SKS Simonov
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Tak, konečně se můžu pochlubit svou vysněnou zbraní. Pažba Tapco Timbersmith Black laminate (dovoz USA) + zásobníky Tapco 20rd (dovoz SRN) . Čekal jsem 3 měsíce, než jsem všecko posháněl. Hlavně e-shop Proarms mě ohleduplně zdržel, když jsem si po 6-týdenním čekání musel napsat o zprávu, že slíbené zásobníky fakt nedošly. Později (tak za měsíc, až žena trošku stráví mé hýření
) utratím ještě pár peněz za kvalitní popruh a bipod na hlaveň.

》》》》》FORTES FORTUNA ADIUVAT《《《《《
Re: SKS Simonov
Můžu se zeptat, kde v Německu jsi koupil ty zásobníky?
Grand Power P1, Simonov SKS 45
Rejsek píše:Ehm? Četl jsi předchozí příspěvky?
Četl jsem příspěvek od Atola, ale tam se musí registrovat, tak jsem si myslel, že to jde i někde jinde. Německy bohužel neumím. A kvůli dvoum zásobníkům se mi registrovat moc nechce.
Tož, co ti na to mám napsat .....
Tak budeš asi bez zásobníků no. Taky neumím německy, možná se tak akorát představit a zeptat se kolik je hodin. Ale ty zásobníky mi stály za to se zaregistrovat a strávit cca 10 minut u google translatoru
Nebo popros někoho z okolí, kdo je na tom s němčinou lépe než ty.
Řeknu ti to narovinu. Záleží jen na tom, jak moc je chceš. Magy do SKS se teď v ČR hodně, HODNĚ špatně shánějí, takže když ti někdo naservíruje z čistajasna eshop, kterej ti je schopnej poslat magy už do 4 dnů, měl bys uvažovat jen nad tím, jak je tam objednat, ne to zkoušet ještě někde jinde
Ale jak říkám, je to jen na tobě.

Řeknu ti to narovinu. Záleží jen na tom, jak moc je chceš. Magy do SKS se teď v ČR hodně, HODNĚ špatně shánějí, takže když ti někdo naservíruje z čistajasna eshop, kterej ti je schopnej poslat magy už do 4 dnů, měl bys uvažovat jen nad tím, jak je tam objednat, ne to zkoušet ještě někde jinde

je to otázka priorit
Kdo to chce, práci si dá. Komu to za tu práci nestojí, zase tolik to nechce 

-
Dobrý den,
Měl bych dotaz ohledně dovozu konverze ( a celkově ) věcí z USA. Takže hlavně na Rejska.
Kolegové a i kluci na střelnici povídali že na věci z USA můžu zapomenout , že nepošlou ani šroubek na m4
.
Po tomhle zjištění jsem byl trošku špatnej pač bych chtěl mosin bullpup od SG nebo těch crbqs či jak je ta zkratka.
Chci ji jen jako for fun gun a rád bych ji měl.
Jak to teda je?
Díky za odpovědi.
Měl bych dotaz ohledně dovozu konverze ( a celkově ) věcí z USA. Takže hlavně na Rejska.
Kolegové a i kluci na střelnici povídali že na věci z USA můžu zapomenout , že nepošlou ani šroubek na m4

Po tomhle zjištění jsem byl trošku špatnej pač bych chtěl mosin bullpup od SG nebo těch crbqs či jak je ta zkratka.
Jak to teda je?
Díky za odpovědi.
FakkenMaul píše:Dobrý den,
Kolegové a i kluci na střelnici povídali že na věci z USA můžu zapomenout , že nepošlou ani šroubek na m4.
Jak to teda je?
Díky za odpovědi.
Zkus tohle https://www.brownells-cesko.cz
Ještě že tam není na prodej ta moje, to bys mě pěkně nas*al
Já chtěl původně tu bullpup konverzi na SKS, ale nešlo to objednat přímo od výrobce. Musel jsem přes exportéra. A tam v pohodě. I změna na ten laminát na poslední chvíli pro ně nebyla problém.
K tomu pár zásadních věcí:
-veškerá komunikace v AJ
-musíš napsat prohlášení k čemu to chceš a podepsat, že to nemáš na to, abys to dál prodával. Oskenovat a poslat zpět. Tohle prohlášení oni pak posílají na Min. zahraničí a to uděluje licenci k vývozu. Tyhle průvodní dokumenty slouží k tomu, aby ti to naši celníci nezabavili. Takže tady je asi zakopaný pes v tom názoru tvých kolegů. Prostě to musí přijít s papírama. Pak dle mě nebude problém. Záleží ale taky, co se může posílat a co už ne.
-za přepravu a licenci k převozu jsem zaplatil dalších skoro 100$
-celňáci v ČR mě spolu s poštou (nechal jsem ji vyřídit proclení na dálku, abych nemusel do Práglu) stáhli o dalších 19kil.
Méně zásadní věci (samozřejmě je to tvoje věc):
-jsem rád že jsem se tu nechal přesvědčit od lidí a nekoupil ten bullpup. Když jsem si představil, že mi bude závěr opravdu třískat v konverzi jen pár cm od držky a očí, přehodnotil jsem to. For fun bych si třeba koupil na Mosina ten Archangel stock, jebl bych na to optiku a chodil prášit na dálku jako s moc pěknou moderní sniperkou.
-taky bych zvážil (pokud už překousneš, že by ti to při závadě mohlo roztrhnout frasnu), jestli má smysl dělat z opakovací pušky, jako je mosin, útočnou pušku (u SKS se to dá pochopit, protože je to poloautomat).

