Recenzie Predoviek Ardesa
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Tak už je to vyřešeno. Přišla mě vyosená montáž na baterku (k zorce), tam byly šroubky s průměrem odpovídajícím tomu červíku, i závity na sebe líp doléhaly než těch šroubů co tu mám, tak jsem to tam našrouboval, no trochu to vázlo, tak i s pomocí klíče, no a dosedly si až nadoraz.
Re: Recenzie Predoviek Ardesa
Které kleště na MINIE byste mi doporučili pro Ardesu Tracker? Chtěl bych, aby jako správná minie padla volným pádem až na dno, žádné natloukání. A s jakou dávkou s ní střílíte?
Z trackera nejlip litaji R.E.A.L.y 320gr
Jakou minie bys chtel?Lee ma dve.Moderni tercovou a starou konickou.Ta moderni je v podstate wad cutter s mnoha jemnymi drazkami.Nemam zkusenost s sni jednou.REAL je jistota.
Jakou minie bys chtel?Lee ma dve.Moderni tercovou a starou konickou.Ta moderni je v podstate wad cutter s mnoha jemnymi drazkami.Nemam zkusenost s sni jednou.REAL je jistota.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Dík za vysvětlení, mě nebylo moc jasné, na co ta moderní verze je.
Mě jde právě o rychlé nabíjení, takže chci, aby střela spadla až na dno bez doklepávání (pokud bude čistej lauf samozřejmě).
Máte někdo tip na MINIE kleště v EU? Z USA si je umím objednat, ale bylo by to o dost dražší, za to bych mohl mít tady dvoje kleště.
Mě jde právě o rychlé nabíjení, takže chci, aby střela spadla až na dno bez doklepávání (pokud bude čistej lauf samozřejmě).
Máte někdo tip na MINIE kleště v EU? Z USA si je umím objednat, ale bylo by to o dost dražší, za to bych mohl mít tady dvoje kleště.
Real jde nabijet jednim lehkym tahem az na dno a nemusis do nej tlouct,aby tam drzel.Minie budes muset drcnout tezkym nabijakem po cumaku,aby drzela a tim ji poskodis.Takze nevim co je vetsi vyhra.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Asi takhle bude lítat minie od LEE. Realy jsou trochu lepší. Ty zalepené rány na terči nejsou od minií.
- Přílohy
-
- REAL 20,7 gramu.jpg (37.84KiB)Zobrazeno 1257 x
-
- minie LEE 23,3 gramu.jpg (20.56KiB)Zobrazeno 2188 x
Naposledy upravil(a) Fandaks dne 20 úno 2014 04:09, celkem upraveno 1 x.
Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
John Taffin
Takže do minie se musí vždy šťouchnout nabijákem, nebo je třeba ji zatemovat jenom když výstřel nebude hned po nabití? Myslel jsem, že pro rychlopalbu bude stačit ji jen strčit do hlavně a počkat až spadne dolů vlastní vahou.
mojedx: Rychlopalba s předovkou, nějak mi to nedává smysl. Ale je fakt, že byla kdysi používaná druhá rána co nejrychlejší, když lovec nezasáhl dobře velkou a nebezpečnou zvěř. V tom případě nebyl čas na pečlivé nabití střely. Bleskově nasypal prach a kouli -nepatrně menšího průměru- vhodil do hlavně.
Minie je střela která byla určena pro snadné nabíjení do špinavé hlavně. Aby se hlaveň nemusela čistit po pár výstřelech. Proto je střela minie vždy menšího průměru než je průměr v polích. Takže nabíjení může být rychlé. Ovšem při prvním nabití střely minie do ještě čisté hlavně, opravdu může spadnout samovolně až dolů na prach. V tom případě bych si dával velký pozor aby se střela nějakým manévrem(sklopení hlavně dolů) neposunula zase dopředu k ústí hlavně. V následujícím výstřelu by mohlo dojít k vydutí hlavně, nebo dokonce k jejímu roztržení.
Je ovšem otázka co myslíš tou rychlopalbou.
Minie je střela která byla určena pro snadné nabíjení do špinavé hlavně. Aby se hlaveň nemusela čistit po pár výstřelech. Proto je střela minie vždy menšího průměru než je průměr v polích. Takže nabíjení může být rychlé. Ovšem při prvním nabití střely minie do ještě čisté hlavně, opravdu může spadnout samovolně až dolů na prach. V tom případě bych si dával velký pozor aby se střela nějakým manévrem(sklopení hlavně dolů) neposunula zase dopředu k ústí hlavně. V následujícím výstřelu by mohlo dojít k vydutí hlavně, nebo dokonce k jejímu roztržení.
Je ovšem otázka co myslíš tou rychlopalbou.

Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
John Taffin
Dobry den pani
Citam BP na tomto fore uz asi tyzden, precital som si asi komplet vsetko co tu bolo napisane. Ako spravny zelenac, ktoreho zacali BP flinty zrat odspodu
sa chcem opytat. Este predoslem, ze o replikach sa bavit nechcem, zasiahli ma naplno moderne inline pusky. A teraz ta otazka : Vybral som si spravne ??
Ardesa Pursuit http://www.zbrane-dave.cz/products/inli ... 6-490-kc-/
Strely Minnie a Real (zhruba 320gr), eventualne podobna kompresna strela v danej razi (v kompresnych troska plavam, nenasiel som podrobny popis rozdielu ci konkretne oznacenie pri eventualnom obejdnavani kokil na odlievanie)
Dalsi dnovy srob s vymennymi pistonmi aj na ine zapalky ako 209 (pre pripad problemov s legislativou ci dostatkom 209 na trhu)
Sada cistenia, nabijak vyrobeny z mosadze, alebo bronzu (nebude bronz problem s opotrebenim hlavne, alebo iskrenim)
Vesuvit extra (DAVE Praha) ak sa zadari tak zohnat Vectan za vhodnu cenu, alebo Pyrodex (snad uz niekto zacne seriozne dovazat do EU)
Na mazanie striel Castrol LXM (asi najuniverzalnejsie mazanie bez alchymie v kuchyni
)
Tak to by pre zaciatok bolo asi vsetko. Mam niekde zavaznu chybu??
Ostatne vybavenie dokupim casom. Ide mi o zozaciatku pohotove strielanie na strelnici.
A este jedna otazka, nechat si povodne mieridla na Pursuite, alebo si (vynimajuc puskohlad) kupit buvoli rohy ?? Naucim sa s nimi poriadne mierit ?

Ardesa Pursuit http://www.zbrane-dave.cz/products/inli ... 6-490-kc-/
Strely Minnie a Real (zhruba 320gr), eventualne podobna kompresna strela v danej razi (v kompresnych troska plavam, nenasiel som podrobny popis rozdielu ci konkretne oznacenie pri eventualnom obejdnavani kokil na odlievanie)
Dalsi dnovy srob s vymennymi pistonmi aj na ine zapalky ako 209 (pre pripad problemov s legislativou ci dostatkom 209 na trhu)
Sada cistenia, nabijak vyrobeny z mosadze, alebo bronzu (nebude bronz problem s opotrebenim hlavne, alebo iskrenim)
Vesuvit extra (DAVE Praha) ak sa zadari tak zohnat Vectan za vhodnu cenu, alebo Pyrodex (snad uz niekto zacne seriozne dovazat do EU)
Na mazanie striel Castrol LXM (asi najuniverzalnejsie mazanie bez alchymie v kuchyni

Tak to by pre zaciatok bolo asi vsetko. Mam niekde zavaznu chybu??

Ostatne vybavenie dokupim casom. Ide mi o zozaciatku pohotove strielanie na strelnici.
A este jedna otazka, nechat si povodne mieridla na Pursuite, alebo si (vynimajuc puskohlad) kupit buvoli rohy ?? Naucim sa s nimi poriadne mierit ?

Fandaks, Igrlik: ano ano, zkouším jak rychle, rychleji, nejrychleji čím mi jde střílet, prostě taková zábava 
Takže jak minie, tak menší kulička a bez flastru... Dík!
Ještě k tomu videu, to má v té ruličce s prachem i kouli (předpokládám, že nemají minie), to nevadí, když prach bude na obou stranách? A proč po nabití do ní foukne? A to nevadí, že má na pávni stejný prach jako v hlavni?

Takže jak minie, tak menší kulička a bez flastru... Dík!
Ještě k tomu videu, to má v té ruličce s prachem i kouli (předpokládám, že nemají minie), to nevadí, když prach bude na obou stranách? A proč po nabití do ní foukne? A to nevadí, že má na pávni stejný prach jako v hlavni?
K nabíjení používají standartní cartridge,tedy kuli a prach spojené v jeden celek v papírové ruličce.
Při standartním způsobu nabíjení se zuby utrhne přehnutý konec,nasype se prach na pánvičku - zavře,nasype do laufu a pak vsune obal i s kulí.Následují 2 údery nabijákem.
U tohoto "plivacího" nabíjení zuby utrhneš kuli,nasypeš prach na pánvičku-zavřeš,vsypeš prach do laufu a pak navrch plivneš kuli z pusy,ruličku zahodíš.
Při standartním způsobu nabíjení se zuby utrhne přehnutý konec,nasype se prach na pánvičku - zavře,nasype do laufu a pak vsune obal i s kulí.Následují 2 údery nabijákem.
U tohoto "plivacího" nabíjení zuby utrhneš kuli,nasypeš prach na pánvičku-zavřeš,vsypeš prach do laufu a pak navrch plivneš kuli z pusy,ruličku zahodíš.
Kuli je dobré nepolykat, pak bys rozmlátil záchod 

Aha, tak to fakt kulový vidím, díky za vysvětlení, už to tam vidím jak ji má v hubě, říkal jsem si, proč se tak divně u toho ládování culí a on má v hubě kuli.
Asi si k inlajnce pořídím ještě křesadlovku, takhle rychle bych zápalku nenasadil, jako on tam usypal prach. Vezmu zápalku, půlka jich vypadne z toho roštu, posbírat, zastrčit, mrcha mi ještě spadne k úderníku, vytřepat, znova zkusit nasadít...
Asi si k inlajnce pořídím ještě křesadlovku, takhle rychle bych zápalku nenasadil, jako on tam usypal prach. Vezmu zápalku, půlka jich vypadne z toho roštu, posbírat, zastrčit, mrcha mi ještě spadne k úderníku, vytřepat, znova zkusit nasadít...

Flusat kuli do laufu plného prachu, když je navíc už prach i nasypán na pánvičce ...
No nelajsnul bych si to...
Jinak bych tedy řekl, že perkuse jsou při nabíjení rychlejší - při použití správně chodícího zásobníku na kapsle ("zápalky"
).

No nelajsnul bych si to...
Jinak bych tedy řekl, že perkuse jsou při nabíjení rychlejší - při použití správně chodícího zásobníku na kapsle ("zápalky"