Příspěvek
od Jim » 07 bře 2012 21:02
Měl jsem Sharpsku sporting model 1863 od Pedersoliho, ráže 45. Nakonec jsem se jí zbavil a byl jsem rád. Lauf byl precizní, soustřel jsem nakonec vypiplal i na 100m. Ale problémů bylo tolik, že mě to otrávilo a znechutilo natolik, že bych flintu týto konstrukce nekoupil už ani náhodou. Nebudu popisovat problémy, ale od neodpálení náboje přes profukování na ruce a foukání do ksichtu, zadírání závěru jich bylo dost. Musel jsem hodně, opravdu hodně laborovat a upravovat závěr, zátravku, těsnění destičky, úprava průšlehovýho kanálku apod. Mimo to jak měl závěr frézováno osazení, tak bylo vidět, že fréza byla nasazena špatně a vzápětí nasazena správně. Takže tam bylo kus osazení mimo. Na funkci to vliv nemělo, ale byla to estetická vada. Ten blok závěru kvůli tý vadě neměl vůbec opustit fabriku. U Ardesy by mě něco takovýho nepřekvapilo, ale Pedersoli, škoda mluvit. Jinak povrchovka, dřevo, spasování kovových dílů do dřeva paráda. Kvůli různým popsaným vadám a profukování se flinta při čištění musela rozdělat celá a čištění dalo dost práce. I když střelba byla přesná, údajně jsou ráže 54 přesnější. Nábojnice pro tento kalibr 45 byly dlouhý, dutina v nich příliš velká, takže dosypávání krupicí. Když se naplnila celá prachem střely se strhávaly. Prostě spousta detailů, která mi komplikovala život. Takže šla do světa a já se kajícně vrátil k perkusní předovce. Tam takový problémy nejsou. Podotýkám, že tyto problémy jsem měl já. Jiní uživatelé, jako třeba serža Virginan si ji nemůže vynachválit. Vůbec jsem se divil, jak tyto flinty, teda tento model perkusní zadovky se mohly kdy vyrábět. Tyto problémy se musely vyskytovat vždy i v předminulým století. Já v nich žádnou výhodu nenašel. Jen problémy. Takže asi tak, to jsou moje zkušenosti, měl jsem ji cca 2 roky. Byla z druhý ruky za cenu téměř poloviční a byla ještě v záruce. Původní majitel asi věděl, proč se jí zbavuje.
Času dosti mám, trpělivost musím míti.