Eduard123 píše:Tak to jste mne dostal. Ano, máte pravdu, může se stát kdykoli, cokoli. Nestojí to za to. Dám jim do ruky telefon, zapnu jim wifi a nechám je dřepět doma

Když už, ta kyveta taky není bezpečná, nemá přetlakovou pojistku a proto se už nevyrábí, že?
A které pouzdro je z duralu?
Nezlobte se, ale tohle je typický argumentační faul. Navrhnul jsem používat bombičky, na které je zbraň konstruovaná. Ne jim dát telefon. U výměnných bombiček se dostanete na dvě koruny za nějakých 25 ran.
Kyveta, tlaková lahev, bombička, atp. je při správném plnění koncipovaná na určitý tlak při určité teplotě. Přetlakový ventil není nezbytný! Vše lze poměrně snadno spočítat, při daném objemu lahve a teplotě se dá zjistit maximální přípustné plnění (max. hmotnost CO2, odvažuje se). Tlaková nádoba by měla podstupovat periodickou tlakovou zkoušku. Pokud však zdrojovou lahev nenahřejete / cílovou lahev nenamrazíte, na tlak vyšší, než odpařovací byste se dostat neměl. I tak je 70 bar opravdu dost i na smrtelnou nehodu. U pneu náklaďáku je 10x míň, u osobáku 30x míň.
Možná jsem nepochopil, jak máte zásobník na plyn ve zbrani koncipovaný. Domníval jsem se, že jste využil stávající hliníkové pouzdro na bombičky. Možná jste profík a máte to dělané s velkou rezervou. Jen jsem chtěl varovat, že kdo si opravdu není jistý, ať neriskuje. Dle mého názoru se to prostě nevyplatí.