zakoupil jsem tento puškohled a jde mi z toho hlava kolem.
Na samotném puškohledu je napsané klikání 1/8 MOA, na webu Raven je napsáno klikání 1/4 MOA a samotný puškohled funguje tak půl na půl.
Mám jej nastřelený na 50 metrů. Problém ale je, že při střelbě například na 75 nebo 100 metrů neodpovídá klikání a hodnota MOA tomu, čemu by měla. Dle všech možných tabulek na přepočet a dokonce i podle osvědčeného programu ChairGun, kde mám zadané přesné parametry diabolky by hodnoty měli být zcela jiné.
Ve zkratce řečeno - hodnoty na klikání jsou v 1/8 MOA, ale přitom kroky mezi jedním MOA jsou jen 4. Čili počet potřebných klikání neodpovídá počtu MOA.
Příklad - dle programu ChairGun při nastřelení puškohledu na 50m a použití diabolo JSB express má být na střelbu na 100 metrů 104 kliknutí nahoru, které se rovnají 26,11 MOA. Ve skutečnosti je ale na tuto vzdálenost potřeba 208 kliknutí, které ale v případě tohoto puškohledu nejsou rovny 26,11 MOA, ale dvounásobku, protože kroky klikání ve skutečnosti nejsou po 1/8, ale 1/4.
Střelba dle MOA je poté nemožná. Vše je nutné počítat pouze na kliky, což mi nevyhovuje. Pokud totiž odpočítám 26,11 MOA, diabolka pochopitelně letí dost pod záměrný kříž.
Dělám něco špatně, nebo kde je chyba?
Děkuji za rady!