Slavia 634
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Už je k mání Perun 734 zhruba za 4900. Král zemřel. Ať žije král!
Padáčková prasátková střelnička
Na flintu zrovna šetřím
Na flintu zrovna šetřím
Re: Slavia 634
Já si říkal, proč by najednou tak úspěšná vzduchovka jako Slavia 63x skončila. ČZ to střelila Slovákům, stejně to tam už víc jak 10 let dělali a ti to jen přejmenovali a asi po přestávce frčí dál. Tak aspoň budou náhradní díly, to je fajn.
Možná by stálo přejmenovat vlákno na Slavia 634/Perun 734. A si mají rádi Uherský Brod, když místní pivovar vaří pivo s názvem Perun
.
Možná by stálo přejmenovat vlákno na Slavia 634/Perun 734. A si mají rádi Uherský Brod, když místní pivovar vaří pivo s názvem Perun

Zajímavý postřeh s Perunem! Obávám se, že při zvýšené ceně za peruna bude spousta nováčků raději volit Španěla, který toho za tu cenu nabídne více, ač v jiné kvalitě :/
Slavia 634 s Mambou Lite na BKL a botkou Biesley, Exact 4.52
len pre upresnenie...
Perún, alebo aj Parom... staroslovanský boh hromu a blesku

niečo ako germánsky Thor akurát namiesto kladiva má sekeru
Perún, alebo aj Parom... staroslovanský boh hromu a blesku

niečo ako germánsky Thor akurát namiesto kladiva má sekeru

- - - = = = (( as mad as possible )) = = = - - -
AirArms Pro-Sport + Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 + Kozap č. 23 + JSB Exact 4,52 mm (bolo 5,52 mm)
AirArms Pro-Sport + Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 + Kozap č. 23 + JSB Exact 4,52 mm (bolo 5,52 mm)
Radegast je skôr Svarog ako boh slnka či syn Svarožič 
no linknem to sem rovno celé nech teda máme prehlad v tých pivných mokoch
kým nás nestopnú za OTčko...
https://sk.wikipedia.org/wiki/Radegast_(mytol%C3%B3gia)

