Pro milovn?ky fotografie...
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Strejc má nejlevnější Berettu 92 a vyhrává s ní klubovou ligu...nedá na ní dopustit, takže nevidím důvod, proč by beretta měla být špatná. Navíc on rozhodně nepatří mezi lidi, kteří by si nemohli dovolit daleko dražší zbraň.
CZ 550 Predator .308 Win, CZ 858 Tactical 7.62x39, Smith&Wesson 629 .44 Magnum, CZ 75 SP-01 Shadow Orange 2012 9mm Luger, Glock 21 .45 ACP, Uberti Colt Burges 1883 44-40Win, Smith&Wesson 66 .357 Magnum.
Já si myslím, že Beretty jsou DALEKO kvalitnější zbraně, než ČZ (protože napsat něco, jako trochu lepší, než ČZ bych bral u Beretty jako urážku). Asi nejsou tak přesně vyrobené, jako Sig, ale jinak jsou to velmi dobré zbraně.
Holt, není to Glock (který je podle mne hůř vyrobený, než Beretta), ani nějaký superduper klon C1911 (STI, třeba), které jsou přesné, ale taky drahé - 50kKč a víc za krátkou zbraň bych nedal, i kdybych na ni měl.
Holt, není to Glock (který je podle mne hůř vyrobený, než Beretta), ani nějaký superduper klon C1911 (STI, třeba), které jsou přesné, ale taky drahé - 50kKč a víc za krátkou zbraň bych nedal, i kdybych na ni měl.
Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
Já bych to jako urážku nebral, je to služební pistole, která by měla vydržet a žrát všecko, jelikož tomu tak není tak ji považuju za krám.
Má otřesnou ergonomii (což je pouze můj subjektivní dojem), je vybíravá na střelivo (viděno na závodech), po 20 000 ranách rupne závora (zkušenosti uživatelů, vím že 20 000 není málo a závora nestojí majlant, ale nasere to). Spoušť otřesná a v podstatě neladitelná, pojistka otřesná, při zajištění proběhne automaticky decock, takže je nemožno zajistit a přitom mít natažený kohout. Při výstřelu je to na to že je to jen devítka (mluvím o 92 v 9L) divoký jak sviňa, čezeta se proti tomu chová jak malorážka.....
CO se týče přesnosti tak tam je to bez debat, Bertty jsou obecně vemi přesné zbraně, ale o tom to všechno není....
Nejsem fanda CZ, ale já osobně řadím Berettu na stejnou úroveň jako CZ75 s tím, že je líp zpracovaná....ale to už se opakuju...
Glocka ani STI bych sem netahal.
Má otřesnou ergonomii (což je pouze můj subjektivní dojem), je vybíravá na střelivo (viděno na závodech), po 20 000 ranách rupne závora (zkušenosti uživatelů, vím že 20 000 není málo a závora nestojí majlant, ale nasere to). Spoušť otřesná a v podstatě neladitelná, pojistka otřesná, při zajištění proběhne automaticky decock, takže je nemožno zajistit a přitom mít natažený kohout. Při výstřelu je to na to že je to jen devítka (mluvím o 92 v 9L) divoký jak sviňa, čezeta se proti tomu chová jak malorážka.....
CO se týče přesnosti tak tam je to bez debat, Bertty jsou obecně vemi přesné zbraně, ale o tom to všechno není....
Nejsem fanda CZ, ale já osobně řadím Berettu na stejnou úroveň jako CZ75 s tím, že je líp zpracovaná....ale to už se opakuju...
Glocka ani STI bych sem netahal.
Tak jsem dnes testnul Storma, jsem spokojen. Z počátku jsem měl svislou osu, ale šlo to dolů. Po 50ti ranách jsem zjistil, že strhávám...dal jsem si záležet a výsledky byly hned jinde. Potřebuju jen soustředění a klid při střelbě. Jinak střílel jsem SBčkama, žádnej selhač při podávání ani vyhazování, funkce 100%. Chování při střelbě je s 1911kou nesrovnatelně lepší, zbraň příjemně padne do ruky, příjemná bodová spoušť, nastavení z fabriky je hodně podobné mému Shadow, čili dlouhý lehký krok, doraz a pak již jen krátce ke spuštění.
CZ 550 Predator .308 Win, CZ 858 Tactical 7.62x39, Smith&Wesson 629 .44 Magnum, CZ 75 SP-01 Shadow Orange 2012 9mm Luger, Glock 21 .45 ACP, Uberti Colt Burges 1883 44-40Win, Smith&Wesson 66 .357 Magnum.
-
- Kontaktovat uživatele:
ta na še 92ka žrala vše dokonce když jsem jednou nedolidoval zápalku a glock to nevzal tak beretta no proble,s tim že se chová divoce musim souhlasit 

