Příspěvek
od Vaskent » 01 pro 2015 00:25
Tak jsem se byl podivat na ten vzacny jev-clenska schuze SKP Rapid Plzen. Samozrejme se resil problem proc nebyla tak dlouho valna hromada clenu atd. To se defakto nezodpovedelo. A protoze nikde neni zapis z jakekoli predchozi valne hromady, tak ani dnes uz nikdo nevedel, kdo byl ustaven do vedeni klubu. Jedina dve jmena, ktera se vedela byl predseda-Petr Baroch a hospodar-Pavel Huml. O nich se vedelo diky tomu, ze defakto vyhradne nakladali a rozhodobali o financich klubu. Rocne se v klubu protocilo cca 300-500.000Kc. Kdyz pominu milionovou castku na porizeni kluboveho vozu KIA Sportage, kterou jsem za uvelem strelby nikdy nevidel pouzit, ale pravidelne vozila krmeni do lesa, zver z lesa...., tak cca 1/3 rozpoctu padla na servis vozu, telefon (co se da asi v ramci klubu protelefonovat za cca 80.000Kc rocne), dilna a zahrada postupem casu z 0Kc vzrostly na temer 1/4rozpoctu, a jine vydaje dalsi 1/4-1/3 rozpoctu. V konecnem vysledku se doslo k tomu, ze na strelbu se vynalozilo ve streleckem klubu cca necelych 10% rozpoctu klubu... Vysvetleni bylo, ze penize vlastne sehnal p.Baroch a sam z toho nic nemel, vse zustalo v klubu... Jen upozornim, ze se zde jedna o klub, nikoli Centrum sportu (byvala Ruda hvezda) kde tecou penize pro profiky a co p.Baroch robnez ridi. Vysledkem tedy nakonec nyla volba vedeni, kam se p.Baroch jiz nedostal. A nyni se nechava vypracovat audit na ucetnictvi, aby se prokazala pravni opravnenost k neomezenemu nakladani s financemi klubu. Vysledky budou zverejneny... Osobne se ale domnivam, ze by se muselo jednat o velice hloupe lidi, kdyby nakladali s financemi tak, ze by byly pravne napadnutelni. Takze jde spise o moralni stranku veci a to at si kazdy posoudi sam... Ale tak jako tak jsem na audit zvedav.