S&W 1911, STI SPARTAN , TAURUS 1911...
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Podělte se prosím o Vaše zkušenosti rady či doporučení, rozhoduji se mezi S&W 1911 a STI SPARTANEM která volba je podle vás lepší případně doporučte jiný model 1911 v obdobné cenové relaci kolem 25k.předem děkuji za váš čas
-
- Kontaktovat uživatele:
-
Skromný poznatek
Na Leiku v Plzni jsem měl, při poslední "akci 1911", půjčené STI (nestřílejte, nevím, zda Spartan či Trojan). Tato zbraň ostatní převyšovala o tři oktávy a utvrdila mé rozhodnutí 1911 pořídit - a na 98% právě STI. Robert
No Spartana si obvykle kupuji lidé, kteří chtějí STI za levnej peníz. Jenže on Spartan není STI ale prachobyčejnej Armscor s nálepkou STI. Pro potřeby běžnýho fandy určitě stačí, ale nedávno jsem mluvil s člověkem který mu dává trochu na prdel a po asi 9 tisících ranách už jsou na něm znát známky opotřebení.
Takže Spartan na zahradní střílení ano, na masivnější sportovní střelbu ne, radši připlatit za plnohodnotný STI.
Takže Spartan na zahradní střílení ano, na masivnější sportovní střelbu ne, radši připlatit za plnohodnotný STI.
-
-
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavé, právě o SW 1911 jsem četl, že kvalitou žádnej zázrak. Ale osobně jsem žádnou neviděl, tak nemohu soudit. O STI nemá smysl diskutovat, podle mě nejlepší 1911ka.
Já mám Paru Ord., jsem s ní celkem spokojen, střílí dobře, žere všechno, dobře i vyhazuje. Trošku bych měl připomínky ke kvalitě povrchovky, ale co nadělám. Ale revolver je revolver:)
Já mám Paru Ord., jsem s ní celkem spokojen, střílí dobře, žere všechno, dobře i vyhazuje. Trošku bych měl připomínky ke kvalitě povrchovky, ale co nadělám. Ale revolver je revolver:)
CZ 550 Predator .308 Win, CZ 858 Tactical 7.62x39, Smith&Wesson 629 .44 Magnum, CZ 75 SP-01 Shadow Orange 2012 9mm Luger, Glock 21 .45 ACP, Uberti Colt Burges 1883 44-40Win, Smith&Wesson 66 .357 Magnum.
Popundekl: To co píšeš je pravda, i STI se ostřílí, ale ne tak brzo a proto raději STI
Pokud nastřílíš 10tis ran ročně, tak to bude za pár let pár desítek tisíc ran, což Tě bude stát mnohem více než nové STIčko a můžeš klidně zase časem koupit další
Cena zbraně bude v takovém případě pouze zlomkem ceny vystřílených nábojů (i při přebíjení).

Pokud nastřílíš 10tis ran ročně, tak to bude za pár let pár desítek tisíc ran, což Tě bude stát mnohem více než nové STIčko a můžeš klidně zase časem koupit další

Sti je rozhodnutí srdce. A asi i rozumu. Já s ním nemám zkušenost. Těch 10 000 ročně nastřílím, ale nejmíň polovinu dám z .22, střely odlévám, tak v přebíjení různých ráží není cenový rozdíl. Spíš bych si přišel "ochuzenej", střílet jen z pětašťoury. Pokud bych prodal všechno železo, tak bych určitě měl na nového Trojana a ještě by mi zbylo. A to mi na Sti přijde ničemné. Ale je to můj názor. Jediné pětašťoury 1911 ke kterým mohu něco říct je Norinco a Tanfoglio. Uživatelsky oboje naprosto bez problému. Jen Tanfo, mělo problém s chromem ve vývrtu. Byl za komorou načatej a měl tendenci se loupat. Vyřešil to nový lauf. K originál laufu (Filipíny- Armscor-Tanfoglio) je materiálově velmi kvalitní ocel. Měl jsem vzácnou možnost, vyzkoušet tvrdost