Steyr LG 110 Field Target

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Laponec
Re: Steyr LG 110 Field Target

Příspěvek od Laponec » 27 pro 2013 18:36

Souhlas Hellboy, Juro NR píše jedním dechem, že nastřelil při plus třiceti a netřeba klikat ani při mínus jednom stupni a zároveň uvádí spávnou samozřejmost, že se nižší tepotou mění úsťovka / logicky na nižší /.
Moje zkušenost je taková, že chlad cca +7st oproti vytažené flintě z +20st posune nástřel dolu o cca 1cm a 5mm vlevo. S nižší venkovní teplotou sam. změna nástřelu pokračuje. Kolik se na tom podílí konstrukce Steyra je diskutabilní ale tak 30% s jistotou... tedy mojí jistotou.

Anschutz 1907/pažba1918 + NSD 10-50x60 Nato
Suhl 150/061 / custom BR pažba + Sightron SII 36x44 BR
Walther LG300 Dominátor + Sightron SIII 10x42
Nečlen a tedy nesponzor fi. CAFTA.
Hansen

Příspěvek od Hansen » 27 pro 2013 19:22

U větrovek vyžene střelu z hlavně práce plynu při jeho adiabatické expanzi. Jinou práci je schopen vykonat studený plyn při určitém tlaku a jinou práci je schopen vykonat teplý plyn při tomtéž tlaku. Větrovka, která při změně teploty nemění nástřel by byla v podstatě perpetum mobile. Při střelbě na víčka petek se změna nástřelu asi moc nepozná, ale při střelbě na BR terče je změna nástřelu se změnou teploty hodně znát. Dalšími faktory změny nástřelu je závislost součinitele tření v hlavni na teplotě a objemové změny celé zbraně při změně teploty.
JuroNR

Příspěvek od JuroNR » 27 pro 2013 19:49

Zmenou rychlosti sa nastrel môže meniť,ale aj nemusí takže zase mate pravdu len poloviční. Pri menšej rychlosti by mal byť nastrel rovnaky len o nejaky cm nižší. To že ma niekto nižšou rychlosťou zmeneny nastrel môže byť kludne sposobeny aj napr. tym že mate nakrivo namontovany puškohlad a nie zmenou teploty. Strielali sme v zime aj 5x online terče a mal som udajne 48b takže asi je jasne že žiadna zmena nastrelu sa nekonala.
Laponec

Příspěvek od Laponec » 27 pro 2013 19:54

Každou změnou rychlosti střely se nástřel mění nebo se pletu ? :D
Při menší rychlosti by měl být nástřel o nějaky cm nižší. To zní logicky :D . To mám teda dost :D
JuroNR

Příspěvek od JuroNR » 27 pro 2013 20:22

Ano maš pravdu že niekedy može pomalšia strela trafiť terč vyššie ako ta rychla,ale to plati len na určitu vzdialenosť. V tomto pripade to neplati. Pokial maš nastavene na 30m nulu tak na 40m pomalšou diabolkou nikdy netrafiš nad ani keby sa zemegula obratila naopak a strielal by si v Australii.
Laponec

Příspěvek od Laponec » 27 pro 2013 20:32

Naprosto ti rozumim a uz chapu ...
cubirkova4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cubirkova4 » 27 pro 2013 20:47

