Slavia 634
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Pro ranovak :
V tom případě je třeba upravit montáž - buď zbrousit, nebo podložit např. tvrdým papírem na místě, které pomůže změnit nasměrování puškohledu...
Není to žádný neřešitelný problém...
V tom případě je třeba upravit montáž - buď zbrousit, nebo podložit např. tvrdým papírem na místě, které pomůže změnit nasměrování puškohledu...
Není to žádný neřešitelný problém...
Re: Slavia 634
přihnout hlaveň nahoru, hned za kostkou..... dělal jsem to už mnohokrát, sundáš-uchytíš přes hliníkové plechy do svěráku-lehce napružíš(LEHCE, ALE S RAZANCÍ)-namontuješ-pohledem porovnáš-a buďto znovu, nebo jak potřebuješ, hlavně jsou z bláta takže to jde.
QB Home made PCP a další
www.mopako.estranky.cz
www.mopako.estranky.cz
Mám jiný problém se Slavií 634. Mám na ní namontovanou optiku Optisan Cobra 3-9x42 AO, od 15m do 30m je fakt přesná na 55m se dokážu trefit do krabičky cigaret (musím nadsazovat), ale když střílím tak na 10m tak mi to lítá všechno dolů a musím taky nadsazovat, zhruba tak o 3cm. Jak je to možný?
Něco sem našel, asi to tak má býti: http://www.fieldtarget.cz/clanky-55/rec ... rivka.html
Něco sem našel, asi to tak má býti: http://www.fieldtarget.cz/clanky-55/rec ... rivka.html
-
To, že hlaveň není v rovině s pístem je u Slavií normální, mají to všechny. Je to způsobeno těsněním hlavně, které je příliš silné. Zkuste si těsnění vyndat a zaklapnout hlaveň. Stačí ubrousit těsnění a hlaveň jde nahoru. Někdy se doporučuje také ubrousit plošku, kterou hlaveň dosedá na narážku. Po úpravě se však do sebe více zaklapnou narážka a zarážka a hlaveň pak jde hůře odjistit, takže ať si každý vybere... Rovnat hlaveň do roviny silou mi přijde brutální...
Tdeans : dobre si nasel. Je to normální, kazdy puskohled je na montázi, ktera ma svoji vysku, vzdy nad osou hlavne. Kdyz znas trochu zakonitosti balisticke krivky / draha strely / a optiky / zamerna puskohledu /, bude to jasne....
zdeans: a na kolik metrů ju máš nastřelenou?Měl by sis pořádně nastudovat,jakou má 634 balistickou křivku,plus základní znalosti o optice,pak by ses nedivil.
Já mám nastřeleno na 16 m,ten samej Optisan.Na 25 m mi to lítá nahoru,protože diabolka na balistické křivce ještě stoupá.Ale na 4 m musím 2 doty nadsadit,páč to líce vlivem nastavení na 16 m,dolů.A že musíš na 55 m nadsadit? Jistě,diabolka už ztrácí energii a rychlost a začíná klesat.Nastuduj si základy balistiky a budeš bez problému
Já mám nastřeleno na 16 m,ten samej Optisan.Na 25 m mi to lítá nahoru,protože diabolka na balistické křivce ještě stoupá.Ale na 4 m musím 2 doty nadsadit,páč to líce vlivem nastavení na 16 m,dolů.A že musíš na 55 m nadsadit? Jistě,diabolka už ztrácí energii a rychlost a začíná klesat.Nastuduj si základy balistiky a budeš bez problému

A ladineksmolik je úplně mimo a nikdo nedejte na jeho nesmysly.
Man: Teorii balistiky máš nejspíš dobře nastudovanou,ale chtělo by se nejdřív pořádně podívat na co kdo odpovídá než začneš urážet.Aneb měl si někdy Slávii v ruce?:)
Man: Nastřelená je na 25 m , je mi jasný že na 50m musím nadsazovat. Mě zarazilo, že do těch cca 10m musím taky nadsazovat. Díky tomu odkazu jsem to celkem pochopil. Na vojně jsme stříleli Sa. vz 58, bez optiky a tam to bylo celkem jednoduchý, co si pamatuju, tam se posunulo hledí a bylo to, ale optika je pro mě celkem nová věc.
Jenom tak, kde najdu balistickou křivku Slavie 634 se střelivem JSB Exact, popř. JSB Straton v kalibru .177 (opravdu netuším, pochybuju, že vůbec někde), protože si myslím, že na střelivu taky celkem záleží. Pokud se pletu, tak mě opravte.
Jenom tak, kde najdu balistickou křivku Slavie 634 se střelivem JSB Exact, popř. JSB Straton v kalibru .177 (opravdu netuším, pochybuju, že vůbec někde), protože si myslím, že na střelivu taky celkem záleží. Pokud se pletu, tak mě opravte.
Balistická křivka třeba tady: http://www.hft.cz/prislusenstvi-a-dopln ... y-chairgun
Air Arms EV2 MK4 / Optisan CP 10x32P mil-MH10x
Slavie 620, Slavie 630
Je lepší to blbě dělat, než o tom chytře kecat.
Slavie 620, Slavie 630
Je lepší to blbě dělat, než o tom chytře kecat.
Balistickou křivku si musíš zpočítat sám.Viz odkaz nahoře ten článek tě povede.Na konci článku je odkaz, nejdřív si program stáhni a naistaluj.
zdeans:já jsem to tady dříve četl v příspěvcích,tuším, Kubajzze,krásně přehledně graficky vysvětleno.Ale už nevím,ve kterým vlákně.Taky jsem z toho byl jelen 

Man: Jako chronometr nemám, takže nezměřím ani rychlost střely, tudíž nic
Jinak mě prostě zarazila ta střelba na hodně blízko, ostatní střelba byla tak jak jsem očekával.
xpetrx: ten program je sice asi dobrej, ale my co nemáme Windows, ale Linux, tak jsme v pr..li. Dokonce jsem to nerozchodil ani emulátoru Wine, pač to chtělo nějakou komerční Javu a na to já kašlu, ale i tak díky.
Kdyby bylo něco pro Linux a já měl chronometr, tak bych si to i rád změřil.

xpetrx: ten program je sice asi dobrej, ale my co nemáme Windows, ale Linux, tak jsme v pr..li. Dokonce jsem to nerozchodil ani emulátoru Wine, pač to chtělo nějakou komerční Javu a na to já kašlu, ale i tak díky.
Kdyby bylo něco pro Linux a já měl chronometr, tak bych si to i rád změřil.
mám to zastřílené jak ty. Na jeden dotek s plmyslnou přímkou . A v tom případě musím na blízku nadsazovat. Kolem 15 ti m na kříž a dále zase nadsazovat. Dej si terče po pěti metrech nebo hustěji a uvidíš jak to lítá. Na 15 si to nastav na kříž.
Pro zajímavost, jak zbrojovka umí dělat díry pro šrouby (634 koupena v roce 2015, tedy letos, v Opletalce).