To Nikko jsem tam uvedl pouze jako příklad. Mohla tam být jakákoliv jiná levnější optika. Pokud se nepletu, tazatel optiku chce na kulovnici / nikoliv malorážku / a na střelbu z posedu. Jak některá levnější optika reaguje na větší zpětný ráz kulových zbraní je všeobecně známé. Tudíž u některých výrobců, pokud se snažím za každou cenu na optice ušetřit, to ve finále mohou být pouze vyhozené peníze. Platí zde to známé " nejsem tak bohatý, abych kupoval levné věci". Takže pořídit puškohled ...x 50/56/ +RD za 6000,-Kč, nebudu se ani vyptávat na kvalitu ostatních, je většinou přímo úměrná ceně.Olafe, zrejme si nepochopil o jake cenove kategorii puskohledu se bavime.
Nema smysl porovnavat Meoptu minimanlne za 6kKc a NIKKO za 1kKc.
spokojenost s pu?kohledy BUSHNELL
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Andy napsal:
OK, OK už mlčím. Psal jsem jen svoje názory jako tady asi jediný majitel toho Bushnella. Kdyžtak se teda ozvěte i někdo jiný.
K tomu zvětšení, kamarád má 12x zvětšení na kulovnici, na střelnici jsem to s tím zkoušel a třepalo se mi to teda fest. Zmrzlý v noci z posedu s tím zkušenosti nemám, ale pochybuji, že to bude extra jiné.
Schválně, jaké zvětšení při lovu nejčastěji používáte?
K tomu zvětšení, kamarád má 12x zvětšení na kulovnici, na střelnici jsem to s tím zkoušel a třepalo se mi to teda fest. Zmrzlý v noci z posedu s tím zkušenosti nemám, ale pochybuji, že to bude extra jiné.
Schválně, jaké zvětšení při lovu nejčastěji používáte?
Pokud si myslíte, že v noci na posedu budete používat zvětšení 12x a více, nic proti tomu. Ale osobně si myslím, že z hlediska světelnosti, není nad to, používat 7x50, nebo 56.Větší zvětšení se může použít, pokud bude vyjimečně jasná noc, tedy jako ve dne při úplňku ale pokud bude zhoršená viditelnost stejně přeladíte na těch 7-8x 50 či 56 nebo podobný ekvivalent.
Takze na tohle se pta:

FEATURES :
Multi-coated optics
One-piece tube
100% waterproof/fogproof construction
Dry-nitrogen filled
1/4 M.O.A. fingertip, resettable windage and elevation adjustment
Fast-focus eyepiece
Ask any trophy hunter and they'll tell you more tags are filled in the low-light hours than any other time. That said, it's wise to have a scope designed to excel in early-morning and late-evening light. Featuring Dusk & Dawn Brightness™ (DDB) multi-coated lenses for clarity and brightness in low light, you'll add precious minutes to every hunting day with the Banner® Dusk & Dawn® series. With one-piece tube design, the Banner Dusk & Dawn line includes a full assortment of specialty scopes for big-game, varmint, .22 rimfire, slug, black powder and turkey hunting.

FEATURES :
Multi-coated optics
One-piece tube
100% waterproof/fogproof construction
Dry-nitrogen filled
1/4 M.O.A. fingertip, resettable windage and elevation adjustment
Fast-focus eyepiece
Ask any trophy hunter and they'll tell you more tags are filled in the low-light hours than any other time. That said, it's wise to have a scope designed to excel in early-morning and late-evening light. Featuring Dusk & Dawn Brightness™ (DDB) multi-coated lenses for clarity and brightness in low light, you'll add precious minutes to every hunting day with the Banner® Dusk & Dawn® series. With one-piece tube design, the Banner Dusk & Dawn line includes a full assortment of specialty scopes for big-game, varmint, .22 rimfire, slug, black powder and turkey hunting.
Tak jsem se kouknul co o něm píšou jinde.
Když na zahraničních fórech padne otázka na puškohled do $200, tak je tam vždy na 5 příspěvků nadávek na šajze čínu jeden, kde někdo něco doporučuje. A mezi těmi doporučeními většinou bývá Burris Fullfield II, Bushnell 3200, Nikon Buckmaster, Sightron S2 + pár dalších pro nás neznámých značek.
