Ruger 10/22T

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
mkouba
KID

Příspěvek od mkouba » 16 čer 2009 09:14

Takze po mnoha a mnoha tydnech jsem nakonec zvitezil a spoust od KIDa mam doma :P Pro pripadne zajemce uvedu, kde se mi to povedlo. Tak v prvni rade musim pripomenout, ze z firem ktere KIDa vedou, do CR neposila nikdo. Bez vyjimky! Takze pokud nemate v USA znameho, jedinou moznosti je vyuzit preposilaci adresy. Ja jsem pouzil schranku od spolecnosti zasilkovasluzba.com ale existuje jich samozrejme vice. Takze jsem nyni jiz s US adresou zkousel znovu koupit KIDa. Vetsina obchodu po zjisteni, ze mam CZ kreditku objednavku okamzite stornovala, nastesti nakonec jeden KIDa poslal. Je to www.gunkings.com a prestoze jim musi byt jasne ze nejsem obcan US, na americkou adresu mi KIDa bez problemu poslali. Jinak ze zkusenosti velice doporucuju nedrazdit obchodniky soucasnym objednavanim zbozi ktere neni skladem a zbozim na ktere jsou nejake restrikce. Konkretne vysokokapacitni zasobniky. Bylo by smutne nedostat spoust kvuli zasobniku.. Jinak doporucuji k uz tak drahemu KIDovi vybrat drazsi variantu s rovnou spousti a dlouhym vyhazovacem. Kdyz uz to stoji tolik penez, tak at to nema chybu ;-) No a na zaver se podelim se zkusenosti na celnici. Na papire bezne urceneho k vyzve o dolozeni ceny zbozi (faktury amici zasadne nepribalujou) bylo neco pripominajiciho upozorneni na trestny cin nedovoleneho ozbrojovani a vyzva k urychlenemu dodani povoleni k dovozu zbrani. Az jsem se divil, ze si pro me neprisli zakuklenci ;-) Takze jsem tam druhy den radeji zasel osobne a vyzbrojen hromadou papiru ze kterych bylo jasne, ze se jedna opravdu o spoust a ta fakt neni hlavni soucasti zbrane a tudiz povoleni netreba. Tam me ale zcela odzbrojil celnik, ktery zadny papiry nechtel a rekl mi, ze postaci tomu nerozumej a obcas prehanej. Priste postaci kratka veta v mailu (ze nejde o hlavni soucast zbrane a ze je to pro osobni potrebu) a printscreen obrazovky kde bude cena zbozi pro vypocet DPH..

Tak snad to pomuze ostatnim :P

sportovec

Příspěvek od sportovec » 17 čer 2009 06:30

Tak to je hezký příběh, to mě Paf ušetřil velký trampoty.
Já už nevím ve své znuděnosti a rozmazlenosti čím ještě vylepšit Rugera, tak jsem aspoň objednal kompenzátor - stabilizátor střely. Myslím, že se nic stabilizovat nebude ale bude to moc pěkná dekorace flintičky :D
PaF

Příspěvek od PaF » 17 čer 2009 07:09

No jsem rad, ze nam vlakno nezasycha... :lol:
Vidim, ze uz jsem s tuningem tezce ve skluzu, kdybyste nekdo jeste neco objednavali, rad se na zaklade zdejsich zkusenosti pridam s par drobnostmi. Pripadne prosim pisnete PM.
Kdybych tusil, ze bude SW toho sveho vymazlence poustet, stacilo mi objednat Kida, zbytek jsem mohl vzit od nej :lol:
mkouba

Příspěvek od mkouba » 17 čer 2009 09:16

Presne tak.. to SW nemohl nabidnout svyho mazlika driv, nez jsem zacal nakupovat? :wink:
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 17 čer 2009 09:27

Musel jsem si ho preci taky nejaky cas uzit ..

Puska je to dobra .. podle mne pro zabavu je vyuzitelnost 100%, soutezeni 85% (s KIDem by to bylo vic, ale ten mi prijde prilis drahy).

Trochu mne mrzi, ze s nim nestihnu dat "na zkousku" nasi MaO, ale holt, potrebuju vysledky, Honza T. ma na mne velky naskok - a tedy neni prostor na nejake experimenty. Tak snad se Ruger prosadi alespon s pomoci Sportovce a nebo MKouby, kdyz uz PaF to ma do HK a PHy tak daleko :wink:
PaF

Příspěvek od PaF » 17 čer 2009 09:57

Ono to neni tak daleko, ale ja toho strilim moc (LOS, IPSC pusku a MaO v GC). A vse je mi blizsi nez vase ostrostrelecke zavody. Jsou paradni, ale mne prece jen blizsi je pestre akcnejsi strileni. No a tech vikendu taky neni nekonecne mnoho a ja musim byt aspon obcas doma.
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 17 čer 2009 10:09

