St?eleck? videa

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
SINCITYMAN

Příspěvek od SINCITYMAN » 28 led 2009 16:26

Výkon, třeba v běhu nezáleží na technice ve smyslu hmotných výrobků,i když tretry jsou určitě lepší než to co se používalo před stovkou let, ale na vypracovanějším způsobu tréninku, výživy,na dokonalejší povolené i nepovolené lékařské péči a tak podobně....

Blbec nikdy nepochopí, že je blbcem skutečně, pravdu o tom, že je blbcem, blbci říkáš zbytečně.
Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ares » 28 led 2009 16:28

A vy si myslite, ze oni tak jako dnesni strelci travili hodiny a hodiny tasenim a strilenim? Urcite ne v takovem pomeru v jakem to cini dnesni strelci. Doporucuji se trochu zajimat o tehdejsi strelce nez Epetr zacne mlit pantem

Nemluvě o tom, kdyby si Epetr posvitil do ust, podival se na zbrane dnesnich strelcu a tehdejsich strelcu
Naposledy upravil(a) Ares dne 28 led 2009 16:31, celkem upraveno 1 x.
epetr2008

Příspěvek od epetr2008 » 28 led 2009 16:31

No tak to máš pravdu.
Je fakt, že dnešní nejlepší střelec by asi nejlepšímu střelci divokého západu natrhl prdel.

Né k vůli nějakým změnám v těle, ale k vůli lepšímu tréninku a lepšímu vybavení.

Ale v průměru bys rozdíl nepoznal.
(Pokud bys vzal reprezentativní vzorek obyvatel a nechal je žít za stejných podmínek jako tenkrát.)
Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ares » 28 led 2009 16:33

Nemůžeš brát průměr, protože to by jsi musel brát průměr všech co tehdy nosili zbraň a dnes nosí zbraň a to by se ti průměr taky hodně stáh a to jak tehdy tak dnes
epetr2008

Příspěvek od epetr2008 » 28 led 2009 16:37

Průměr ber tak, že bys vzal 1000 lidí z roku 1850 a tisíc lidí z roku 2000.
Nechal je žít stejným způsobem a pak je postavil proti sobě.

Pak bys zjistil, že nezáleží na době ze které ti lidé jsou, ale na jejich individuálních kvalitách.

Prostě na konci by zůstalo naživu cca 5% obou skupin.
Což nelze považovat ze relevantní výsledek hovořící pro nějakou skupinu.
Zvítězil by pak šampión obdařený velkou dávkou štěstí.

Ale lidé se dnes skutečně mění.
Né ve smyslu rychlosti, ale třeba
- jsou vyšší díky lepší dostupnosti potravy
- dožívají se vyššího věku díky lékařské péči
- klesá úmrtnost dětí
- množí se genetické poruchy
- defektní nepohyblivé spermie se implantují do defektních vajíček a vzniká tak něco, co by příroda sama nevytvořila

- určitému vzorku lidí se adaptují prsty na rukou uzpůsobené psaní na klávesnici
- mění se požadavky na funkce mozku díky informačním technologiím

Toto všechno bude zaznamenáno do genetického kódu.

Bohužel, žádné zrychlení se nekoná :roll: :roll:

Jsem stejně trapně pomalej jako lidé před 2000 tisíci lety, dokonce stejně pomalej jako člověk před 200 000 tisíci lety. Naopak, jsem-jsme pomalejší, protože tolik netrénujeme.
Naposledy upravil(a) epetr2008 dne 28 led 2009 16:43, celkem upraveno 1 x.
psena

Příspěvek od psena » 28 led 2009 16:41

Telesne jsme na tom jinak nez v roce 1850 a to dost podstatne. Jsme mohutnejsi nez byli lide z te doby, ale rekl bych, ze jsme ztratili uz neco z reflexu ktere oni meli, tezko rict, nebo naopak nam zabijeni Enemies v PC hrach muze pomoci? :D
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 28 led 2009 16:45

Údajně z Divokého západu neexistuje jediný ověřený případ, kdy by došlo k souboji tak jak ho vidíme ve westernech, tj. dva střelci se postaví proti sobě, pak tasí a ten rychlejší vyhrál. Tohle jsou legendy z šestákových románů.
Naopak je známo, že ti nejznámější pistolníci (spíš věčně nametení vrahouni) i šerifové jednoznačně preferovali střelbu do zad + plus všelijaké finty na odvedení pozornosti. :wink:
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
JirkaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JirkaS » 28 led 2009 16:46