Já chtěl původně tu bullpup konverzi na SKS, ale nešlo to objednat přímo od výrobce. Musel jsem přes exportéra. A tam v pohodě. I změna na ten laminát na poslední chvíli pro ně nebyla problém.
K tomu pár zásadních věcí:
-veškerá komunikace v AJ
-musíš napsat prohlášení k čemu to chceš a podepsat, že to nemáš na to, abys to dál prodával. Oskenovat a poslat zpět. Tohle prohlášení oni pak posílají na Min. zahraničí a to uděluje licenci k vývozu. Tyhle průvodní dokumenty slouží k tomu, aby ti to naši celníci nezabavili. Takže tady je asi zakopaný pes v tom názoru tvých kolegů. Prostě to musí přijít s papírama. Pak dle mě nebude problém. Záleží ale taky, co se může posílat a co už ne.
-za přepravu a licenci k převozu jsem zaplatil dalších skoro 100$
-celňáci v ČR mě spolu s poštou (nechal jsem ji vyřídit proclení na dálku, abych nemusel do Práglu) stáhli o dalších 19kil.
Méně zásadní věci (samozřejmě je to tvoje věc):
-jsem rád že jsem se tu nechal přesvědčit od lidí a nekoupil ten bullpup. Když jsem si představil, že mi bude závěr opravdu třískat v konverzi jen pár cm od držky a očí, přehodnotil jsem to. For fun bych si třeba koupil na Mosina ten Archangel stock, jebl bych na to optiku a chodil prášit na dálku jako s moc pěknou moderní sniperkou.
-taky bych zvážil (pokud už překousneš, že by ti to při závadě mohlo roztrhnout frasnu), jestli má smysl dělat z opakovací pušky, jako je mosin, útočnou pušku (u SKS se to dá pochopit, protože je to poloautomat).
Pošlou ti cokoli, co není na ITAR. Seriózní a velký obchodník to mívá vyznačený. Nicméně spousta hlavně menších obchodníků si nekomplikuje život s ITAR a prostě ven nic nepošle (neživí je export jedný drobnosti ročně, aby si zařizovali licenci a řešili, co je a co není pod restrikcí). Nicméně když pohledáš, tak najdeš buď krám, kterej ti pošle věci, který nejsou na ITARu a nebo si to ošéfuješ přes USA adresu (obvykle ale je třeba i USA platební karta). Našim celníkům je to šumák, pokud to není vojenskej materiál v legislativním slova smyslu (teda krom toho, že i podle hodnoty nejspíš dopočítaj clo + DPH).
Ano, proto mi asi dali v tom SG Works kontakt na toho exportéra. S těma celníkama jsem se možná spletl, ta licence je spíš pro jejich kontrolu před vývozem z USA. Nicméně i pro naše celníky budeš potřebovat nějaký doklad o tom, že jsi to objednal a zaplatil.
Jinak ten eportér mi akorát řekl, že mu mám poslat odkaz na to, co chci koupit a už to jelo. Podle mě seženou vše co lze poslat, ale nic dalšího jsem nebral, tak to nemůžu potvrdit. Byli fakt hrozně ochotní a příjemní. Pokud chceš, napiš mi sz. Pošlu ti na toho exportéra mail a můžeš to s nimi zkusit.
Jinak ten eportér mi akorát řekl, že mu mám poslat odkaz na to, co chci koupit a už to jelo. Podle mě seženou vše co lze poslat, ale nic dalšího jsem nebral, tak to nemůžu potvrdit. Byli fakt hrozně ochotní a příjemní. Pokud chceš, napiš mi sz. Pošlu ti na toho exportéra mail a můžeš to s nimi zkusit.
Aaaaa.... teď si ještě uvědomuju, že s tím závěrem, co bouchá u ksichtu a roztrženou frasnou, jsem napsal samozřejmě blbost, jelikož je mosin opakovačka
Myslel jsem při psaní na SKS. Ten zbytek ale platí.

A pokud někdo sháníte zásobníky, tak se dají objednat v Proarms.cz
Jo, to dají. Otázka je, jestli je dostaneš. V eshopu jsem je neviděl. S nedostupnými magy u Proarms mám své zkušenosti. Řeknou, že je objednají a po 6 týdnech ti oznámí, že v objednávce nepřišly. Nejjistější je ten německý Starshooter. Sice dáš 16€ za poštovné, ale zas to máš do týdne doma.
nechce mně to sem pustit obrázky....prý velké soubory....můžu ti to poslat na e-mail....vasek666 píše:ATOL píše:tak jsem to odfrézoval a potom přelíznul studeným brynýrem....teď už to chodí perfektně....
nějaké foto, a návod by prosím nebyl?