Pojdme od toho svoje návrhy(i když nelegalní) jsem tady uvedl a jak si to každý přebere je jeho věc..věřím že nejsem jediný kdo s touhle hračičkou nakladal jinak než pomoci vzduchu a diabolky........Spiš by mě ted zajímalo jestli vlastníte někdo Slavii 618 s rybinou...uvadí se že jde o docela výjímečné případy.....podle fotek je vidět že je docela malá.... taky by mě zajímalo kolik má,jestli 11mm nebo víc......
Jo tu rybinu tam mam ale je to asi jen na dioptr, dlouhá asi 3-4 cm takže úplně k hounu. a dioptr fakt néé.
u těch malorážek prý dochází k jinému jevu, a to je fakt!! flobert náboj je kratší než 22 LR, tím pádem použijete náboj do delší komory. Při použití správného náboje dochází v komoře k plynulému nárůstu tlaku a vše je ok. avšak při použití kratšího náboje střela na konci komory přibrzdí, a tlak kterýnemůže dopředu jde zpět a zde narazí na tlak z nábojnice..
PEPAN píše:... u těch malorážek prý dochází k jinému jevu, a to je fakt!! flobert náboj je kratší než 22 LR, tím pádem použijete náboj do delší komory. Při použití správného náboje dochází v komoře k plynulému nárůstu tlaku a vše je ok. avšak při použití kratšího náboje střela na konci komory přibrzdí, a tlak kterýnemůže dopředu jde zpět a zde narazí na tlak z nábojnice..
to predpokladáš alebo to môžeš nejak doložiť ? Priemer nábojnice aj u Flobert a u .22 LR je 5.7 niečo mm takže rozdiel k okrajom hlavne 0,1mm, takže aj keby sa projektil po opustení nábojnice mierne pootočil tak k určitému zpomaleniu vplyvom jeho "mikro"deformácie dôjsť môže ale že by to mohlo vyduť hlaven tak to teda pochybujem. Nehovoriac o tom, že časť energie odíde okolo projektilu. Ale ktovie...
Podložené docela jo, týká se to studie o haváriích revolverů 357 s náboji 38 spec. a došly k tomuto závěru. v tomhle případě ale mluvíme o úplně jinym zatížení. člověk který mi to říkal se právě pohoršoval nad používáním shortů a flobertů v malorážce, ale i dle mě je to bezpečné. Co jsem ale chtěl zdělit je to že se tento jev prosazuje i u poplbroků neodborně vyrobených
to sa ale nedá zrovnávať, u 357 s nábojmi .38 hrajú rolu iné faktory ako zanášanie medzery olovom, samotné zúženie komory, zavadenie o nábehový kužel, a problémy so strelami typu Wadcuter atď. To ale v tomto prípade nehrozý, komora u 22LR je dostatočne dimenzovaná u každej malorážky a pochybujem že by tam 40J flobert narobil väčšie problémy.
Inak už som videl vzduchovku prerobenú na 9mm slepák ! niektorý ľudia sú ako z Marsu a neuvedomujú si že nevratne prísť o zrak alebo prsty je tak ľahké...
K té rybině ještě myslim že bys tam mohl narvat dvoudilnou montaž těsně vedle sebe ne?? kdyby ten regulator na puskohled(nahoru a dolu) byl za montáží.......myslim takhle....
v případě flobertu tomu taky nevěřím, píšu to už odzačátku. ten 9mm poplbrok je přímý důkaz pitomosti na kterou se snažim upozornit, taky sem o něčem takovém slyšel. Takový zásah do zbraně je třeba pořád ještě technicky možný, ale nikdo soudný to neudělá a puškař tě s tim pošle do pr.. prostě je důležité dodržet maximální přesnost komory aby střela seděla přesně na patroně, atd.. a stejně to může být časovaná bomba. To sebemrzačení už mám osobně za sebou, když mi v dětství vystřelil poplbrok s přisypaným bezdýmym prachem pojistku do oka ¨a tím taky skončila životnost
puškohledem bych 618 nehyzdil, pokud má nějakou přednost, jsou to její rozměry, přesnosti jí nepřidáš, a bude z ní paskvil
na optiku mam trochu jiný názor, kór na tuhle vzdůšu. ta rybina je na dioptr-aspoň myslim a to je kukadlo úplně na 2 věci.
I tim vystřelenym okem si na 30 m můžu hrát s víčkem od petky( s menší úspěšností ale přece), při představě že na 630 se budu ještě vláčet s puškohledem mi není dobře a to by se mi ani nevešla do futrálu. Nedovedu si představit s 618 střílet přesněji
úprava, víčka střílím 630kou, úspěšnost asi 1/10 zatím pro nezdar počasí a neumětel
Naposledy upravil(a) PEPAN dne 27 dub 2010 23:26, celkem upraveno 1 x.
s 618tkou střílíš petky na 3O ??? ..trochu přeháníš ne??? .........aha ja jsem si hned řikal že s 618tkou by to byl nadlisdský úkol....... no s 630 už je to jiná kapitola......
Ahoj, nasel jsem v stare garazi slavi 618 podle meho laickeho odhadu se jedna o http://www.vzduchovka.cz/dokumentace/Sl ... ozkres.gif
ale nenatahovala
rozebral jsem ji do stavu ze jsem odsrouboval rukojet a zezadu odstranil pruzinu spouste
a viko pouzdra a ted se ji snazim natahnout
2x se mi podarilo natahnout tak ze se spoust natahla a pak jsem mohl vystrelit
ale v 99% pripadu dojde k natazeni ale spoust jen tak volne vysi
nemate predstavu kde je v takovemto laicky popsanem pripade zavada?
je to dost orezle ale mam strach to cele rozdelat abych to pak dokazal dostat zpatky