Pu?kohledy Hawke
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
V posledním čísle ZaN je popisovná optika Hawke, distribuovaná firmou Banzai, která nemá www. stránky. Puškohledy vypadají zajímavě i včetně ceny. Nevíte někdo něco konkrétního?
- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
Psal jsem to a napisu klidne znovu:
Prvni jsem mel Hawke AirMax 6-18x44:
- dvoudilny tubus, obraz po krajich neostry, nedrzel nastrel pri zmene korekce paralaxy
Dalsi byl Hawke VarmintII 4-16x44:
- dvoudilny tubus, obraz po krajich neostry a pri vetsim zvetseni jakomy zamlzeny, nedrzel nastrel se zmenou zvetseni
Do tretice Hawke Sidewinder 4-12x52:
- jednodilny tubus a konecne drzel nastrel, stranova paralaxa ne prilis presna ale funkcni, obraz nesrovnatelne lepsi nez predchozi modely, ale pri velkem zvetseni stale mene svetelny - teprve u tohoto modelu fungovala korekce na dioptrie
Tyto puskohledy bych moc nedoporucoval - i kdyz znam lidi, kteri si je velmi chvali. Opravdu dobry je dle meho akorat Sidewinder - ale jeho cena uz tak dobra neni..
vice i s fotkama na http://www.sidewinder.wz.cz/cz452/ .. sekce "Optika"
Prvni jsem mel Hawke AirMax 6-18x44:
- dvoudilny tubus, obraz po krajich neostry, nedrzel nastrel pri zmene korekce paralaxy
Dalsi byl Hawke VarmintII 4-16x44:
- dvoudilny tubus, obraz po krajich neostry a pri vetsim zvetseni jakomy zamlzeny, nedrzel nastrel se zmenou zvetseni
Do tretice Hawke Sidewinder 4-12x52:
- jednodilny tubus a konecne drzel nastrel, stranova paralaxa ne prilis presna ale funkcni, obraz nesrovnatelne lepsi nez predchozi modely, ale pri velkem zvetseni stale mene svetelny - teprve u tohoto modelu fungovala korekce na dioptrie
Tyto puskohledy bych moc nedoporucoval - i kdyz znam lidi, kteri si je velmi chvali. Opravdu dobry je dle meho akorat Sidewinder - ale jeho cena uz tak dobra neni..
vice i s fotkama na http://www.sidewinder.wz.cz/cz452/ .. sekce "Optika"
-
- Odborník na zbraně
Puškohled Hawke
Já mám ten Varmint od Sidewindera. Mohu potvrdit, že obraz terče při zvětšení větším než 9x je poněkud lehce zamlžený. Příliš mi to však nevadí, jelikož potřebuji především vidět ostře kříž - a to vidím. Nemohu ale potvrdit změnu nástřelu při změně přiblížení. Řekl bych, že je to velice rozumný kompromis ceny a kvality.
-
- Odborník na zbraně
Firma ProArms zavedla do svého dodávkového programu moji oblíbenou značku puškohledů HAWKE. S potěšením jsem zjistil, že firma opět zavedla do výroby typ Sidewinder a to ve zvětšení 3-12x50 až 8-32x56. Rovněž je rozšířen sortiment osnov o speciální sportovní pro větrovky a malorážky. Dále je tam klasický MilDot. Bohužel všechny osnovy jsou podsvětlitelné, takže cena puškohledu je poněkud vyšší proti první serii.
- rimfireBR
- Kontaktovat uživatele:
zdravím, mezi samejma odborníkama na zbraně
Hawke Sidewinder ty co začal Proarms dovážet budou moc fajn pro větrovkáře páč knim je možno pořídit to big wheel na paralaxu
a tuším, že paralaxa je OK od 10 metrů. Tak, že bych si konečně pořídil větrovku Walther Dominator 300LG a k tomu toho Sidewindra
Bude se někdy v ČR střílet Field Target
jsem OT SORRY 

