Povrchov? ?pravy kov?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Nemáte někdo zklušenosti s úpravou mosazi proti oxidaci? Nějaký postup, který by šel zvládnout třeba doma, nemusí to být perfektní a 100% účinný, ale aspoň něco. Zkoušel jsem bezbarvej autolak, ale to je dost na pytel (i když sběratelé střeliva máčí náboje do zředěných bezbarvých laků, mě jde ale i o částečnou mechanickou odolnost).
Dál bych se zeptal jestli nevíte jak "vyžlutit" nerez - moc by se mi líbila klička z mosazi, ale dost těžko se shání a není to praktický, nerez je věčnej a pokud by se vhodně upravil - nějaká galvanizace.... Poradí někdo?
Dál bych se zeptal jestli nevíte jak "vyžlutit" nerez - moc by se mi líbila klička z mosazi, ale dost těžko se shání a není to praktický, nerez je věčnej a pokud by se vhodně upravil - nějaká galvanizace.... Poradí někdo?
- Tomáš Krejčí
- Tomáš Krejčí
- Tomáš Krejčí
sahni na to sidolem a máš jisté že to bude oxidovat rychleji.Záleží jakou mosas máš na mysli?Vyrábím různé věci z různých kovů. Dokonce i restauruji hystorické věci (zbraně lustry,váhy ,mlýnky,.....)Pokud vím tak na věci na které se moc nesahá je dobrý již zmíněný "NITROCELUOZOVÝ ZAPONOVÝ LAK NA KOV" jinak to co bereš do ruky den co den nemusíš konzervovat protože běžným provozem veškeré konzervanty setřeš! Všimni se kde jsou mosazné kliky a je tam dosti velký provoz tak nejsou zašlé.Když vyleštíš mosaz do zrcadlového lesku(jemná leštící pasta bílá,zelená,růžová + leštící hadrový nebo filcový kotouč).Stačí ji čas od času přeleštit měkým hadrem (flanel).Nepoužívat (jar a podobná odmaštovadla)zanechávají povrch náchylnější k oxidaci.
Re: Povrchové úpravy kovů
pozlatitSilencer píše:Dál bych se zeptal jestli nevíte jak "vyžlutit" nerez - moc by se mi líbila klička z mosazi, ale dost těžko se shání a není to praktický, nerez je věčnej a pokud by se vhodně upravil - nějaká galvanizace.... Poradí někdo?

Silencer: Tak tahle firma vyrábí frézky, vrtáky, výstružníky, závitníky a pod. Mimo jiné nabízí také povlakování nástrojů titanovými povlaky, které jsou krásně zlatavě žluté. Tak to u nich zkus. Neměl by to pro ně být problém. Kličku ti udělají ocelovou a povrch z titannitridu neohmatáš do konce života.
http://www.carbide.cz/sluzby.php

http://www.carbide.cz/sluzby.php
Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
John Taffin