Ares píše:A vy si myslite, ze oni tak jako dnesni strelci travili hodiny a hodiny tasenim a strilenim? Urcite ne v takovem pomeru v jakem to cini dnesni strelci.
Tady máš odpověď:
Newyorkský list Herald-Tribune ze 3. 1. 1930 otiskl rozhovor s Johnem L. Amosem, který jako mladík bydlel v Dodge City a sdílel pokoj s Batem Mastersonem a Nosáčem Jonesem:

„Jedinou výhradu, kterou jsem vůči svým spolubydlícím měl, bylo, že stále nacvičovali střelbu. Alespoň hodinu denně cvičili s nenabitými zbraněmi - tasení a cvak, tasení a cvak... Masterson a Nosáč cvičili střelbu v místnosti a obvykle jsem byl terčem já. Někdy jsem za sebou uslyšel cvaknutí, a když jsem se otočil, viděl jsem, že jeden z nich na mě naprázdno vystřelil z revolveru. Když jsem šel dovnitř, tak někdy oba prováděli nácvik tasení a střelby na mě, jak jsem vcházel dveřmi. Měl jsem je oba dost rád, ale nakonec jsem jim musel říct, že mi z toho povolují nervy a že budu muset podat oficiální demisi jakožto jejich terč. Ale ať už stříleli na mě či sloupek postele, věnovali denně mnoho času zdokonalování se v tasení. A nikdy nezapomněli každý den prohlédnout a vyčistit revolvery...“
Celý článek tady: http://www.valka.cz/newdesign/v900/clanek_11513.html
SINCITYMAN

Příspěvek od SINCITYMAN » 28 led 2009 16:48

No údajně minimálně jeden souboj Divokého Billa Hickoka vypadal tak že se soupeřem šli proti sobě a pak vypálili....Šikl,Legendy o divokém západě, ale vzhledem k úpravě a úrovni knihy nevím.
Blbec nikdy nepochopí, že je blbcem skutečně, pravdu o tom, že je blbcem, blbci říkáš zbytečně.
epetr2008

Příspěvek od epetr2008 » 28 led 2009 16:48

2 Kubajzz

To neber až tak vážně, westernový souboj vzniknul z pistolových soubojů s jednorannou pistolí a ten předtím ze souboje s kordy. Jinak divoký západ byl samozřejmě plný různých přestřelek.

A střelba do zad mohla být považována za něco jako vegetariánství, tedy za zdravý způsob života.
Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ares » 28 led 2009 16:52

Paráda, jenže Masterson byl šerif, takže zajištěna obživa, ubytování, plat a měl na to čas. Kolik myslíš, že na podobné kravinky měli času ti co byli věčně na útěku, bez jistého jídla a ostatních vymožeností?
tom 955i

sa 58

Příspěvek od tom 955i » 16 úno 2009 15:49

jsem to ladil a jeste a jeste tak se musim pochlubit 8)
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 16 úno 2009 16:16

Tak to ještě trochu polaď, aby to nezávadilo a s tím kolimátorem moc nestřílej, aby nepřestal svítit :( Jsem tyhle zničil 2 :(
reaktor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reaktor » 16 úno 2009 21:19

Holt u nás neumíme kropit. :twisted:
Brokovnice, obrana proti ČERNÉ MAGII

http://www.youtube.com/user/reaktor1300?feature=mhee
ZAIN1

Příspěvek od ZAIN1 » 18 úno 2009 13:51

Už zde někdo uvedl fakt, že drtivá většina soubojů nebyla vedena tak, jak je známe z filmů. Především šlo o to, který ze střelců je více odhodlaný zabít. Střílelo se do zad atd. Určitě záleželo i na zkušenostech z předchozích soubojů, kdy jde o život. Viděl jsem dost střelců, kteří v klidu nastřílí perfektní výsledky, ale když o něco jde (dnes především na závodech o výsledek :D , tenkrát o život) tak netrefí pomalu vrata od stodoly. Jo a ješte k té kebuli, jak se tu píše. Myslím, že právě ta kebule se lidem mění aměnit bude stále. :D
Odpovědět