Pani, vobec nemam chut do tejto vasej zmysluplnej debaty o nicom, nejako zasahovat. Budem iba reagovat na Hellboy-ov prispevok o "blbych Slovakoch".
Ten moj spomenuty najlepsi sustrel bol lepsi ako 9 mm. 9 mm nastriela hociaky "vorech". Hellboy, skus si najst ten moj prispevok, precitaj si ho a skus mi napisat co je na nom nemozne. Cituj prosim, nic si nedomyslaj. Nic o ziadnych opakovanych super nastreloch tam nenajdes, ak neratas 15 mm sustrel na 50 m ako supervysledok. Ja urcite nie, lebo sa mi to obcas podari aj vonku z kolena. Pri tom strielani na krytej strelnici boli ludia, co to vsetko potvrdili, ale vy ste to vyhodnotili ako nemozne.
Dalsia vec, ked som pred skoro dvoma rokmi spomenul roznu tepelnu roztaznost roznych tuhych materialov, skoro som bol zbaveny svojpravnosti. A zrazu ste objavili teplu vodu a cuduj sa svete, fyzika zacala platit aj u vas. Vtedy sa teplom u vas roztahovala iba zuvacka, ako bolo napisane a zrazu sa staca teplom aj hausing u Steyra. To je posun.
Spomenut mozem ako bol vysmiaty Palo73 ked napisal kolko casu trva, nez si clovek zvykne na svoju pusku. U vas na to staci tusim jeden pretek. Ked teda svoje zbrane poznate, tak preco vas sustavne nieco prekvapuje, teraz napriklad riesite spravanie pri zmene teploty. Ked ich poznate, viete ako sa zachovaju. Presne o takomto poznavani pisal Palo73.
Ked sme riesili chorobu EV2, regulator, bolo nam ironicky povedane, ze ziadne EV2 na celom svete sa nepokazilo, iba na Slovensku skoro vsetky. Za nejaky ten rok sa otvorene riesil regulator a jeho nedostatky u tejto inac skvelej pusky aj u vas.
Tymto dakujem za pozornost, ak som sa niekoho dotkol, tak sa mu ospravedlnujem, to som nechcel. Chcel som len upozornit, ze aj u nas jeme priborom a nezijeme v jaskyniach a tiez by sme nieco, niekedy mohli aj vediet.
Steyr LG110 FT + NS Diamond 10-50x60
Steyr LG110 FT/Hunting + Burris Timberline 4,5-14x32
http://www.safta.sk
Hellboy

Příspěvek od Hellboy » 27 pro 2013 21:06

prosim muzes mi ukazat kde jsem psal o "blbych Slovakoch"?
ja jsem jen napsal,ze slovensko je zeme zazraku na tom neni nic hanliveho :!:
a kdyz to tak ctu asi si koupim magicky Steyr a odstehuji se na slovensko :mrgreen:
a budu mit klid s nastrelem a uz to nikdy nebudu muset resit jupiiiii :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :wink:
od ted prosim osloveni kníže pekel :-)
...kdyz jednou pohar pretece....aneb kdyz nemusim tak nechci
...tak to jsem ja ... https://www.youtube.com/watch?v=CZdiGRlRerw
Lui

Příspěvek od Lui » 28 pro 2013 13:41

tak ano STEYR je schopný na 45m udělat soustřel 15mm http://www.fieldtarget.cz/ostatni/test- ... -2013.html ,ale byl upnutý ve svěráku a výběr diabolek byl dělaný mikroskopem a střílelo se v tunelu. :lol: Slovensko může být hrdé na své střelce,pokud tohle dokážou v přírodních podmínkách. :P
HW 100 T 177..+ Optisan Taipan 6-24x56SCB
Air Arms S410..+Optisan Taipan 4-16x50
Slavia 631
Hellboy

Příspěvek od Hellboy » 28 pro 2013 14:59

Laponec píše:
JuroNR píše: Pri menšej rychlosti by mal byť nastrel rovnaky len o nejaky cm nižší. .

tuhle vetu nechapu jak muze byt nastrel stejny a zaroven o nekolik cm niz??
tak kdyz je neco niz nemuze to byt preci stejne ne :lol:
OneTouchy

Příspěvek od OneTouchy » 28 pro 2013 15:19

on myslel asi rozptyl
Martin K

Příspěvek od Martin K » 28 pro 2013 15:58

OneTouchy píše:on myslel asi rozptyl
Pokud myslel to i to ( rozptyl nebo nastrel ), oboji je spatne :wink: .
dycky STEYR
Laponec

Příspěvek od Laponec » 28 pro 2013 16:01

Konstruktivní dialog se těžko vede s materiálem, který je složený z evidentních blábolů. Jsou možnosti dvě : buď je ignorovat nebo na ně upozornit. Podle mne upozornit, protože zavádějící a nepravdivé info nikomu a ničemu nepomůže. Jiná věc je rozdílný názor ale ne tvrzení, že bílá je rudá.
Hlavně abychom nebyli zde nařčeni, že se zde chystá " Tretí Mnichou " :D