Ten dalekohled 6-18 x 50mm model 71-6185 co je na obrázku je Bushnell Banner série Dusk & Dawn (soumrak/úsvit) a prodává se okolo $100. Ta doporučovaná série Bushnell 3200 se prodává okolo $200, takže ten Banner je cenou trochu podezřelý, ale nemusí být tak špatný, Bushnell je v US známá značka a ten nejhorší šit by asi neprodávali, i když těžko říct.
Na můj vkus je to zbytečně velké, přes 40cm
, ale proti gustu...
Kde ho chceš koupit?
A za kolik ho prodávají u nás?
Když na zahraničních fórech padne otázka na puškohled do $200, tak je tam vždy na 5 příspěvků nadávek na šajze čínu jeden, kde někdo něco doporučuje. A mezi těmi doporučeními většinou bývá Burris Fullfield II, Bushnell 3200, Nikon Buckmaster, Sightron S2 + pár dalších pro nás neznámých značek.
Ten dalekohled 6-18 x 50mm model 71-6185 co je na obrázku je Bushnell Banner série Dusk & Dawn (soumrak/úsvit) a prodává se okolo $100. Ta doporučovaná série Bushnell 3200 se prodává okolo $200, takže ten Banner je cenou trochu podezřelý, ale nemusí být tak špatný, Bushnell je v US známá značka a ten nejhorší šit by asi neprodávali, i když těžko říct.
Na můj vkus je to zbytečně velké, přes 40cm

Kde ho chceš koupit?
A za kolik ho prodávají u nás?
dik za snahu koukni na www.dalekohledy.cz
Na vzduchovke Gamo Hunter 440 mam Bushnell Sportsman 4 x 32. Bol relativne lacny. Stal 2200 Sk aj s montazou (asi tiez Bushnell, kedze bola v krabicke). Nastreloval sa celkom dobre. Obraz je pekny, ostry aj na krajoch. Kriz je tiez OK (oproti inym lacnym vyrobkom ako Norconia 4x20, Gamo 4x20,... co som uz videl). Len nie som schopny nastavit okular tak, aby bol kriz uplne tip-top ostry (mozno mam prehnane poziadavky) ale to moze suvisiet aj s tym, ze mam ocnu vadu - astigmatizmus a este -0,5D na oboch ociach... a strielam bez okuliarov, co je asi chyba...
Skusenosti este vela nemam, kedze ho vlastnim iba asi 2 tyzdne. Zatial som spokojny, lebo schopnosti strelca (podla mna) zatial zaostavaju za schopnostami vzduchovky s puskohladom. Na 15 m s oporou je mozne urobit sustrel 4 ran do 20 mm kruhu. Na 25 m s oporou som "vykuzlil" sustrel 4 ran do kruhu cca 4 cm. Pouzival som strelivo Kovohute Pribram - Diabolo Match "R". A po tom aj Gamo Pro Match Magnum. Na krtasiu vzdialenost boli lepsie diabolky z Pribrami, na dlhsiu zase Gamo. Asi to bolo koli tomu, ze Gamo boli "spicate" a pribramske diabolky boli "sportove" - rovne predky.
Konkretne na mojej vzduchovke sa vsak prejavila jedna dost velka neprijemnost. Montaz sa pomaly klze a posuva vzad po zakladni na ktorej je namontovana. Na puske je rybina a na nej je asi 5-6 mm vysoka zakladna a v nej dalsia rybina v ktorej je aj puskohlad. "Supersilne" utiahnutie montaze nic nevyriesilo a po cca 100 vystreloch sa puskohlad posunul asi 3-4 cm vzad.
Tu by som bol rad aj za kazdu radu, keby mi dakto poradil, ze co s tym...
Mna napadlo zatial iba jedine riesenie a to do zakladne "vsadit, vrazit, namonotvat" daky doraz, ktory zabezpeci to, ze montaz puskohladu zostane tam, kde ju chcem mat. Este ma napadlo zlozit tu plastovu zakladnu a upnut puskohlad rovno do rybiny na puske....
Este by som mal jednu laicku otazku. Co mam vlastne povedat, ked chcem kupit novu montaz. Predpokladam, ze priemer puskohladu (u mna 1 inch) by mal stacit. Este by som asi mal vediet aj vysku montaze, ale tu som uplne mimo a neviem, ze ako ju mam urcit, resp, neviem, aku vysoku mam pytat, aby to bolo OK. Samozrejme bez podhladu...
