Zdravím,
co se týče praku, osvědčil se mi způsob samo-domo. Něco se prodává, ale moc přes praky nejsem. Za svůj život jsem jich docela dost, ale před několika lety jsem řekl dost. Chci prak, který bude držet, který bude mít max. silné gumy a bude na něj spolehnutí. Fakt je ten, že já na praky už moc nedám, když zbraně tak jsou i mnohem přesnější, ale na druhou stranu nemohu říct, že ten můj je špatný. Občas něco pošle... Určitě nehrozí že se mi něco vrátí do obličeje, váhu neřešim.
Jednoduché: dvě ohnuté železné trubky, dole svařené, nahoře zavařené matice - v nich šroubek který drží očka - věci z kůže jsou ze silné kůže, letecká guma dvojitě. Jo nebylo to pořádně k udržení, takže pás ze sedačky to jistí, mám na to speciální trénink, mám to na ruce upevněné asi za 4 sekundy.
Jó, a kvalitní střelivo nesmí chybět - klasika válečky a kuličky z ložisek všech možných součástek náklaďáků různých velikostí si ale šetřím na „lepší“ příležitosti. Pravda je, že ale taková příležitost snad ještě nebyla, no ale lecos to prorve...
Taky hodně levná zábavná zbraň je plastová roura, na jednom konci zacpaná a s kamenem, švestkou či slimákem uvnitř (někdo používal tužkové baterky) to lítá taky pěkně. Chce to ale hodně tréninku...

CZ, ZKM, Slavia, Norconia, ALFA, Drulov ...