboy
Re: Steyr LG 110 Field Target
Příspěvek
od Hellboy » 08 led 2014 13:36
nebo jako pani Colombova vsichni vedi,ze exituje,ale nikdo ji jeste nevidel
ne vazne FP900 bude asi jen predelane EV2 coz mne moc netankuje,ale treba se pletu
a jak pises FWB ma udajny problem pri zmene teplot,ale jak pisu zatim ani jedno neni vyzkousene
a kdyz byla rec o FWB 800 FT kdyz porovnas s klasickou 800 je tam videt zmena ramu konstrukce tak
treba to nebude takovy teplomer,ale zase za ty penize

a pak tu je FWB 800 FT Basic ve dreve....trochu OT
-
mandy
Příspěvek
od mandy » 08 led 2014 14:12
Vladimír.K píše:Zdravím
Já mám na mém Steyru hlaveň z HW a spokojenost, mou původní hlaveň má půjčenou radlukaj na svém Steyru a spokojen také (vyhrál poslední závod).
Já hlaveň měnil kvůli potřebě častější údržby a byla delší musel jsem na ni dávat víc pozor při manipulaci. S hlavní Steyr jsem střílel loni na MS a dopad jsem Ok
V
Vyhrál poslední tréninkový závod...

Úspěch navštěvuje jen ty, kteří vedou život plný práce a nekradou.
-
mandy
Příspěvek
od mandy » 08 led 2014 14:33
Já sem se porazil sám na poslední sklopce... Walther střílel super! První vyhrání z kapsy vyhání... Znáš Lukáše, myslí si, že má našlápnuto a v sobotu odjede s pláčem....

Nehledě na to, že v sobotu stavím trať já, takže žádný čajíček....

-
Martin K
Příspěvek
od Martin K » 08 led 2014 15:23
koukám, tady už se se mnou vůbec nepočítá

dycky STEYR
-
mandy
Příspěvek
od mandy » 08 led 2014 16:04
Ale jo, ve výsledkové listině jistě budeš!

-
Laponec
Příspěvek
od Laponec » 08 led 2014 17:43
Těžko říci, kde sedí žaba na prameni. Něco z mých skromných zkušeností :
- ohnutý lauf neznamená, že se zhorší soustřely
- jakékoli nadměrné pnutí v materiálu dělá neplechu, změna teploty pouze umocňuje
- kdysi jsem měl doslova křivý / z osy výrazně vertikálně ale i horizontálně / vyhnutý housing kde se po dotažení laufu v lůžku ohýbala hlaveň v hlavňové podpěře doprava a dolu. Střílelo "to" tak, že soustřely cestovaly a v podstatě opisovaly na terči ve vzd. 50m kružnici. Problém byl vyřešený novým "housingem"
- je na 100% lepší pokud se lauf pouze jemně dotýká podpěry dole a potom jej lehce dotáhnout... Nm ?
- pokud otáčením laufu tohoto nelze dosáhnout, přichází na řadu ohýbací moment přes koleno
- stlačení laufu vpředu červíkem o víc jak cca 0.3mm je už předepnutý materiál - takže co ? takže naprd
- hlavně Steyr jsem měl dvě a to krátkou i dlouhou - diabolky cca tři druhy po třech seriích a víceméně ops na 50m / bezvětří, 20st /50mm
- implantovaný lauf HW - na 30bm pěkný kruhový soustřely ale v ops 15-18mm , takže nahouby /možná chyba nábojové komůrky /
- lauf od LW z fi. acz.shop je schopen epesní přesnosti ale .... mají rádi min. 16J, 4,52 / exact - heavy / a hlavně nechat udělat komůrku od M. Suchomela z Aeron. Tyto hlavně mám dvě a jedna komora se povedla, druhá, řekněme méně.
- pohlídat si podfukování závěru ale to se lehce pozná dle chrona mimo jiné
- další anabází je soustava puškohled + montáž...... měl jsem do krutu vyhnutou weaver lištu origo od Steyr a výsledkem bylo právě cestování soustřelů
No, nemáme to lehký... pokud mne Steyr roztočí i po plánovaných, laufových úpravách kupuji Walther LG300 Dominátor a duralové pažby se smutkem v oku opustím
Anschutz 1907/pažba1918 + NSD 10-50x60 Nato
Suhl 150/061 / custom BR pažba + Sightron SII 36x44 BR
Walther LG300 Dominátor + Sightron SIII 10x42
Nečlen a tedy nesponzor fi. CAFTA.
-
Martin K
Příspěvek
od Martin K » 08 led 2014 18:10
tak jsem zapátral, našel papíry od Steyru ( je starý přesně 14 měsíců, tudíž v záruce ), takže zítra cestuje přes p. Vargu zpět do fabriky

. uvidíme. horší než teď to jistě být nemůže

dycky STEYR
-
Laponec
Příspěvek
od Laponec » 08 led 2014 18:14
Takže zapůjčení laufů ode mne padá ? Já jenom, že bych je tedy nebral na country večer u nás v besední ..