Skusenosti este vela nemam, kedze ho vlastnim iba asi 2 tyzdne. Zatial som spokojny, lebo schopnosti strelca (podla mna) zatial zaostavaju za schopnostami vzduchovky s puskohladom. Na 15 m s oporou je mozne urobit sustrel 4 ran do 20 mm kruhu. Na 25 m s oporou som "vykuzlil" sustrel 4 ran do kruhu cca 4 cm. Pouzival som strelivo Kovohute Pribram - Diabolo Match "R". A po tom aj Gamo Pro Match Magnum. Na krtasiu vzdialenost boli lepsie diabolky z Pribrami, na dlhsiu zase Gamo. Asi to bolo koli tomu, ze Gamo boli "spicate" a pribramske diabolky boli "sportove" - rovne predky.
Konkretne na mojej vzduchovke sa vsak prejavila jedna dost velka neprijemnost. Montaz sa pomaly klze a posuva vzad po zakladni na ktorej je namontovana. Na puske je rybina a na nej je asi 5-6 mm vysoka zakladna a v nej dalsia rybina v ktorej je aj puskohlad. "Supersilne" utiahnutie montaze nic nevyriesilo a po cca 100 vystreloch sa puskohlad posunul asi 3-4 cm vzad.
Tu by som bol rad aj za kazdu radu, keby mi dakto poradil, ze co s tym...
Mna napadlo zatial iba jedine riesenie a to do zakladne "vsadit, vrazit, namonotvat" daky doraz, ktory zabezpeci to, ze montaz puskohladu zostane tam, kde ju chcem mat. Este ma napadlo zlozit tu plastovu zakladnu a upnut puskohlad rovno do rybiny na puske....
Este by som mal jednu laicku otazku. Co mam vlastne povedat, ked chcem kupit novu montaz. Predpokladam, ze priemer puskohladu (u mna 1 inch) by mal stacit. Este by som asi mal vediet aj vysku montaze, ale tu som uplne mimo a neviem, ze ako ju mam urcit, resp, neviem, aku vysoku mam pytat, aby to bolo OK. Samozrejme bez podhladu...
Co říkáte na tento, prodejce to tam mrská od kačky hned jak se jeden prodá.Minulej šel za 1600kč
http://www.aukro.cz/item161459575__prof ... _1kc_.html
http://www.aukro.cz/item161459575__prof ... _1kc_.html
-
- Odborník na zbraně
Dovolte, abych taky přispěl zkušeností s Bushnellem. V době, kdy jsem o puškohledech věděl kulový (nedomnívám se, že teď vím o mnoho více), jsem koupil z druhé ruky Bushnell Trophy 3-9x40. Následně jsem se dověděl, že byl umístěn na SKS. Dal jsem ho na svou Brno Mod.4 a nebyl jsem schopen se trefit. Měl jsem pocit, že mi vždycky jaksi "poskočí" osnova. Z pocitu se stala jistota, dal jsem ho na opravu, kde konstatovali utržený kříž (sqělej kšeft). Byla provedena celková oprava, čímž se rozptyl srovnal (už to neskákalo). Následně jsem pořídil jiný sklo a bushnella jsem nechal kámošovi, který se začínal seznamovat se střelbou s optikou. Po určité době jsme zkusili udělat test různých dalekohledů a ten Bushnell posouvá záměrný bod při min./max. zvětšení o cca 10 mm. Stejnou chybu vykazuje při box testu. Vzhledem k tomu, že typ Trophy patří do střední úrovně programu firmy, domnívám se, že ty levné asi nebudou nic moc. Naproti tomu úroveň Banner by asi mohla být slušná. Na kulovnici bych se ale asi hodně rozmýšlel tuhle optiku montovat.
Zacnem od konca. Na gulovnicu by som ho nedal (ten Trophy). Myslim, ze je pravda to, ze na optike sa setrit nema. Ak uz kupit, tak daco poriadne (v ramci moznosti a celkovej ceny zbrane) a rozhodne nie daco uplne najlacnejsie. To je po tom zbytocna investicia. Clovek sa len zlosti a zbytocne je sklamany. Ja som ten svoj puskohlad kupil na vzduchovku. Je na nej a zatial je vsetko OK.