Tak to se opravdu těším a jsem zvědav, co o SWFA SS napíšeš. V USA je to bestseller. Čistokrevný Japonec, stejně jako Sightron SII BS a SIII. Modely s označením HD určené pro palné zbraně nabízejí prvotřídní obraz podle ohlasů na opticstalk.com a docela mě mrzí, že 10x42 HD má paralaxu stavitelnou od 50 yard.
Sightron SIII 10x42, 16x42 a 20x42 stojí 578 $, zatím co SWFA 10x42 (ne HD), 16x42 a 20x42 stojí "pouze" 300 $.
To by mohl být zajímavý souboj!
U Sightronu SIII fix je podle mých zkušeností dobré po manipulaci s flintou raději překontrolovat korekci nastavení věžiček, hlavně stranové korekce. Jinak skvěle vykreslující optika, zatím jsem si nevšimnul žádných rušivých či falešných odlesků.
Možné nevýhody v obraze: čím větší zvětšení tím užší zorné pole, menší hloubka ostrosti (může být i výhodou), kratší oční reliéf (záleží na konstrukci, u SIII fix je stejný), menší výkon při nízké hladině osvětlení a v neposlední řadě pokud nedržíte flintu v klidu, potom díky roztřesenému obrazu (chvění) klesá i schopnost rozlišení, čiže pozorovatelnost jemnějších detailů v obraze.