Rybina na pa?b?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Už dlouho jsem koukal na zahraniční fóra na vzduchovky a jiné zbraně precizně zdobené tzv. rybinou. Natolik mě ta zajímalo až jsem se rozhodl zapátrat po postupech výroby a nástrojích. Leč český rybník je natolik malý, že nástroje jsou něco nesehnatelného. Žijeme ale v srdci Evropy a kolem je spousty zemí, které toto zboží mají a mohli by zaslat. Jaké překvapení ale bylo, když jsem zjistil že těch pár zemí kde se dájí nástroje na výrobu rybiny sehnat do ČR zásadně neposílají. Nakonec jsem tyto nástroje sehnal z USA a i to nebylo nijak jednoduché.
Ihned jakmile mi nástroje dorazily domů, musel jsem je vyzkoušet. Mám doma jednu Slávku 630 a tak jsem prostě tzv. zakrojil. A hle ono to šlo...
Asi nejsložitější je vůbec promyslet si jak celou flintu vlastně nazdobit. Jakmile máte rozvržené tvary tak samotné naznačení síťované struktury jde docela rychle nicméně je potřeba každou rýhu projet několikrát a různými nástroji aby výsledek stál zato a to celou práci poměrně hodně prodlužuje.
Dovolil jsem si sem dát svůj první počin, nejedná se o žádné veledílo ale mám určitě v úmyslu se v tom zdokonalit...
Zde tedy nějaké foto...pažba je zbavená půvpdního laku, napuštěná olejem a povrchovka je z včelího vosku...
Ihned jakmile mi nástroje dorazily domů, musel jsem je vyzkoušet. Mám doma jednu Slávku 630 a tak jsem prostě tzv. zakrojil. A hle ono to šlo...
Asi nejsložitější je vůbec promyslet si jak celou flintu vlastně nazdobit. Jakmile máte rozvržené tvary tak samotné naznačení síťované struktury jde docela rychle nicméně je potřeba každou rýhu projet několikrát a různými nástroji aby výsledek stál zato a to celou práci poměrně hodně prodlužuje.
Dovolil jsem si sem dát svůj první počin, nejedná se o žádné veledílo ale mám určitě v úmyslu se v tom zdokonalit...
Zde tedy nějaké foto...pažba je zbavená půvpdního laku, napuštěná olejem a povrchovka je z včelího vosku...
Daystate Wolverine 2
Air Arms ProSport
Slavia 631
Air Arms ProSport
Slavia 631
- David Jurič
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rybina na pažbě
Veľmi pekné , mohol by si prosím Ťa orientačne naznačiť koľko Ťa to vyšlo aj z dopravou? Ja som tiež nad takýmto niečim premýšľal ale tie nástroje sa v SR alebo ČR nedajú zohnať.
Teória je keď nič nefunguje ale každý vie prečo, prax je keď všetko funguje ale nikto nevie prečo. Ja som spojil teóriu s praxou, nič nefunguje a nikto nevie prečo.
Je to jak píšeš, sehnat se nedají. Já jsem je sehnal přes hooodně vzdálené příbuzestvo v USA. Ti to koupili v USA a poslali mi to do Čech. 6 různých řekl bych pidinástrojů vyšlo na cca 3000,- CZk i s dopravou...
Daystate Wolverine 2
Air Arms ProSport
Slavia 631
Air Arms ProSport
Slavia 631
- David Jurič
- Kontaktovat uživatele:
Ja mám kamarátov v USA takže by to mal kto poslať, Ďakujem za info.
Teória je keď nič nefunguje ale každý vie prečo, prax je keď všetko funguje ale nikto nevie prečo. Ja som spojil teóriu s praxou, nič nefunguje a nikto nevie prečo.
Jak vypadaj ty násroje a jaká je s tim pakárna, to jako vydloubáváš jako když máš dlátko?? Jen tak ze zvědavosti 

SLAVIA 634 cal.177, 2dílná ocelová montáž CZUB + NS 4x32AO
Ty nástroje jsou prakticky stejný jako tyto http://rybina.com/rybina.com.nářadí.htm jen tyhle jsou od firmy Gunline a já je mám od Dembartu. Je mezi nima pár kosmetických rozdílů...
Daystate Wolverine 2
Air Arms ProSport
Slavia 631
Air Arms ProSport
Slavia 631
Asi v zimě jsem to viděl prodávat u nás.Jediný obchod.Sháněl jsem to taky a byly to 3 sady o 3,5 a 8 nástrojích.Už to nenajdu.Ceny od 4 do 6 tisíc.Ikdyby trojku,tak živit se s tim nebudu,ikdyby se mi ta práce povedla,tak to pažbu o 3 tisíce nevycení a najít kupce na dlátka je taky těžký.No že bych se na to nevyprdnul. 

Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
To jsou přesně ty nástroje. Je fakt že na uživění to asi není a už vůbec ne v ČR. Já si to pořídil protože mám rád práci se dřevem a zjistil že mě to baví. Samozřejmě se nebráním nějaké výrobě rybiny pro někoho pokud mi ten někdo dá důvěru...
Daystate Wolverine 2
Air Arms ProSport
Slavia 631
Air Arms ProSport
Slavia 631
ja jsem si nastroje na rybiny vyráběl sám ... z 19 191 zakalit popustit ... ručka z odpadního ořechu a klínoviny vidím že jsem ušetřil nemalé peníze 
(ps: břity ještě mám tak kdyby byl zájem
)

(ps: břity ještě mám tak kdyby byl zájem

Mi to dělal kamarád 2řádkovou pilkou -dva plátky vedle sebe.
ani som nevedel že takéto nástroje existujú. pekná práca na tej s630.
-
A ja si myslel, ze se tato rybina vyrabi lisovanim do napareneho dreva. Teda alespon pri seriove vyrobe. Ale jestli to na fotkach je delano rucne, tak klobouk dolu!