Slavia 634
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Ahojte, davam to sem len preto ze neni take tazke na 10 metrov nastrielat terc so vzduchovkou co "kope" alebo kto neveri teorii že diabolka je už davno vonku z hlavne po "kopnutí". Aj ked moc neuznavam nastrely na 10m skorej od 30m vyžsie, lebo vtedy sa ukazu vsetky "chyby" zbrane, optiky či streliva. http://picasaweb.google.sk/jofnyfoto/Vz ... 7676429138 

Ano, to je důkaz že i vzduchovka se zlamovací hlavní může být na menší vzdálenost velmi přesná, mě se takovej nástřel nikdy nepovedl, protože na 10m sem střílel vždy ve stoje bez opory a taky nejsem zrovna nejlepší střelec
Nevím jak to, ale měl sem se Slávkou 634 stejnej (hrůznej) rozptyl na 12 a 25m, čím to? Asi psychika...na 25m sem byl prostě klidnější. Na 12 sem to přemírou snahy o co nejlepší terč kazil.
Co se ale týče toho estli je, nebo není diabolka v hlavni, když píst narazí na tzv. "vzduchový polštář" (a od něj se pak odrazí pár milimetrů zpět), doporučuju projít si odkazy na předchozí straně v 5tém příspěvku od vrchu
Přeci proto nejsou pístovky tak přesné jako větrovky

Co se ale týče toho estli je, nebo není diabolka v hlavni, když píst narazí na tzv. "vzduchový polštář" (a od něj se pak odrazí pár milimetrů zpět), doporučuju projít si odkazy na předchozí straně v 5tém příspěvku od vrchu

Přeci proto nejsou pístovky tak přesné jako větrovky

AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Videl som tu schemu, je to super vidiet ako to funguje ale stale tam ostavaju stotiny kym sa piest zastavý. Samozrejme ze vetrovka je vetrovka
uz len kôli pevnej hlavni kde su neni tie odchilky pri zavreti hlavne (silnejsie alebo slabsie) na vedsiu vzdialenost vidiet. Pripadne chod piesta. Tiez som musel najprv poriadne dotiahnut bočný šrob (tazsie sa zlamuje ale...) a nalepit medzi hlaven a telo tenky pasik gumy aby hlaven nevaklala hore, dole
Trošku to pomohlo. 
uz len kôli pevnej hlavni kde su neni tie odchilky pri zavreti hlavne (silnejsie alebo slabsie) na vedsiu vzdialenost vidiet. Pripadne chod piesta. Tiez som musel najprv poriadne dotiahnut bočný šrob (tazsie sa zlamuje ale...) a nalepit medzi hlaven a telo tenky pasik gumy aby hlaven nevaklala hore, dole

jofny... presne aj tvoj nastrel je dokazom "nepresnosti" piestoviek... mne sa tiez par takych podarilo... ale ked si spravis kruznicu tak to bude okolo 10 az 12 mm na 10 metrov (stred klasického terca je 12 mm a to tvoje je podobne velké) no a to je cca rozptyl 30 az 36 mm na 30 metrov ked to vztiahneme k online tercu...
vetrovka na 10 metrov da vsetko "jednou" dierou...
vetrovka na 10 metrov da vsetko "jednou" dierou...
- - - = = = (( as mad as possible )) = = = - - -
AirArms Pro-Sport + Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 + Kozap č. 23 + JSB Exact 4,52 mm (bolo 5,52 mm)
AirArms Pro-Sport + Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 + Kozap č. 23 + JSB Exact 4,52 mm (bolo 5,52 mm)
To madbugie: úplne s tebou súhlasím, nechcem miešat vetrovky z piestovkami (to je ina liga) ide iba o to ze porovnavat by sa malo na vedsie vzdialenosti. Pri strelbe so S630 a teraz so S634 som v presnosti nenasiel rozdiel akurat v tom ze pri strelbe S630 na vedsiu vzdialenost to bolo horsie kôli malej ústovej rýchlosti (poveternostne a ine vplivy). S toho vypliva ze na kratke vzdialenosti su vsetky (piestovky) na jednej "lodi".
inak vsetko je OK...

tak chlapci...
uz asi mesiac to vo mne hlodá a asi sa k tomu odhodlám...
zmeral som si ten moj "nadstavec" a má 17 cm ked vezmem v úvahu ze tak 5 cm by som nechal ako uchytenie na hlaven zostáva mi 12 cm k "dobru"
hlaven má 45 cm... fiknem ju rovno na 30 cm ako má HW97K alebo radsej zacnem pozvolna na 35 a postupne pojdem dolu (podla nástrelov)...
(tie 3 cm mi v natahovani nerobia problem sily je dost...)
no nic najskor asi skusim porobit nejake cvicne nastrely s original hlavnou a potom sa asi do toho pustím...
tak a babo raď (aspon overime teoriu v praxi ze ci kratsia lepsia ako dlhá teda u pruzinovky)
uz asi mesiac to vo mne hlodá a asi sa k tomu odhodlám...
zmeral som si ten moj "nadstavec" a má 17 cm ked vezmem v úvahu ze tak 5 cm by som nechal ako uchytenie na hlaven zostáva mi 12 cm k "dobru"
hlaven má 45 cm... fiknem ju rovno na 30 cm ako má HW97K alebo radsej zacnem pozvolna na 35 a postupne pojdem dolu (podla nástrelov)...
(tie 3 cm mi v natahovani nerobia problem sily je dost...)
no nic najskor asi skusim porobit nejake cvicne nastrely s original hlavnou a potom sa asi do toho pustím...
tak a babo raď (aspon overime teoriu v praxi ze ci kratsia lepsia ako dlhá teda u pruzinovky)
- - - = = = (( as mad as possible )) = = = - - -