Na světě připadá jedna zbraň na každého dvanáctého člověka, otázkou je... Jak ozbrojit těch jedenáct ostatních?
[img]http://www.my-smileys.de/smileys3/axis-li-kill.gif[/img]
[img]http://www.my-smileys.de/smileys3/axis-li-kill.gif[/img]
Když mám porovnat PX4 s Glockem, je to jiná zbraň. Samosebou obě mají polymerovej rám, glock má tu vychvalovanou teniferaci na závěru, která vydrží ten proklamovaný pád z letadla a přejetí plně naloženou tatrou
, ale co se týče chodu spouště, čitelnosti mířidel a držení zbraně, je beretta PX4 již mnohem dál...možná i proto, že Gaston zásadně v uplynulých letech nic s designem zbraně nedělal a tak design dříve nadčasový už začíná pomalu, ale jistě ztrácet dech. Střelba z PX4 je poměrně příjemná, zbraň nemá moc tendenci skákat v ruce, možná tomu napomáhá i ten otočný systém uzamykání zbraně. Kvalita zpracování je slušná, funkčně je zbraň naprosto bezproblémová. Co mi vždy na Mlockovi vadilo je absence kohoutu, zde zůstal zachován a samozřejmostí je vypouštění kohoutu a oboustranná pojistka, vč. výstražníku náboje v komoře. Beretta má navíc výměnné zadní části gripů, čili padne do každé ruky. Zásobníky jsou dva, z čehož jeden na 9 a druhý prodloužený na 10 nábojů, desátý náboj je schovaný ve zvětšené botce.

Fakt je, že ve zrušeném tendru US armády Glock projel právě dík nemožnosti nějak upravit ergonomii pažby. Mimochodem, pro mne je Glock jako pistole taky nepoužitelný - na dlouhodobé použití. Tak po 40 ranách mne pravidelně začne bolet zápěstí. Nevím proč, ale G17/19 je pro mne passé. 

Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
Myslím si že je to dáno jeho ergonomií. Jsi zvyklý na Sigy, který nedovolují vysokej úchop, tudíž velká část energie zpětného rázu jde do zdvihu zbraně. Jelikož Glock umožňuje chytnout pistoli opravdu vysoko, tak se pistole moc nezvedá, ale fyziku neochčiješ, ten kopanec dozadu bude prostě větší a může z toho bolet zápěstí.
Jsem si docela radikálně probrousil grip na STI, abych zbraň mohl chytnout výš, i toho půl centimetru udělalo hodně. Zbraň se znatelně zklidnila, téměř se nezdvihá (s faktorovým střelivem 40 SW), ale ten kopanec do zadu je podstatně větší než byl předtím. Holt to člověk musí ukompenzovat rukama.
Jsem si docela radikálně probrousil grip na STI, abych zbraň mohl chytnout výš, i toho půl centimetru udělalo hodně. Zbraň se znatelně zklidnila, téměř se nezdvihá (s faktorovým střelivem 40 SW), ale ten kopanec do zadu je podstatně větší než byl předtím. Holt to člověk musí ukompenzovat rukama.
sw
Neviem kam až SW zájde so znižovaním váhy malých revolverov, ale ked tu niekto napísal, že po 40 ranách z G-čka ho bolí zápästie, tak z tejto malej hrôzy by si vystrelil len jeden krát. Ten revolver je krásny a z kvalitných donedávna kozmických materiálov, ale streľba z neho je veľmi nepríjemná. Držanie dvoma prstami a 357 mag.je privelký výkon na niečo cez 300gr.vážiaci revolver. Neviem si z neho predstaviť strieľať ženu.
2 Kukurap
Do kapsy na obranu ideální!
Fakt pěknej kousek.
Možná je to ptákovina, ale rád bych viděl ve střenkách dalších 6 nábojů.
Neříkám v tomto případě, kdy náboje jsou dlouhé, ale jsou revolvery i na 9mm Luger a tam by se dalších 5-6 ran mohlo vejit a na obranu by stačila i menší ráže než 9mm.
Při běžnné obraně se snad 6+6 ran nedá vystřílet.
Do kapsy na obranu ideální!
Fakt pěknej kousek.
Možná je to ptákovina, ale rád bych viděl ve střenkách dalších 6 nábojů.
Neříkám v tomto případě, kdy náboje jsou dlouhé, ale jsou revolvery i na 9mm Luger a tam by se dalších 5-6 ran mohlo vejit a na obranu by stačila i menší ráže než 9mm.
Při běžnné obraně se snad 6+6 ran nedá vystřílet.