. Ále není problém.
Anschutz 1907/pažba1918 + NSD 10-50x60 Nato
Suhl 150/061 / custom BR pažba + Sightron SII 36x44 BR
Walther LG300 Dominátor + Sightron SIII 10x42
Nečlen a tedy nesponzor fi. CAFTA.
-
Hansen - Příspěvky:56
Příspěvek
od Hansen » 08 led 2014 18:56
Asi to bude chtít na zimu nějakou celoocelovou klasiku uloženou ve dřevě. Puška s hliníkovým housingem asi není na zimu nejlepší volba. Největším problémem je, jak píše Laponec, nekontrolovatelné pnutí v celé pušce při změnách teploty. Mně se při posledních závodech po vychladnutí pušky povolily v pušce šrouby a celá se mně kroutila jak had.
-
mari - Příspěvky:1043
Příspěvek
od mari » 08 led 2014 19:12
Z poslednich zavodu mohu potvrdit teplotni dilatace ruznych materialu.
Mam pusku komplet z oceli, ve dreve s kompozitnim beddingem.
Udelal jsem ale tu chybu, ze jsem strilel z duralovym kompenzatorem na konci hlavne.
Prvni terc, dokud byla zbran celkem tepla byl v pohode a padly jen tri devitky. Bohuzel u dalsiho terce se velmi tesny kompenzator ( prumer vnitrku je jen o nejakou desetinku vetsi, nez diabolka ) pokroutil vuci hlavni a na terci se objevovaly nahodne osmicky. To same pokracovalo i pri tretim terci. Po sundani v polovine terce se objevila uz jen jedna devitka.
A to je jediny kus duralu na me zbrani ( jeste tedy optika ) a stacilo to. Takze o bimetalovem Steyeru si nedelam iluze

-
svako - Příspěvky:248
Příspěvek
od svako » 08 led 2014 20:10
Mám několik PCP v celoocelovém provedení/raději nepíší značku/ a po přechodu z 24° do chladna,
v prosinci i do mrazu,se měnil nástřel po dobu dvou hodin střílení jen o nějaký milimetr.Jestli to
bylo vlastní konstrukcí vzduchovky nebo také puškohledem už nemohu posoudit.Objímky z duralu
dávám co nejblíže k sobě-nepoužívám kolo paralaxy.Nejmenší změnu vykazovalo letmé uchycení
hlavně, která je zatmelená v těsně suvném loži a je bez červíků.Hlaveň jen uchycená červíky
bez zatmelení má změnu nástřelu větší.Rozdíl nástřelu jsem zkoušel i v létě při přechodu ze stínu
na slunce.Změny jsou stejné jako v zimě při přechodu z tepla. Zkoušeno ze stojanu pro vyloučení
chyby střelce.

-
Pedro35 - Příspěvky:19
Příspěvek
od Pedro35 » 09 led 2014 09:49
trocha pozmením tému
- mali ste niekto možnosť porovnať kvalitu vyhotovenia stabilizátora LG110 FT s FWB a Anschutz
- strieľal som z FWB a Anschutz 7,5 J v krytej strelnici, kde som šklbnutia pri výstrele nespozoroval a keď som si skúsil LG110 Hunting tak mi to šklblo skoro ako pri HW100 - pri týchto dvoch zbraniach sa jednalo o 15-16 J verzie.
dík za odpovede
-
Pali KM - Příspěvky:80
Příspěvek
od Pali KM » 09 led 2014 10:18
Pedro porovnával si neporovnateľné. Keď prídeš na niektoré SAFTA stretko tak skús Anschutz (Caco, Ferin) a moje LG110FT a môžeš porovnávať. Otázne je či hunting ktorý si skúšal mal stabilizátor.
-
ALKAJ
Příspěvek
od ALKAJ » 09 led 2014 20:39
Pedro35: Každého steyra čo sa ti dostane do rúk si radšej poobzeraj.
Je dosť možné že nenájdeš dva úplne rovnaké steyre.
Záleží totiž na tom čo si (pri)objednáš.
Možností je dosť...
To či práve v tom HPčku bol stabilizátor zistíš pohľadom na záver.
Verzia so stabilizátorom vyzerá takto:
Tuším sa HPčka normálne so stab. nepredávali (ale zato pekne cinkali).
U huntingu bol stabilizátor +50€ (info z roku 2011).
Čo som mal možnosť vyskúšať S a BEZ stabilizátora hneď po sebe tak to bol rozdiel dosť citeľný (obe 110 mali Eo cca 15J).
Jak nazýváš lidi, kteří když jsou ohroženi, tak se nebrání, jen utečou a schovávají se?
Civilizovaní?