Trochu O.T. bylo ale,

zkoušel jsem dnes jak se bude chovat Steyr s plovoucí hlavní. Musel jsem obrousit zevnitř trochu průchodku na housingu jinak by se lauf dotýkal. Červíky co upínají hlaveň jsem nahradil šroubky stejného průměru 5mm s imbus hlavou a s citem dotáhl na maximum.
Přesnost se rozhodně nezhoršila a to dokonce ani po stranovém i výškovém zatlačení / jemným / na hlaveň. Hlaveň v lůžku i tak krátkém zjevně pevně drží ale podpěru na housing bych neuřezával. Člověk zavadí o strom jako nic a takhle lauf propruží jenom o cca 0,3mm.
Nástřel šel samozřejmě dolu / 20st/5st/ ale jenom o cca 2/3 a ne stranově oproti původnímu provedení s upnutím př.červíkem.
Další typ mám puškohled neupínat montáží za přední rybinu housingu. Sice se mi to moc nelíbí a krom BR to asi ani nejde ale prý to funguje....
Hellboy

Příspěvek od Hellboy » 28 pro 2013 18:02

a aby to nevypadlo,ze tak jen kritizuji a tlacham pridam dve z mnoha zkusenosti
1:
Vezmu pusku nasadim novou optiku v byte cca 23 stupnu
druhy den jdu na zavody rano v 8 teplota cca -4 ....
kolem 9:30 jsem zacal v teto zime nastrelovat a to jsem cca hodinu nechal pusku
temperovat(vim ze to neni dostatecna,ale nebyl moc cas) ....
prvni nula cca 13m ok druha cca 29m ok ovsem vrchol bal krivky cca 22 metru
to prosim zacalo chodit 3/4 dotu doprava tzn zacalo to strilet obloukem,ale jen na vrcholu jinak nuly byli ok....rikam si co je to za blbost to mam krivou hlaven nebo co...?
pak jsem zkusil povolit predni montaz a znova utahnout a svete div se ono to zacalo litat
rovne....tak az si rika kdo chce co chce pnuti tam proste je.

2.

Loni v zime jsme byli na zimnim HFT na polsku ze bylo rano v 7 -20 :!: :!: :!:
v sobotu jsem pusku nechal tepmerovat a nastrelil tak myslim v cca -14 az -12
a stejnak to nebylo ono,ale budiz ovsem co se delo v nedeli je vec nize popsana
vzal jsem pusku na hotel kde bylo +25 a druhy den rano jsem to nechal byt a v domeni
mam to ze vcera a moc jsem to neresil a bylo tepleji myslim jen -6 ....coz byla chyba i kdyz jak se to vezme prvnich 13 stage otresna uspesnost litalo to nekam kdovi kam snad jen 50% hruza a po te 13 stage se to dostatecne ochladilo a zacalo zase strilet jak melo a uz bylo jen nekolik chyb moji vinou...a myslim,ze problem melo hodne lidi vcetne jinak temer neporazitelneho Blagase s Waltherem....

ted po zkusenostech zkousim upevit puskohed jen na zadni dil pusky( i kdyz mam ted
Walthera) na zdvojene montazi a zatim to vypada lepe ,ale jeste nebylo moc prilezitosti to vice vyzkouset
Martin K

Příspěvek od Martin K » 28 pro 2013 20:03

taky bych tu něco měl... možná, že je to 3,14čovina ( v tom případě mě prosím nekamenujte! ), možná na tom něco bude ( v tom případě mě můžete pochválit :wink: ).

dneska jsem po týdnu ( od té minulé krysy ) vytáhl pušku z kufru a mám tu jeden zajímavý poznatek!
puška zůstala po celou dobu v původním stavu, tak jak jsem ji nechal po tom závodě, na nic jsem nesahal. dnes jsem z ní vystřelil pár ran a střílela mi přesně jako v sobotu- dolů a doleva cca 6cm od původního nástřelu. a teď pozor! povolil jsem zadní montáž a nástřel se okamžitě vrátil téměř do centru. horizontálně úplně přesně, vertikálně malinko dolů, ale to by mohlo být ještě způsobeno třeba nižší rychlostí. každopádně si tedy myslím, že se to pnutí přenáší přes rám na montáže a tím i na optiku, nikoliv na hlaveň ( na tu třebas taky, ale ne v takové míře )!
na slovensku všichni používají weaver lišty nebo hooodně vysoké montáže, tak tam to zřejmě tolik nepociťují, jako my, co máme extra nízké montáže, tam nemusí být ten rozdíl tolik markantní. nevím, možná to tak je, možná není :wink:
takže vyzkouším napevno přitáhnout pouze přední montáž a tu zadní nechám jen volně v rybině. nebudu ji utahovat... myslím, že to pomůže. :wink:
dycky STEYR
Odpovědět