Bude se někdy v ČR střílet Field Target

-
- Odborník na zbraně
Na ty Hawke jsem našel zajímavou stránku:
http://www.airgunsonly.com
Je tam docela podrobný popis a i všechny ty osnovy.
Ty SR osnovy se mi moc nezdají, podle mě to s nimi nikdy nebude stoprocentní, ale třeba na HFT to může dost pomáhat.
Vy v MaO střílíte na konstantní vzdálenost 50m, tak si myslím, že mildot nebo SR nebo MP a podobné osnovy nepotřebujete, ale nechci vám do toho kecat, na tuhle soutěž jsou tu jinší experti.
http://www.airgunsonly.com
Je tam docela podrobný popis a i všechny ty osnovy.
Ty SR osnovy se mi moc nezdají, podle mě to s nimi nikdy nebude stoprocentní, ale třeba na HFT to může dost pomáhat.
Vy v MaO střílíte na konstantní vzdálenost 50m, tak si myslím, že mildot nebo SR nebo MP a podobné osnovy nepotřebujete, ale nechci vám do toho kecat, na tuhle soutěž jsou tu jinší experti.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
Z hlediska souteze ma Kubajzz pravdu - pro soucasne souteze je MilDot a jiny multikriz nevyuzitelny, ale do budoucna si myslim, ze se mohou objevit souteze na ruzne vzdalenosti a pak to bude jina. Navic odstrelovacka jako takova by urcite mela mit spise takticky, nez tercovy zamerny kriz .. takze je to o volbe strelce ..
Ja bych volil multikriz - ale pouze v pripade, ze bude dostatecne tenky .. a takovy v case, kdy jsem kupoval svou optiku, nebyl u nas k mani .. takze strilim s FC (fine crosshair).
Ja bych volil multikriz - ale pouze v pripade, ze bude dostatecne tenky .. a takovy v case, kdy jsem kupoval svou optiku, nebyl u nas k mani .. takze strilim s FC (fine crosshair).
puškohľad Hawke
Zdravím,
Chcel by som sa spýtať, či má niekto skúsenosť s puškohľadom HAWKE ENDURANCE 3,5-10x50 alebo HAWKE MAP PRO 4-16x50 AO. Chcel by som jeden z týchto dvoch modelov umiestniť na malorážku. Za akúkoľvek informáciu vopred ďakujem.
Chcel by som sa spýtať, či má niekto skúsenosť s puškohľadom HAWKE ENDURANCE 3,5-10x50 alebo HAWKE MAP PRO 4-16x50 AO. Chcel by som jeden z týchto dvoch modelov umiestniť na malorážku. Za akúkoľvek informáciu vopred ďakujem.
Re: Puškohledy Hawke
no z rady hawke... stoja za úvahu asi len sidewindery... 6-24x56 nám viacerým ked sme ich súčasne porovnávali, prišiel obrazovo lepší ako delta titanium...
ale momentálne skôr ich nová prepracovaná verzia s kvalitnejším sklom Sidewinder Tactical s 1/2 mildotom 20 avšak cenovo už okolo cca 400 €
http://www.hawkeoptics.com/riflescopes/ ... /index.php

kríž je skoro cez celé zorné pole,... celkom dobre využitelný na meranie aj vdaka 0,2 mil obdlznickom na koncoch...
ale momentálne skôr ich nová prepracovaná verzia s kvalitnejším sklom Sidewinder Tactical s 1/2 mildotom 20 avšak cenovo už okolo cca 400 €
http://www.hawkeoptics.com/riflescopes/ ... /index.php

kríž je skoro cez celé zorné pole,... celkom dobre využitelný na meranie aj vdaka 0,2 mil obdlznickom na koncoch...
- - - = = = (( as mad as possible )) = = = - - -
AirArms Pro-Sport + Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 + Kozap č. 23 + JSB Exact 4,52 mm (bolo 5,52 mm)
AirArms Pro-Sport + Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 + Kozap č. 23 + JSB Exact 4,52 mm (bolo 5,52 mm)
- DrobasMirek
Re: Puškohledy Hawke
Když už jdu kolem tak taky hodim trošku do mlýna. Mám Varmint II 6-24 a neni uplně špatnej. Kdybych za něj měl dát 5 tis nebo kolik stojí tak bych byl asi zklamanej, ale byl součástí flinty za slušný peníz. Při zvětšení nad 12x se začne obraz trochu horšit, kříž je vidět ale krásně, když jsem včera při šeru hledal na stromě na 30m ořechy při 24x zvětšení tak už to moc příjemný nebylo. Jinak hezky kliká, paralaxa je dost tuhá, hlavně když se trochu ochladí. Změna nástřelu je citelná jenom při větším skoku třeba z 10x rovnou na 24x.. pak je pravda, že nástřel se trochu posune, ale nijak tragicky a vždy stejně takže s tím už počítám
Na flintě vypadá dobře, střílí se s nim příjemně. Osobně zvětšení od 16 výše moc nepoužívám