V pohode, to chapu a nechtel jsem nikterak kritizovat .. jen jsem konstatoval, ze lidi s Rugerem je malo a tak budou mit jeho slavu v nasi MaO na starosti jen ti dva .. zatim :-)
mkouba

Příspěvek od mkouba » 22 črc 2009 20:21

Tak jsem si pred zrusenim virtualni schranky v USA rekl, ze si udelam radost a jeste si nechal poslat pazbu Barracuda. Je to (v dobrem i zlem) uplny opak pazby Klinsky. Je lehoucka, tvarovana pro strileni vstoje, perfektni uchop a hlavne zelezo do ni zapadne naprosto lehce a pritom pevne. Povrchova uprava je skvela a vzhled.. no posudte sami ;-)
Obrázek
A jeste detail. Co rikate na original Leupold montaz? Je sice o neco vyssi, ale tak akorat pri koukani nad miridly a nebo 60mm optiku :P
sportovec

Příspěvek od sportovec » 22 črc 2009 21:17

Nádherná pažba s detailním zpracováním, fakt parádní záležitost. Ta pistolovka je krásně anatomicky tvarovaná a obvzlášť oceňuju tu malíkovou opěrku.
Montáž je specielně vyrobená od Leupolda na Rugera což by měla být jakási záruka kvality. Vyšší nebo nižší je teď asi druhotný, hlavně aby neměnila nástřel.
Já jsem originální lištu - rybinu na Rugrovi přilepil spec. lepidlem na kov.
Kdybychom dokázali nemožné tzn. koupit frezované tělo Rugera, to by byl pak další kvalitativní veleskok :)
mkouba

Příspěvek od mkouba » 22 črc 2009 21:34

Pravda je, ze tahle montaz nemuze drzet hur, nez ta dodavana weaver lista sama o sobe.. Pokud ji neprilepis ;-)
Air Arms EV2 MK III
sportovec

Re: Ruger 10/22T

Příspěvek od sportovec » 17 pro 2009 09:22

Vybrat z obrovské nabidky pažbu na Rugera co mají v USA není vůbec žádná legrace :) . Slabší povahy se sklonem k nerozhodnosti, nemusí vybrat vůbec nic nebo jejich volba nemusí být zrovna šťastná. Chtěl jsem pažbu z lepenice, pro plovoucí hlaveň a s možností dovážení. Zkoušel jsem pažbu od mr. MKouby ale pistolovka byla malá pro moji ruku. Risknul jsem po odborné konzultaci se Swdr :D koupit pažbu u http://www.hawktecharms.com od firmy Predátor. Tvarem je pažba ideální pro střelbu z ruky, naopak se moc nehodí pro ležákové položky z důvodu sklonu pistolové rukojeti. Co mne ale potěšilo, tak to je precizně vyfrézovaný zádlab. Pouzdro závěru jde do něj pěkně suvně - těsně :) , žádné vůle což je ideální stav, vhledem k jednomu upínacímu šroubu železa. Pažbu budu ještě zalévat olovem o hmotnosti cca 1kg. Bez dovážení flinta na nožkách poskakuje jako koza.
Sice fotografováním bych se nikdy neuživil /Swdr. ví :) / ale pro ilustraci je můj výkon snad dostatečný.

http://www.mojefotky.cz/fotoalba/fotoal ... alb_page=1
mkouba

Příspěvek od mkouba » 17 pro 2009 11:10

Ahoj. Na tvy pazbe se mi nejvic libi mnozstvi materialu vzadu. Pujde tam bez problemu dat jakakoliv botka a jeste zbyde misto na olovo :D
Air Arms EV2 MK III
Art

Příspěvek od Art » 18 pro 2009 22:08

už brzo sem budu taky psát poznatky :lol: ( doufám ) zatím mám jen seznam investic :?
mkouba

Příspěvek od mkouba » 20 pro 2009 21:11

Tak jsem trochu hledal po netu a pokud jde o kvalitni poudro zaveru na 10/22, vyrabi jej Volquartsen. Tedy presneji receno, vyrabi dve provedeni. Puvodne jsem si myslel, ze se lisi jen v materialu ale podle popisu je tam jeden zasadni rozdil. Zatimco nerez provedeni je zcela kompatibilni s original Rugerem a vetsinou dilu jinych vyrobcu (Lilja, KID), duralove provedeni je urcene pro specielni doplnky Volquartsen. Konkretne jejich spoust, zaver a mozna i hlaven. Rozhodne je dobre si predem kompatibilitu dilu zjistit :wink:
No a na konec par fotecek..
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Air Arms EV2 MK III
PB
Odborník na zbraně

Příspěvek od PB » 20 pro 2009 23:37

az rugera dotunite tak z nej original zbyde akorat nazev 8)
CZ 85 COMBAT, SUHL 150+BSA 4-16x40 AO, PM Makarov, GLOCK 17, MOSIN 1891/30 Iževsk 1927, TOZ 35, ZKM 456,
Odpovědět