no linknem to sem rovno celé nech teda máme prehlad v tých pivných mokoch

https://sk.wikipedia.org/wiki/Radegast_(mytol%C3%B3gia)
- - - = = = (( as mad as possible )) = = = - - -
Ahoj kluci, přečetl jsem celé vlákno a chtěl bych poděkovat všem, kteří zde sdílejí své poznatky a experimenty. Se S634 jsem spokojený. Po dotažení šroubu hlavně vystrileno cca 700 diabolek a stále bez vůlí. Má krásnou bukovou pažbu, a za ty peníze k ní nemám výhrady. Zajímalo by mě, kde se dá koupit origo pružina, chtěl bych ji pořídit do zásoby. Slyšel jsem, že se prodávají i nekvalitní z bláta a chtěl bych se tomu vyhnout.
HW97k, VALIANT Zephyr 5-20x50
Vzhledem k tomu, že ČZ přestala Slávie vyrábět, dal jsem dotaz do podnikové prodejny ohledně dostupnosti náhradních dílů za pár let a tam mi řekli, že náhradní díly na Slávie budou dlouhodobě dostupné. Předpokládám, že kompatibilní budou i díly z Perunu 734.
Osobně bych pružinu koupil na nějakém ověřeném obchodě, popřpadě určitě se to dá objednat i v té podnikové prodejně.
http://www.czub.cz/cz/podnikova-prodejn ... brod.html/
Petr
Osobně bych pružinu koupil na nějakém ověřeném obchodě, popřpadě určitě se to dá objednat i v té podnikové prodejně.
http://www.czub.cz/cz/podnikova-prodejn ... brod.html/
Petr
Díky Petře, odpověděli mi hned, 333 Kč pružina to bych bral, ale poštovné a balné 190 mi přijde dost. Asi do toho stejně půjdu. Jinak jsem z Brna, kdyby se chtěl někdo složit na poštovné.
HW97k, VALIANT Zephyr 5-20x50
Hej, ale jak tvrdia predajcovia v shopoch, že pružiny z kvalitnáej švédskej oceľe pre 634.
A co když se změní název na jméno boha, tak kvalita a konstrukce jsou automatický lepší?Perún, alebo aj Parom... staroslovanský boh hromu a blesku
Hlaveň je najednou přesně 4,5mm, a ne 4,53+ ? Železo bude pevně v pažbě? Samotná pažba bude hladká a rovnoměrně nabarvená? Spoušť bude jemná a rohy bez nerovností? Objeví se podložky, které odděluji rohy od hlavně? Těsnění pístu bude normální a pružina nebude zbytečně silná? Ikdyž je ze švýcarského drátu, tak spíš ně - švýcarský drát slovanskými bohy opovrhuje.
Ale když se před výstřelem řekne několik staroslovanských slov jako zaklínadlo, o tom kam mají jít výrobci a co tam mají dělat, tak vzduchovka hned dá slíbené 16J. Je pravda, že teď slibuji 11-15J. Tomu se má rozumět jak? Bez zaklínadla 11 a s ním 15? Tato vzduchovka se vyrábí padesát let a pořád si nemůžou odpustit pod úhlem provrtaný přepouštěcí otvor.
V této cenové kategorii a výkonnosti je silný hráč Weihrauch 30S - s dopravou stojí přibližně taky 5 tisíc. Ale spoušť Record, dobrá hlaveň a skvělá kvalita. A kdo potřebuje silnější a delší, tak tu je Hatsan 55S, Gamo Hanter 440. Slavia/Perun má jednu nelíčenou výhodu - jednoduchost demontáže/montáže.
Uzavřel jsem křivý přepouštěcí otvor a provrtal nový. Vložil jsem svoje těsnění pístu od Air Arms a našel, hodící se, úsilí pružiny/váhu pístu. Udělal jsem delší vodítko pružiny. JSB Exact 5,5 - 170m/s. U 4,5 jsem to ještě neměřil.Ahoj. Jak pokračuješ s tuningem?
Chci objednat pružinu s menším krokem a menším průměrem, a také udělat vodítko pístu z hodně tvrdého plastu a podložky pro nastavení váhy pístu. Pak bude tišší a vibrace bude slabší. Udělal jsem to tak u Slavia 631 a Haenel 284 - pružina nejde vůbec slyšet. Pár lidi z nich střílelo a mysleli si, že jsem tam vložil plynovou pružinu. Když se všechno povede, tak budu dělat set pro tuning. Mnozí se ptají.
Ještě přemýšlím, jak upevnít železo v pažbě.
A čo si myslíte o miernom "uskrteni" prietokoveho kanalku?
S fabrickym otvorom má ak sa nemilim 3,2mm. A ak by sa kanalil aspoň o trozku zúžil? Nemalo by to pozitívny účinok na mierny prírastok výkonu?
Keďže by sa týmto spôsobom zvýšila kompresia vo valci.
S fabrickym otvorom má ak sa nemilim 3,2mm. A ak by sa kanalil aspoň o trozku zúžil? Nemalo by to pozitívny účinok na mierny prírastok výkonu?
Keďže by sa týmto spôsobom zvýšila kompresia vo valci.
Problémem není průměr přepouštěcího kanálku, ale to, že je provrtán pod úhlem. Proto je moc "mrtvého" objemu (nevyužitý vzduch). Takové přepouštěcí kanálky už dávno všichni odmítají. Dřív se myslelo, že to přidá na přesností, ale teď se ví, že to tak není. Já jsem zavřel originální přepouštěcí kanálek a provrtal nový, rovný. Hlavní problém je těsnění pístu a pružina.
Ďakujem za info. Aha takže kanalik pod uhlem spôsobuje predĺženú dráhu prechodu vzduch a tým sa aj plyn spomalí a neviuzije úplne.
A čo tesnenie piestu a pruzina sú nekompatibilne? Prepúšťa vzduch trsnenie?